Banános joghurt recept
10 perc
Zsírszegény
316 kcal
0,25
131,5 gramm
Személyenként:
1 db banán (lehet túlérett) 100 g
1 evőkanál cukor 40 g
1 evőkanál víz
1 pohár joghurt 150 g
A Banános joghurt elkészítési módja:
A cukrot a vízzel tűzhelyre tesszük, lassan felfőzzük, míg a víz el nem párolog és karamellizálódni kezd a cukor. A banánt megtisztítjuk, centi széles karikára vágjuk, majd az aranybarna karamellbe vegyítjük, néhány percig (1-2 perc) kavargatva főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Amennyiben később szeretnénk fogyasztani, a karamelles banánt kihűtjük mielőtt rétegeznénk. Ha azonnal kívánjuk fogyasztani, azon melegében, egy megfelelő üveg tálba vagy pohárba rétegezzük a natúr joghurtot a forró péppel. Remek frissítő finomság. Jól harmonizál a hideg, savanykás joghurt, az édes, forró karamellel. Hidegen is nagyon finom.
A karamelles banán nagyon finom palacsintába tölve is, tejbe rizs ízesítésére is. A banánt lehet kevés, kockára vágott savanyú alamával is dúsítani.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cel, 2008. márc. 11. 12:29
A banános joghurt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.