Baleseti adó (beszélgetés)
Tarthatnánk akár ezt is annak, de az előzmények miatt nem túl hiteles ez az elgondolás.
Igaz, hogy nem kikerülhető.
Ezért is csapták a KÖTELEZŐ-höz.
Valamikor az üzemanyagok árában volt már biztosítási díj és úthasználati díj is, meg més sok minden egyéb.
Aztán anélkül, hogy bármit is kivettek volna, belőle, most mindent külön-külön is megfizettetnek horror árakon.
Igen,sokan jól mondják...párom pont 1 hete volt a biztosítónál.A baleseti adó az esedékes biztosítási összeg 30%-a.Mindig akkor küldik a csekket vagy vonják le számláról (ki hogy fizet),ha a sima biztosítást is épp fizetni kell majd.Ha valakinek éves a biztosítási,akkor annak az összegnek a 30%-a,ha negyedéves vagy féléves,akkor azoknak az összegeknek a 30%-a.És ugye,ha negyed évenként fizet valaki,akkor ez is így van elszámolva.
Amúgy ezért is váltott ki ez a törvény "balhét",mert eleve a biztosítás az balesetre is kiterjed,meg azért,mert mindenki más összeget fizet,nem egységes.
Ja jól van leesett miről beszéltek.
Nekünk 8400 az éves kötelező, mellé 2520 volt a baleseti adó.
nekünk negyedéves a köt. bizt. fizetés,
akkor negyedévente 26 ezer Ft?
Apósomnak a biztosító már egyből a 30% baleseti adóval küldte a csekket, nekünk más a biztosítónk és külön kaptuk a rendes biztosításra, meg külön később a baleseti adóra.
Minket nem ért váratlanul, hisz év végén tényleg ezzel volt tele a média. És én intézem a nekünk is meg apsónak is a biztosítást minden évben.
mi most kaptunk majdnem szívrohamot,
a köt.bizt. 16 ezer Ft, a baleseti adó 26 ezer Ft. Menjenek a ...
Még hány bőrt akarnak rólunk lehúzni?
Én nem is tudom mi az :((
Elmondaná valaki?
Mindenkinek kell azt fizetni?
Na bumm!
Én éves díjjal együtt fizettem be; de hát mekkora összeg?
Éves díj 30%-a? Akkor egyszer, ha tört rész, akkor negyedévente.
Ez is csupán egy, a sok kormányzati intézkedés közül.
Ja! És még véletlenül se megszorítás!
Ezt negyedévente kell fizetni sajnos.
A múlt héten majdnem infarktust kaptam mikor megjött a csekk, valahogy ez nekem elkerülte a figyelmemet, pedig azt mondják év végén tele volt vele média.
Évente egyszer, de ha nem egész éves dijat fizetsz hanem több részletben, akkor el lehet osztani annyi felé az éves adót is. A léyneg hogy 30 %-al emelkedik az alapdíj.
Mi 1x fizetünk évente biztosítást egész évre, így csak 1x kapunk erre is csekket.
Sziasztok!
A baleseti adóról annak megállapításáról, fizetéséről szeretnék tanácsot kérni.
További ajánlott fórumok:
- Aki lakás, élet, baleseti vagy bármilyen más biztosítást kötne....
- Mit írjak egy súlyos baleseti sérültnek levélben? Segítsetek!
- Ha a balesetin varrták össze az ujjam, ugyan oda menjek varrat szedésre?
- Dolgozik valaki az Országos Baleseti Intézetben?
- Miért kell baleseti adót fizetni?
- Székesfehérvári baleseti sebészt ajánlanál?