Babpaprikás recept
A Babpaprikás hozzávalói:Olaj
fél kg tarkabab
1 nagy fej vöröshagyma
pirospaprika
1-2 db zöldpaprika
1-2 szem paradicsom
köménymag
2 gerezd fokhagyma
Vegeta
bors
A Babpaprikás elkészítési módja:
Megdinsztelem a hagymát, ráteszem a pirospaprikát, felöntöm vízzel. A megmosott babot beleteszem. Annyi víz legyen rajta, hogy éppen ellepje. Ha elfő, forró vízzel pótoljuk. Ráteszem a fokhagymát és a köménymagot, később pedig a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a bab már majdnem megfőtt, megszórom fél evőkanál Vegetával. Ha szükséges teszek hozzá kevés sót. Még negyed óráig tovább főzöm. Kevés borsot is szórjunk rá. Közepes lángon főzzük. Finom szaftos lesz. Csavart tésztát főzünk hozzá.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: csutika100, 2009. júl. 27. 08:08
A babpaprikás elkészítési módja és hozzávalói.