Bakonyi betyárleves recept

1 tk olaj
10 dkg füstölt kenyérszalonna vagy
15 dkg bacon
25 dkg gomba
1 mokkáskanál csípős paprika krém
1 tasak Knorr Alföldi gulyásleves(lehet házikészítésű)
1 ek tejföl
A Bakonyi betyárleves elkészítési módja:
Az olajon kisütjük a kiskockákra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, paprikakrémet és addig pároljuk, míg levét teljesen elfőtte. Felöntjük 1 liter forró vízzel, hozzáadjuk a tasak tartalmát és a tasakon lévő utasítás alapján készre főzzük a levest. Tálalás előtt 1 evőkanál tejföllel dúsítjuk. Friss kis kockákra vágott paprikáéval, paradicsommal gazdagítjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 9. 12:56
A bakonyi betyárleves elkészítési módja és hozzávalói.