Segítsetek! Ellopták a bankkártyám adatait! Valaki járt már így? (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Egy ismeretlen tettes rendelt valamilyen terméket a bankkártyámról. Hogyan tudom kideríteni hogy ki a tettes?
Van netbankom. Takarékos vagyok.
Ezekhez a vészhívásokhoz elég a sima kis butamobil is.
Én pláne emailben kapom a megbízásokat. Csatolmányban. Ha nem vagyok itthon, akkor esetleg lecsúszom egy-egy melóról.
Ha lenne okostelefonom, akkor reagálni tudnék a megbízásra, de megcsinálni nem tudnám.
Van ismerősöm, aki sokkal többet utazik, akár munkahelyi megbízásból is, ő néha félreáll az autóval és elküldi a kért anyagot mailben, de neki más a munkája, eleve egy héten utazik annyit, mint én évek alatt sem.
Nem így zajlik. FB kizárólag számítógépen (telefonra le sincs töltve, legalábbis még nem találkoztam vele). Ha fotót készítek, azt előbb elküldöm magamnak emailben :D aztán letöltöm a GÉPRE, könyvtárakba rendezem és eldöntöm, hogy felrakom-e valahová - többnyire nem.
Különben mobilnetem sincs, tehát wifi vagy semmi. Annyiban egyetértek Guruljkával, hogy ha otthon nem használná, akkor tényleg nincs rá szüksége. Az nem "szükség", mint pl. ma délután Bp-től Veszprémig jajajja, úúúúúgy van, nemmmondod?!?-t szövegelt a mögöttem ülő és csak azért tudok ennyiről, mert leszállt a buszról :)
Én pl. konkrétan telefonálni nem is szeretek, egészen más igényeink vannak. Elintézem emailben, üzenetben vagy személyesen a hivatali ügyeket. Amire jó a telefon, ha kéznél van: elvesztettem a lakáskulcsot, lekéstem a buszt, orvost kell hívni :))
De mi a haragnak mutogatnék bárkinek képeket?
Itthon ülő vagyok ráadásul, család alig.
Írtam egy hosszú hsz-t mobilról, nem tudta elküldeni, mindegy.
Majd összeszedem számítógépen újra.
Wifis buszon ülök 14 órától, lassan hazaérünk.
Szerintem annál van értelme, aki nem otthonról dolgozik és/vagy többet van házon kívül jóformán, mint otthon.
Ha a kis fotógépemmel képet csinálok, a barátaimmal meg tudom osztani az asztali gépemen is, de ott általában vágni, szerkeszteni meg átméretezni is tudom.
Az meg nem szokásom, hogy ahol elvigyorodom, ott rögtön képezzek is. Ennyire senki nem kíváncsi rám.
Én azzal mit kezdjek?
Se a telefonnal, se a kedvezménnyel. A fiam nemrég kapott újabb "levetett" telefont a haverjától. Nekem meg nem kell.
A kedvezmény is részletfizetés, csak valamivel kisebb részlet. Én a számlákat se tudom mindig időben fizetni, dehogy veszek részletet a nyakamba.
Ez az 5000 perc bármely irányba?
Mi ilyennel csacsogunk 32 ezret, hívásrészletező alapján, ténylegesen fizetendő 7600, amiben benne van a net is.
Tv is lenne, de azt technikai okból nem tudták beszerelni.
Őszintén szólva, bennünket nem is nagyon érdekel. Konkrétan pl a DVD lejátszót senki nem tudja kezelni, egyik karácsonyra kaptuk, fiam megmutatta, elfelejtettem, most meg monitor, tv sincs hozzá. Nem vagyok biztos benne, hogy 2 lemezt lejátszott :) Az első okostelefont 6 hónapja kaptam. Használom az ingyenes, azaz wifis messenger, mást nem.
Netbankolás, levelezés kizárólag asztali gépről. Nem igazán változtatta meg a felhasználói szokásaimat.
Ha aláírsz hűségidőnek biztosan adnak.
Egyébként tényleg jó mert az itthoni telefonról ingyen hívhatok bármilyen számot belföldön. Nem mondom, hogy nagyon olcsó, de így már nem is annyira drága, főleg annak aki szeret cseverészni. Én mondjuk nem annyira használom ki.
Komolyan. Örököltem, és két egyforma színes tévét vettünk, Anyunak és magunknak. Tényleg, 31 éves voltam már, utána született meg a fiam.
Németországban volt TV-nk, aztán mire hazajöttünk már Nagymama is vett a pesti lakásba.
Azóta többször váltottunk már, de újat nem vettünk azóta, általában szerencsénk van, mert valaki lecseréli s régit. Úgyhogy ez se lapos.
Számítógép talán 1996-ben lett először, akkor még csak hallottunk a netről. Nem vagyok biztos a dátumban. Aztán elég hamar eladtuk, mert kellett az ára.
Aztán lett újra, de mindig felújított. És két éve már router, mert van a fiamnál is egy régi gép.
Gyakran eszembe jut, hogy nagyanyámnak még a rádió is csoda volt: az a belgrádi közvetítés, amit véletlenül hallott egyszer, csodaszépen énekelt az énekesnő. A régi bakelit tárcsázós telefonon ha beszélt, egész elfogódott volt a hangja, és sokáig oda kellett menni valakinek a tévéhez, hogy kikapcsoljuk.
Az én korosztályom tanult bele rengeteg dolog használatába, ahogy sorra elterjedtek. Nekem a húszas éveim végén lett először színes tévém, és akkor már volt ugyan bankszámlám, de kártya még semmilyen nem volt hozzá. Papírral álltunk sorban a bankfiókban készpénzfelvételért.
További ajánlott fórumok:
- Közös bankkártya
- Regisztrált valaki olyan oldalra ahol online filmeket lehet nézni, de kérik a bankkártya számot és azt ígérik, hogy nem kerül semmibe?
- Melyik bank küldi ki postán a bankkártyát?
- Lejárt/elveszett bankkártya helyett igényelhetek újat költségek nélkül?
- Anyám kérdezi, hogy az OTP-s bankkártya baleset biztosítását visszafizetik-e, ha tavaly felmondta a szerződést és most járt le a hónapban?
- Tankolás bankkártyával fizetve... járt már így valaki?