Babaruhákat mivel lehet mosni? (tudásbázis)
Régóta szemeztem, a baby mosószappanal, vettem egyet kimostam vele a ruhácskáit, mire megérkezik. Hála istennek nincs erős szaga, azokat nem birom.
Kimostam vele öcsém ruháit is amiben jónéhány folt volt, (fű, zsírfolt stb...)
Megsem látszik, hogy az a folt ott volt.
Azt hiszem ezt fogom, majd használni továbbra is. :)
Én mosószódát használok. Az öblítő 20%-os ecetet és bele pár csepp mosóparfümöt. Most próbáltam ki a vizililiom illatot, isteni, de nagyon jó a tavaszi szellő is.
Mondjuk a mi ruháinkat is ezekkel mosom már évek óta. A kasmírvirág illattal az ágyneműket szoktam, mert az erőteljesebb illat.
Attól, hogy rá van írva, hogy babáknak is jó, attól még rengeteg vegyi anyagot tartalmaz.
A popsitőrlők zöme is tartalmaz allergén anyagot (propylen glicol), szülés előtt végignéztem a dm és rossmann kínálatot, hát alig találtam olyat, amiben nincs.
semmikáépp se moss gyerekruhát sima mosószerrel, tomival, persillel meg ilyesmivel, még ha rá is van írva, hogy "baby"
lehet, hogy sok gyereknek nem okoz bajt, de a picik bőre érzékeny, teljesen felesleges ilyenekkel terhelni
rendeld meg
annál egyszerűbb nincs
ezt meg áztatáshoz, foltra nagyon jó
mosógéles vízbe áztatni, aztán ezt rádörzsölni a foltra
mondom, mosódiós mosószer, öblítő egyáltalán nem kell babaruhához
öko vagy bioboltban keress ilyesmit, de van a Tescoban is már
mivel a 90 fokot nemigen bírják az anyagok, bőven elég 40 fokon , de öko kosószerrel vagy folyékony mosódiós mosógéllel mosni, öblítőszer nem kell
ökoboltban kapsz ilyesmiket
szerintem kell mosószer, nem elég csak sima vízzel mosni, a magas hőfokot meg úgysem bírják a babaruhák (sem), legfeljebb a textilpelenkák, törölközők
Jó egészséget!!
Csatlakozom,azokhoz akik a saját mosószert használták.
De moshatod mosószappannal is, vagy babáknak készült mosószerrel. a 3. hsz.nek is igaza van, az új ruhácskákat elég, ha minden nélkül átmosod, és vasalod.
Boldog készülődést! :)
A nagyinak igaza van!
Most eleg, ha magasabb hofokon kimosod, majd kivasalod.
Ezzel meg is van a fertotlenites.
Már nem sok van a szülésig és mivel itthon vagyok minden babaholmit kimosok, mielőtt megérkezik a kicsi.
Viszont nem tudom mivel kéne, minden ismerősöm mást mond.
A nagyi szerint pedig semmilyen mosószert sem szabad használni mert irritálhatja a kicsi bőrét.
Mondjuk ezt nem csak a nagyi mondta.
De a boltokban lehet külön csecsemőknek való, mosószert öblítőt kapni.
Ti mit használtok?
Mi vált be?
Babáknak való mosószappan esetleg?
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet lemosni a kormot kézről ill.arcról?
- Hogyan és mivel lehet a lila holmikat mosni?
- Kérlek segítsetek, a hófehér csipke felsőm besárgult azt mivel lehetne hófehérre mosni?
- A ruhából mivel lehet kimosni a kormot?
- Mivel lehet az izzadságfoltot kimosni a ruhákból?
- Mivel lehet kimosni a kabátot, hogy ne fogjon a szine ecetet már probáltam de még mindig megy a szine és vizesen fog is?