Babaruha - vasalni, de meddig? (beszélgetés)
Szerinem senki nem a gyermekétől veszi el azt az időt még vasal.
Lehet vasalni még a gyerkőc apával játszik, nagymamázik, v. még du. szunyál:)
Lehet abban valami, hogy teregetni is tudni kell...
Én például nem húzkodom, rázogatom ki a ruhákat, csak kirakom a szárítóra és kész( biztos ezért is van, hogy gyűrötten szárad meg:( ), hisz úgy is vasalok...
Én mindíg vasalok minden ruhát, a felnőtt ruháktól a gyerekig... na jó a zoknikat nem:)
Bár utálok vasalni, de így jobb érzés és szebben mutat a szekrényben is :)
Mindent vasaltam: rugi, body, pelenka, törölköző, kb. 7-8 hónapos koráig. De szerintem ha lesz még egy gyerkőc, neki nem fogom ilyen sokáig vasalni. Ha már lent játszik a földön, kúszik-mászik, teljesen felesleges mindent vasalni.
Amúgy én a saját ruháinkat se vasalom, mert utálok vasalni. Sokat számít, hogy van teregetve, majd hajtogatva a ruha (és a vasaláskönnyítő program a mosógépen). A lányom ruháit kirázva vállfán szárítom, így nem kell vasalni. :) De jó alternatíva a szárítógép is, ha lesz nemsokára, megoldódik a gondom. :)
Igen, de a kérdés babaruhákra vonatkozik.
Egy 4 éves gyermek meg nem baba. :) Bocsi
Nem nem gond, de az itthoni ruháit minek. Meg eleve nem is gyürödtek a ruhák akkor meg minek vasalgassam. Terigetni is tudni kell. Persze ha viszem valahová a gyerkőcöt akkor kivasalom a ruciját, persze ha gyürödt.
De tudod amit a vasalásra szánok időt inkább a gyerekemmel töltöm, mert annyira rövid a gyerekkora. Töltsem vasalással ???? Nem! Vasalhatok még az életben eleget, de gyerekem meg most pici, aki minden percben meg tud lepni valami újdonsággal. Nem akarok lemaradni ról.
Te nem tudom mikor vasalgattál annyi kis bodyt, rugdalózót, pelenkát és még sorolhatnám, de én éjszaka meg pihenni szeretek, hogy a gyerekem reggel egy kipihent anyukát kapjon :)
Neked pedig jó vasalgatást !!
Sziasztok!
Én 6 hetes koráig vasaltam mindent, utánna csak azt, amit kell. A többit a mai napig, de itt sokan írtátok, hogy magatokra is, a gyerekekre is vasaltok, de szerintem sokan nem úgy értették, hogy abszolút nem vasalnak, mint pl én sem, de a zoknikat, a polárt, a plüssöt, a bugyit, a gyűrt anyagot, a kötöttet nem vasalom. 6 hétig ezeket is átnyomtam fertőtlenítés céljából, akkor ezt abbahagytam.
egy honapig vasaltam a ruhait...
tulelte
termesztesen ha megyunk valajova es gyurott a ruha kivasalom, de a mindennapos otthonit minek?
Ne csináljátok már!!!!! Gond kivasalni a saját gyereketek ruháját????
Nekem pl. soha nem jutott eszembe, hogy meddig vasaljam.
Vasalom még ruhában járunk, az idők végezetéig:))
:))) Igaz. Másrészt pedig szerintem nincs csúnyább mint egy vasalatlan ruhájú gyerkőc:))) És most itt senkit nem akarok megbántani.
Én szükségesnek tartom mint a magam, mint a férjem, gyerkőcöm ruháinak kivasalását:)))) Zoknik kivételével vasalok mindent:D
Szia!
én már nem vasalom (Zsombor 1 éves) Már hónapokkal ezelőtt abbahagytam.
Szerintem ez pici korban fontos csak. Ismerek viszont olyat, aki sosem vasalta csak a pelenkákat. Semmi baja nem lett a gyerkőcnek.