Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan főzitek a babfőzeléket házi sonkával? fórum

Hogyan főzitek a babfőzeléket házi sonkával? (beszélgetés)


19. forrest2010 (válaszként erre: 18. - Vigyefene)
2022. márc. 14. 10:30
... még az a fincsi/guszta szépséges adag ? amit kiraktál képet ? / én + elloptam ?! / az tényleg 1 győztes lenne ! ... amit legutoljára vett a fiam , annyira finom volt h húsvétra is inkább azt veszek , mint igazi sonkát :)
2022. márc. 13. 23:33
Győzött a füstölt csülök.
17. 820e00bff1 (válaszként erre: 15. - Forrest2010)
2022. márc. 13. 23:09
Győzzön a legjobb!
16. levarosbukta (válaszként erre: 14. - Globus)
2022. márc. 13. 20:10
Egyetértünk! :)
15. forrest2010 (válaszként erre: 11. - 820e00bff1)
2022. márc. 13. 16:27
... hajrá !!! kinek drukkolsz ???????????????????!
14. globus (válaszként erre: 13. - Levarosbukta)
2022. márc. 13. 16:22

Sonkát én is sajnálnám bele. Füstölt köröm, csülök, bőrke oké. Meg a csülökért is kár, tormával finomabb.

De ha mégis főzném, akkor a füstöltet külön. Kocsonyaként sem fő meg hamar, azért a bab előbb kipurcanna...😬

13. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. márc. 13. 16:01
Sehogy! Utálom a babot. Kár azért jó kis füstölt sonkáért bele! :)
2022. márc. 13. 14:36
En nem bonyolítok túl semmit, egyszerre odarakom mindenféle előáztatás nélkül. Állítólag nagyon jól főzök
2022. márc. 13. 14:17
Mindjárt kitör a babos fingháború!
10. Napsugár8 (válaszként erre: 9. - Bnedora)
2022. márc. 13. 13:36
Oké! Az a része valóban egyforma. Szerintem így logikus!
9. bnedora (válaszként erre: 8. - Napsugár8)
2022. márc. 13. 13:32
Én a sonka minőségére utaltam. A házi sonkát áztatom, míg az érleltet nem.
8. Napsugár8 (válaszként erre: 7. - Bnedora)
2022. márc. 13. 13:31

Te úgy írtad, hogy együtt főzöd a sonkát a babbal.

Alessandro külön megfőzi a sonkát, összekockázza, és amikor a bab külön főzve majdnem puha, akkor teszi hozzá a sonkát, és még egy kicsit együtt főzi őket. Nem egészen ugyanaz.

7. bnedora (válaszként erre: 5. - Alessandro)
2022. márc. 13. 13:22
Ezt írtam én is.
6. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Alessandro)
2022. márc. 13. 11:30
Én is így, csak amikor már a babot felteszem főni, akkor felezem a tiszta vizet a füstölt sonka levével. A tömény sonkalé nekem (epémnek???) túl sok. De egyébként dettó.
5. Alessandro (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2022. márc. 13. 11:15

A pácban érlelt sonka és az igazi füstölt sonka (vagy csülök) között ég és föld a különbség.

Én külön főzöm meg a sonkát, annak a füstölt főzőlevében a babot is utána. A majdnem megfőtt babhoz adom hozzá a főtt sonkát, végül tejfölös habarással készre főzöm az egészet. 😋

4. birebora (válaszként erre: 2. - Papája)
2022. márc. 13. 09:33
Én is hasonlóképpen.
2022. márc. 13. 09:26
Ez függ attól is, hogy milyen sonkád van. Az igazi házi sonka sósabb, mint a pácban érlelt. Az utóbbit szerintem nem kell áztatni. Én együtt szoktam főzni a babbal.
2022. márc. 13. 09:22

Én a sonkát és a babot is főzés előtt beáztatom.


A sonkát egy éjen át áztatom. Az áztatólevet leöntöm, utána kuktában puhára főzöm.

A főzőlébŐl készítem a babfőzeléket.

A sonkát, amennyibe volt benne csont azt kiveszem, beleteszem egy akkora tálba, hogy épp beleférjen és jó lepréselem, amég kihűl. Ekkor szépen lehet szeletelni.

A sonkával együtt főzhetsz tojást is, a füstölt létől különlegesen finom lesz.

2022. márc. 13. 09:10
Ha házi füstölt sonkával főzitek a babfőzeléket, előtte beáztatjátok a sonkát? Vagy elő kell főzni? Esetleg együtt a babbal főzni végig? Nem szeretném, ha túl sós lenne.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook