Vízalapú, mosható, lélegző falfesték. Én terhesen ezzel festettem a gyerekszobát. Azóta ott lakik boldogan a gyerkőc 2 éve. A trilak oldalán mindent leírnak a festékről. Az egész lakásban ilyen festéket használtunk.
A lemosható azt jelenti, hogy lehet mosni, de ha rácsöppen víz nem lesz gázabb, mint a sima tapéta - mármint nem mosódik el a szín, csak a kérdés, hogy a vízmennyiségtől a tapétával mi lesz kb.
Merre laktok? Mert most nem jut eszembe a cégneve, (ha útba esik, akkor megkérdem párom), de az Etele úton (xi. ker) van egy állati jó festékáruház, és ezek a lemostható festékek, meg színezők stb nem drágák (kiv ha színt kevertetsz, az nagyon drága)
ja neeem, nem festünk képeket (lesz majd falmatrica :)). csak most sima fehér a fal (fűrészporos tapéta, még az előző lakóktól), és ezt akarjuk színesíteni. valószínűleg egyszínű lesz a fal, max. végigfut rajta két színes hullámvonal körben (a bordűr alatt). még nem gondoltam ki teljesen :)
Mi festettünk egy párszor, legutóbb tavaly októberben, én a polifarbe platinum festéket ajánlom, nem olcsó, de nagyon jó. Egy rétegben fed és lemoshatós. Mi ha ezentúl festünk csak ilyen festékkel leszünk hajlandóak:)
Mi sima fehér falfestéket színeztünk, azt hiszem hérás színezővel, mindegyik vízzel hígítható volt. A lényeg, hogy ne legyen benne számodra belélegezhető káros anyag. Mit terveztek festeni?
27. hétben járó kismama vagyok, egy-két héten belül tervezzük kifesteni a babaszobát. kaptam már pár hasznos tippet a festékre vonatkozólag, de gondoltam, biztos van még néhány hasznos javaslata, tapasztalata másnak is - amit előre is köszönök!! :)