Baconös csavart recept
A Baconös csavart hozzávalói:20 dkg margarin
25 dkg finomliszt
2 ek tejföl (vagy annyi, hogy összeálljon a tészta)
1 teáskanál só (ízlés szerint)
13 szelet bacon
20 dkg sajt (reszelve)
1 db tojás (a megkenéshez)
A Baconös csavart elkészítési módja:
A lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk kemény tésztává. Tojás nem kell a tésztába. Sózzuk. Ezután néhány órát hűtőben tartjuk. A tésztát előző este is el lehet készíteni. A tésztát kb. 2 mm-re kinyújtjuk, és szeletekre vágjuk. A bacont elővesszük, és a szeletek méretét ahhoz igazítjuk, amekkora a bacon szelet hossza, szélessége. Ezután minden szeletet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és ráfektetünk egy bacon szalonnát. Ezután megcsavarjuk a tésztát, és vajazott tepsibe tesszük. Ha mindegyik kész, a maradék tojással megkenjük. Még ha tudjuk, tegyük egy órára hideg helyre. Forró sütőbe tesszük a tésztát, és kb. 10 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. máj. 21. 13:51
A baconös csavart elkészítési módja és hozzávalói.