Hogyan főzitek a babfőzeléket házi sonkával? (beszélgetés)
Sonkát én is sajnálnám bele. Füstölt köröm, csülök, bőrke oké. Meg a csülökért is kár, tormával finomabb.
De ha mégis főzném, akkor a füstöltet külön. Kocsonyaként sem fő meg hamar, azért a bab előbb kipurcanna...😬
Te úgy írtad, hogy együtt főzöd a sonkát a babbal.
Alessandro külön megfőzi a sonkát, összekockázza, és amikor a bab külön főzve majdnem puha, akkor teszi hozzá a sonkát, és még egy kicsit együtt főzi őket. Nem egészen ugyanaz.
A pácban érlelt sonka és az igazi füstölt sonka (vagy csülök) között ég és föld a különbség.
Én külön főzöm meg a sonkát, annak a füstölt főzőlevében a babot is utána. A majdnem megfőtt babhoz adom hozzá a főtt sonkát, végül tejfölös habarással készre főzöm az egészet. 😋
Én a sonkát és a babot is főzés előtt beáztatom.
A sonkát egy éjen át áztatom. Az áztatólevet leöntöm, utána kuktában puhára főzöm.
A főzőlébŐl készítem a babfőzeléket.
A sonkát, amennyibe volt benne csont azt kiveszem, beleteszem egy akkora tálba, hogy épp beleférjen és jó lepréselem, amég kihűl. Ekkor szépen lehet szeletelni.
A sonkával együtt főzhetsz tojást is, a füstölt létől különlegesen finom lesz.
További ajánlott fórumok:
- Ti hogyan főzitek a töltött káposztát?
- Hogy főzitek a rizst? Nem zacskós, előfőzöttet! Beáztatjátok a rizst előtte? Vagy csak simán sós vízben?
- Hogy főzitek a sonkát?
- Combból sertéspörköltet ti mennyi ideig főzitek?
- Ti hogyan főzitek a kocsonyát?
- Leveles tésztából akartam sonkával töltött párnácskákat sütni, de véletlenül vajas tésztát olvasztottam ki. Abból is finom lenne?