Rakott patisszon recept
A Rakott patisszon hozzávalói:Csak körülbelüli arányokat tudok. A mennyiség az egyéni ízlés függvénye.
3 db kisebb patisszon (kb. 1 kg),
2 nagy fej vörös hagyma,
1 doboz gyors rizs
7-8 db tojás,
3-4 db paprika,
1-2 db paradicsom,
1,5 doboz 450 gr-os tejföl,
(pici sima rizs)
vegeta,
só,
bors,
pirospaprika,
pritamin paprika,
füstölt sajt végéről a füstölt héj
kb. 10 dkg füstölt sajt.
vaj a tepsi kikenéséhez
A Rakott patisszon elkészítési módja:
A gyors rizst és a tojásokat megfőzöm. A vöröshagymát kockára vágom, megdinsztelem, ráteszem a feldarabolt paprikát, paradicsomot, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítem. Fedő alatt kicsit főzőm, majd ráteszem a kockára vágott patisszont, amit vegetával, pritaminpaprika paprikával (ízlés szerint egyéb fűszer is adható hozzá) puhára párolok. Ha sok levet enged a zöldség, akkor a sima rizsből szórjunk bele. Nem baj, ha nem puhul meg benne. Mikor majdnem készen van, beleszórjuk a kockára vágott füstölt sajt héjat és még hagyjuk összerotyogni egy kis ideig. Ha elkészült, akkor egy tepsit kivajazunk, bele szórjuk az egyik csomag gyors rizst szétterítve, majd arra tesszük a patisszon felét, arra a tojások felét felkarikázva, azt beborítjuk tejföllel, amit kicsit megsózhatunk, borsozhatunk is, majd megszórjuk füstölt sajttal, majd újabb réteg patisszon, tojás, tejföl, végül a tetejére a másik zacskó gyors rizs, amit tejföllel megkenünk és megszórjuk sajttal. Az egészet kb. 200 fokon pirosra sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Zsupszi, 2009. júl. 16. 13:14
A rakott patisszon elkészítési módja és hozzávalói.