Kinizsi leves recept
90 perc
A Kinizsi leves hozzávalói:
50 dkg darált sertés hús (lapocka)
1 db nagyobb petrezselyem gyökér (fehérrépa)
1 db nagyobb sárgarépa (hüvelyk ujjnyi darabokra vágom őket)
3-4 db hüvelyk ujjnyi karalábé
1-2 db hüvelyk ujjnyi zeller
3-4 db bimbóskel (opciónális)
1 db diónyi hagyma
1 db burgonya 4-be vágva
zöldpaprika-paradicsom
ételízesítő
csipet őrölt fekete bors.
A Kinizsi leves elkészítési módja:
A darált húst 2 liternyi hideg vízben felteszem főni, ha felforrt, leveszem a habját, majd bele rakom a leves zöldségeket, borsot, ételízesítőt. Újbóli felforrás után lassú tűzön pezsegve készre főzöm. Levesbetétnek cérnametéltet, eperlevelet vagy daragaluskát szoktam kifőzni. Gyakorlatilag egy húsleves, amibe a hús darált formába kerül.
Van, hogy kicsit csavarok a dolgon és ha kész a leves, behabarom tejfölös habarással, akkor adok hozzá néhány csepp citrom levet és tárkonyt is.
A fantázia határtalan, jó kis alapleves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cel, 2014. márc. 15. 19:49
A kinizsi leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.