Ki mivel mossa a babaruhákat? (beszélgetés)
Sziasztok!
A mosásnál a mosószódát önmagában használjátok, vagy a mosódióval együtt? Honnan érdemes rendelni ezeket, vagy lehet kapni valahol? A webes rendelés jobban megéri?
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de fontos, hogy a mosószódát és egyéb természetes mosószert ki gyártja, vagy mind ugyanolyan minőség?
Van aki a mosószódát önmagában használja, van aki a régi mosóporával együtt fele-fele arányban. De ez nem ellentmondásos egy kicsit? Én pont a boltokban kapható mosóporok vegyi anyagait szeretném kiszűrni, de ha fele-fele arányban használom, akkor ez ugye nem jön össze. Viszont nem tudom, önmagában a mosószóda elég jól tisztít-e.
Ha valaki tud nekem ebben segíteni, megköszönném!
Én szintén a dreft baby-t ajánlom.
Semmi allergiát nem okozott nálunk és isteni az illata is :-)))
Sokat van nálunk a snőm kisfia és csecsemő kora óta az itteni ruháit dreft babáknak való mosófolyadékkal mosom külön a mi ruháinktól. Eddig baj nem volt.
Én az 1 évesem ruháit mai napig külön mosom babamosószerrel.Most épp giraffe baby natural van itthon,ezt szeretem.Brendonban szoktuk venni.Egy kis flakon majndem fél évig elég heti 2-3x-i babás mosással.
Próbáltuk a bip-et (azt hiszem azvolt az,amelyiket egy babafej van)az szörnyű volt :S
Öblítőt nem igazán illik babaruhákhoz tenni,pont az (is) a lényeg,hogy ne legyen semmilyen mesterséges illata.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mivel mossátok a kicsikék ruhácskáit, ami nem vált ki náluk allergiát? Milyen mosószert, öblítőt szabad használni?
tiszta illatúak. nem ecetszagúak, ha erre gondolsz
Sziasztok
Mosószoda? Mi az és hol lehet kapni.
Az ecettel való öblítés után milyen illata van a ruháknak? Nekem ez egy kicsit furcsa.
mosódió, mosószóda, oxigénes fehérítő (ez folttisztító is, és kihozott a nagyobbik lányom ruhájából olyan gyümölcsfoltot, amit semmi más)
fehérekhez szoktam tenni szódabikarbónát
öblítéshez ecet és illóolaj
Jaaaaj, bocsi, meg sem néztem, ki írja, csak reagáltam rá. Pironkodok is most...:-)
Elküldenéd nekem is priviben?
Tudom hogy 31 hetes vagy:))) Olvasom a naplódat és szorítok nagyon!!!!
Húha köszönöm mindenkinek a hozzászólást:))) Sok hasznosat tudtam meg és ki is fogom próbálni valamennyit:)))
hahahah.. ismerem a problémát.
Nekem most már szerencsére ilyen kakás gondjaim nincsennek, maradt a mandarin- és a csajom szeszélyes nem mindig tudom ráerőszakolni az előkét.
köszi:)szerintem festéket tojik mert nem megy ki semmivel:)))
köszönöm...konkrétan kakaó helyett ép most a kaka érdekel legjobban:DD
Én a pirososn levő foltokat is ezzel tisztitom. A textilek 99 %-n nem vettem észre semmiféle fakulást. Van hogy éjszakára beáztatom nátriumperkarbonátba és másnap magasabb hőfokon mosom. A paradicsom szósz, mandarin foltok a leggázosabbak- azokkal még ez is nagyon nehezen bír (többszöri mosás). Kakaó azonnal eltünik.
Ha tényleg jó és mindenféle vacaktól mentes kozmetikumot akartok, akkor keressétek a BDIH- cimkével jelzett termékeket. Ezek szigorúan ellenörzött természetes alapanyogokból készülnek. A két betüs drogériában is lehet kapni nagyon-nagyon sok ilyen termékek. az Alwer... termékcsalád pl. ilyen. Szemfestéktől a bőrradírig minden van, női, férfi, gyerek kozmetikumok és nem utolsó sorban nem vagy csak nagyon kevéssel drágábbak egy sima cuccnál.
én a lányom rózsaszínéit mivel világos rózsaszínek a fehérekkel mosom és bevallom a kiöblített pelusokkal.....nem fakítja ki azokat?mármint a nem fehér gyerekruhákat.....mert ha külön mosom akkor nagyon nem éri meg vagy tényleg vennem kell egy hagyományos centrifugát mint már régen tervezek....
mosódió+ mosószóda+ (nátrium perkarbonát a foltokra és a fehér ruhákhoz).
Már évek óta magunknak is így mosok. Jobb fehérítőt mint a nátriumperkarbonát még nem találtam- kenterbe ver minden más boltit (w..nish, domes...) A textil pelenkáink olyan fehérek mint amikor megvettük őket.
a gyógyszertári tényleg jó. cSak sajnos abban is vannak kőolajszármazékok. Ezek nem parák, tények. Sajnos annyi méreg van a mai tisztítószerekben, hogy eszméletlen és aki elmegy emelett azzal, hogy "para" az sztem csak nemtörődöm. És homokba dugja a fejét
jesszus ennyi parát! én azzal a mosóporral mostam ki a babaruhákat elsőre amivel a miénket csak külön a mi ruháinktól 60fokon, és öblítő nélkül. a mosógépen beállítottam a bőséges öblítés funkciót és száradás után vasaltam. fürdetőt meg popsikrémet gyógyszertárit használtam eleinte, az is jó
Milyen illóolajat lehet?Igazából mindenhol mécsesekbe párologtatókba valót látok,kizárólag azt rendelni nem akartam eddig a posta miatt.....és milyen mosószappant?DM nincs nálunk csak Rossmann nyilt nemrég.....vagy ha rendelek honnan érdemes?bocsi a sok kérdésért:)
jól csinálod, csak inkább 10%-os ecetet használj, mert az is elég és az természetes erjesztésű, a huszas már nem!
én is ezeket tudom mondani:
-mosószóda
-mosószappan, lehetőleg természetes
-ecet öblítéshez
-illóolaj illatnak esetleg
babfürdetéshez se használjatok bolti cuccokat, eszméletlen, mik vannak benne. Én ajánlom a shea vajas szappanokat, odafigyelve, hogy ne legyen benne vegyi anyag (netről lehet rendelni)
újszülötthöz, mandulaolaj a vízbe, anyatej vagy egyéb, ami lágyítja ezt az ocsmány kemény vizet :(
semmi esetre johnsons és társai!
Fél adag mosószert teszek, mint amit ír a csomagolás, ez mellé 2 púpos teáskanálnyi mosószódát. Öblítő helyett ecetet, kb. 40ml-t a 20%-ból. Nem csak a gyerekruhákat, a miénket is így mosom. Mindenünk tiszta és fehér, nem szürke, de a színesek sem kopottak. Amin olyan folt van, ami szerintem mosáskor nem jönne ki, előtte sima Caola mosószappannal megdörzsölöm a foltot. Régen Vanish szappanom volt, de csak 4x annyiba kerül, de a Caola ugyanolyan, nincs különbség. Ennyi. :)
További ajánlott fórumok: