Befőzés télire (beszélgetés)
54. 6a2be15c0a
2013. szept. 21. 14:34
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy sterilizált, kihűlt üvegbe a lekvárt melegen, vagy hidegen tegyem?
53. 454db8ee37
2011. júl. 1. 20:39
Hahó!!!
Van itt valaki???
Befőzőautomata van valakinek? Ismeritek? Tapasztalatok,receptek?
52. liza52 (válaszként erre: 25. - Birogaby)
2009. jún. 17. 10:56
Jó ötletnek tartom, bár én nagyon kezdő vagyok/fényképek felrakása/, de szerintem más is szívesen nézegetné rajtam kívül.
51. Pné Veronika (válaszként erre: 50. - 454db8ee37)
2009. jún. 15. 21:59
Örülök, hogy tetszenek...Majd írom őket folyamatosan, ahogy bírom. :-)
50. 454db8ee37 (válaszként erre: 48. - Pné Veronika)
2009. jún. 15. 06:37
Köszönöm, nagyon klassznak tűnnek a receptjeid,párat kipróbálok belőle.
49. 454db8ee37 (válaszként erre: 48. - Pné Veronika)
2009. jún. 14. 21:23
kössz, megnézem.
48. Pné Veronika (válaszként erre: 46. - 454db8ee37)
2009. jún. 14. 21:18
Rendben, megkeresem őket és beírom.
47. Pné Veronika (válaszként erre: 44. - 454db8ee37)
2009. jún. 14. 21:18
Megkeresem és írom a naplómba, így egy rakáson lehetnek. Oké?
46. 454db8ee37 (válaszként erre: 43. - Pné Veronika)
2009. jún. 14. 21:17
minden jól jön, nem vagyok rutinos az eltevésekben.
45. Pné Veronika
2009. jún. 14. 21:17
A legegyszerűbbek amit a boltban lehet kapni tartósítók, azzal még a nagyon kezdők is tudnak befőzni.
Ha egyedi dolgok érdekelnek, akkor a naplómban megnézheted, majd beírom őket. :-)
44. 454db8ee37 (válaszként erre: 41. - Pné Veronika)
2009. jún. 14. 21:17
körteszörp? Még nem ittam ilyet,de ha elárulod a recipét,lehet, hogy kipróbálom.
43. Pné Veronika (válaszként erre: 42. - 454db8ee37)
2009. jún. 14. 21:16
Befőtt vagy lekvárok?
42. 454db8ee37 (válaszként erre: 40. - Pné Veronika)
2009. jún. 14. 21:15
Nekem gyümölcstartósitási praktikákra, elsősorban eper, málna, aztán jöhet a barack (ilyen-olyan)nyári alma, szilva eltevésére kellene segítség.
41. Pné Veronika (válaszként erre: 32. - 4edc3120ed)
2009. jún. 14. 17:15
Nekem szörp receptem van. Ha jó...
40. Pné Veronika
2009. jún. 14. 17:02
Mit kellene segíteni? Mindjárt, olvasok...
39. csokicsaj
2009. jún. 14. 16:26
Jaja, én is ezt kérdezem senki nem tud segíteni??????????,
38. 454db8ee37 (válaszként erre: 37. - 454db8ee37)
2009. jún. 5. 18:53
Senki nincs, aki segítene????
37. 454db8ee37
2009. jún. 4. 21:41
Nekem minden epertartósítási recept jól jönne:
pl.kenyérsütőgépben hogyan készítesz dzsemet?
36. csokicsaj
2009. máj. 28. 23:26
Sziasztok van egykis bibi.Epret szeretnék elrakni télire de nem jem formájába.Kérlek segítsetek mert lövésem sincs,hogy csináljam tavaly próbálkoztam először de sajnos bepenészedett,és hát újra itt az eper szezon szeretném ha sz idén sikerülne...Kérlek segítsetek szegény sorstársatokon
35. 454db8ee37 (válaszként erre: 29. - Palmarta@t-online.hu)
2009. máj. 27. 20:51
hordós gyümölcs?? Ilyenről még nem is hallottam.Én még csak hordós savanyúságról tudok.Ha tényleg van ilyen , én is szívesen venném a receptet.De mostmár sürgős lenne, mert a finom gyümik most érnek.
34. csokicsaj
2009. máj. 27. 20:37
váó varbóc nagyon profi vagy..Nekem valamiért mindig felforr nemtudom hol rontom el nagyon szomorú vagyok ezért...
33. varbóc
2008. okt. 24. 03:54
Most gombaszezon van. Minden alkalommal elteszek néhány üveg ecetes gombát télire.
32. 4edc3120ed
2008. szept. 2. 15:28
Sziasztok tudnátok nekem valami jó receptet ajánlani!Rostos italt szeretnék készíteni körtéből!
31. cilus
2008. aug. 29. 07:58
Sziasztok! Valaki szokott paradicsomaot befőzni??Most csináltam elősször,kiváncsi vagyok jó lesz e.Nem tettem bele tartósítót remélem így is el áll.Befőttet,savanyúságot,lekvárt évek /évtizedek:)/ óta rakok el de a paradicsom befőzése eddig kimaradt az életemből.Most szeretnék még ketchupot is elrakni.Itt a hoxán találtam is egy jó receptet.
30. smudlaagi54
2008. aug. 17. 12:45
Sziasztok!A meggy eltevésen már túl vagyunk,azt nyersen szoktam eltenni,egy réteg meggy,egy réteg cukor,a tetejére egy pici szalicil,rá a tető,és be a kamrába.Lekvárt nemszoktam eltenni,csak nagyon ritkán,nem vagyunk "lekvárosak" csak sütibe szoktam használni.Őszibarack beföttett szegfüszeggel,és fahéjjal szoktam elrakni.1 liter vizbe 40 dkg cukor,pár szegfüszeg,pár fahéj,és ha felforr belerakom a tisztitott felezett barackot.1-2 perc múlva már rakom üvegbe,és dunsztba.Hűtőtáskában szoktam dinsztelni.
2008. jún. 30. 14:05
A hordós gyümölcs receptjét mindhiába keresem, nem találom. Ha tudja valamelyikőtök írja ide légyszi!
28. erikpipi
2007. okt. 5. 19:58
KÉnport? az ne mérgező? Permetezésre használják, és a babaot is azzal kezelik ezért is kell megmosni főzés előtt.
27. erikpipi (válaszként erre: 22. - Rozália)
2007. okt. 5. 19:55
Jó ég, le is szemezed? Én egyszer tettem rá kisérletet....Az rengeteg szem.
26. iz_eniko
2007. szept. 15. 11:26
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra,nagyon jó ötlet.
A kökényből mit lehet késziteni?
Én annyit tudok,hogy száritva nagyon finom teának.
25. birogaby (válaszként erre: 9. - Gkreka)
2007. aug. 13. 16:02
Szerintem is jó ötlet lenne ez az alkategória,meg olyanon is gondolkodtam,jó lenne ha a receptek mellé fotót is lehetne mellékelni,mert pl.egy tortareceptnél jó lenne látni a díszítést is.Szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.?
- Ti hallottatok arról, hogy befőzéskor mikróban sterilizálni az üveget? Ér valamit?
- Ti, hogy űzitek ki a kukacot a cseresznyéből, meggyből befőzés előtt ha nem magozzátok ki?
- Sárgabarack befőzése
- 1 éves kisfiamnak adhatok már házi befőzési gyümölcsöt?
- Sárgabarack lekvár befőzés - most készítenék először, segítsetek