Mivel lehet lemosni a kormot kézről ill.arcról? (tudásbázis)
Ultra Derm.
Az autószerelők is azt használják. A korom is legalább olyan makacs, mint a koszos olaj.
Ha az anyag mosható, a foltot habzó szappannal (kókuszszappan) dörzsöljük át, utána tiszta vízzel öblítsük le.
Ha a korom kátrányos terméket is tartalmaz, akkor a foltot agyagba itatott benzollal, esetleg triklóretilénpéppel is eltávolíthatjuk. A tisztító anyagot száradás után keféljük ki a szövetből.
A foltot legegyszerűbb leporolni, ill. kiporolni. Ha a szennyeződés kis felületen van, eltávolítása megoldható keféléssel is. A nagyobb foltokat ne keféljük, mert szétkenődik a korom. Ilyenkor jó megoldás lehet a porszívózás. (Tausz György)
Ha az anyag nem tűri a nedves kezelést, akkor a leghatásosabban friss kenyérbéllel tisztíthatjuk. A foltos részt kenyérbéllel dörzsöljük át, a folt eltűnik. A bársony esetében csakis a bársonyanyag vágási iránya mentén dörzsölhetünk, különben a szálak eldűlnek, ellenirányú szálfelületek képződnek.
A száraz tisztításhoz használhatunk sót is. Szórjuk be a foltos területet sóval, majd poroljuk le, vagy porszívózzuk ki.
Jó tudni . hu
Bármilyen mosogató szerrel.Majd krémezd be és pár perc múlva újra.
Tiszta lesz a kezed!
További ajánlott fórumok:
- Kétéves kislányom összekente magát tintával, és nem tudom lemosni róla rendesen.Mivel próbáálkozzam?
- Hogyan lehet lemosni a műhót az ablaküvegről, gyorsan és egyszerűen?
- Fekete Syoss festéket mivel lehet a bőrről lemosni?
- Glycosept oldat befogta az egyik első fogamat. Mivel tudom lemosni?
- Pillanatragasztós lett az ujjamaimon a bőröm, hogy tudom lemosni? Vagy csak lekopik majd? Mennyi idő?
- A csóti-írtó zselét mikor lehet lemosni végre?