Bankkártyás fizetéseket mikor, hogyan számolják el a boltok? (tudásbázis)
Nap végén a kassza mindig rendben van. Én a bankkártys bizomylatokról kérdeztem.
Igen, a viszgám sikerült.
Hát mit ne mondjak, elég nehéz veled...
Sikerült a vizsgád?
Na, akkor ezt most én nem értem.
Ha pl. van a kasszába 1000 Ft, de blokk csak 500 ft-ról van, akkor ott többletnek kell lennie.
Azt mondod, hogy elromlott a gép, akkor csak ez az eset fordulhat elő, hiszen nem lett beütve minden, de a pénzt odaadták a vásárlók, nem?
És akkor még egyszer.
A gépbe ütögetjük az összes vásárló által fizetett összeget.
A zárásnál kijön egy összeg, pl. 5000 Ft, azaz ennyinek kell lennie a kasszába.
Van pl. 3000 Ft készpénzed+1000 Ft bakkártyás fizetésről bizonylatod+1000 Ft értékben Erzsébet utalványod, így egyezik a kasszád, de ha bármelyik nem ennyi, akkor ott gondok vannak.
Ha hiányzik a pénz, akkor azt be kell tenni a kasszába, ha több a pénz, akkor valami nem lett beütve. Ilyenkor van az, hogy ha egy ellenőrnél nem ütik be a kasszába, akkor jön a bünti, mert ez csalás.
Így szoktak adót elkerülni az ilyen vállalkozók, illetve így szoktak plusz pénzt keresni a dolgozók...
Én ebben sajnos nem tudok neked semmi okosat mondani.
Bízz abban, hogyha idáig pénztár zárásnál nem vettek fel jegyzőkönyvet hiányról, akkor már nem is fognak bolygatni.
De másik munkahely után néznék, ahol korrekten megtanítanak a végzendő munkára. Főleg, ha az pénzről, vagy mások épségéről szól.
Ezeket a bizonylatokat csak akkor nézik meg, ha nem fog egyezni a napi bevételi bizonylat a bankszámlakivonattal.
Ha arra figyeltél, hogy a tranzakció sikeres volt-e, szerintem nem lesz gond :)
Vigyázz nagyon, nehogy valami hatalmas összeget a nyakadba varrjanak.
Nem játék ez. Ismered a főnököd, vagy teljesen idegen?
Dorina, nem akarlak bántani, de ilyen helyen egy percet nem dolgoznék, ahol alapvető dolgokat nem mondanak el, hidd el komoly anyagi vonzata is lehet a pénztárosi állásnak.
Ki szokta elszámolni a kasszát?
"Emelt szintű ügyvitel szóbeli érettségin mire figyeljek, mit nézzek át előtte...?"
Ha sikerült az érettségid ebből a tantárgyból, meg van a véleményem a tanárokról.
Ugye ez vicc? Ekkora munkaerőhiány nem lehet, hogy bizonyos munkakörbe analfabétákat tesznek.
Magasabb szinten megesik ez sajnos, de mezei munkásembereknél, azért ügyelni szoktak, hogy értsen is hozzá.
Hogy fogsz elszámolni? Kit vonnak ezért felelősségre? Bizonylat eltüntetése...megáll az eszem, ha ez igaz.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Ellopták a bankkártyám adatait! Valaki járt már így?
- A fizetések - a mai világban.Mire elég?
- 50 helyett 67 km/h = 20 000 Ft? Mi alapján számolják a büntetéseket?
- Közös bankkártya
- Regisztrált valaki olyan oldalra ahol online filmeket lehet nézni, de kérik a bankkártya számot és azt ígérik, hogy nem kerül semmibe?
- Mi a véleményetek az interneten bankkártyával történő fizetésekről?