Babaruha méretek-miből mennyit? (beszélgetés)
Szia
Javaslom, hogy elöl gombos rugikat vegyél nem vállon csatosakat. Egyszerűbb pelenkázni főleg éjjel. Őszi, téli babának inkább ezért rövid ujjú body-t vagy ujjatlant javaslok mivel a rugit ráadod. Én is vettem egy csomó hosszút és nem is használtam őket. Én pólyát sokat használtam, de csak mikor kézben volt, amúgy hálózsákot.
Szerintem amúgy rugiból mehet a 62 méret mert a body felvesz egy csomó anyagot :-) És tovább jó lesz. Azért kb lehet tudni mekkora lesz a baba az UHból. 56-t rugiból sztem csak tényleg pár db kell. Mi kb 3 hetet hordtuk őket.
Ja és még én próbáltam kb mindenből egy színt venni, mivel egybe mindent be lehetett szórni 90 fokba mosásra. Ezért mondjuk nem volt piros meg sötétzöld body stb.
Egybe overallt javaslok én is kintre télre, az nagyon praktikus. Én C&Aba vettem szupert és ilyenkor még 50% olcsóbb, mint télen (3900FT volt, de megérte nagyon)
56-os body:6db
62-es body10db
1hálózsák közepesen vastag végig cipzáras
56-os rugi:6-7 db
62-es rugi10db
56-62-es kardigán,pulóver:8db
talp nélküli kisnadrág:6db
Oh ne érezd magad hülyének, az én fiamnak annyi rucija van hogy szerintem még 2 gyereknek elég lenne. Én a legtöbbet (80%) a Háda turban vettem. Nagyon jó minőség és keveset használtak (sőt sok olyat vettem ami még címkés volt, Disney, Mark&Spancer stb.) Most hogy már nagyobb inkább tesz-vesz és Vatera ruhacsomagok.
Én nagyon szeretem éjjelre a hosszú ujjú body-t és a Cherokee hálózsákot. Az 0-6 hós jól elfért benne. Kettő volt elég is volt 8-9 hónapos koráig.
Szakálkából nekem vagy 5 db volt hamar megszáradnak ha ki is mosod.
Szerintem valami pléd így is kell rá még.
Azt mondják, hogy úgy kell öltöztetni ahogy mi öltözünk + 1 réteg.
Én nem tudom, persze ha nagyon égető akkor más is meg tudja venni de már maga a vásárlás egy élmény:)
Én akarok kiválasztani mindent:)
Jaj ne is mond:)
Ma Én is ugyan ebben szenvedek:)
Miért kell ez? miért kell annyi? miért így?
jaj:)
Télen eleve nehezen szárad a ruha, még a pici babaruha is. És ha kiszámolja az ember akkor 3-4 napra elég az a 10 body pl.
Hallgass a szívedre, biztos vagyok benne, hogy ha nem fog kelleni minden ruha akkor sincs abból baj, de ha meg nincs elég ruha akkor meg lehet rohangászni:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
szia
Nekem ha minden igaz karácsonyi babám lesz
csak úgy nagyjából leírom mennyi ruha kellhet vagyis Én mennyit szeretnék beszerezni:)
body 10 db 56-os
rugi 10 db 56-os
body 10 db 62-es és rugiból is ennyi.
Mert könnyen előfordul, hogy 1 nap 3x is kell cserélni ruhácskát és bizony télen nehezen száradnak a ruhák, így kell legyen váltóruhának való.
Én azt mondom, hogy kell legyen alkalmi is 1-2 ezekből a méretekből, de Én pl. vettem párat turiból is.
Így nagyon minimális összegért meg lehet ezeket venni.
Úgy is hetek alatt kinövi őket kár 10000 ft-okat elkölteni .
Nekem a lányom volt téli, a fiam nyári baba. Nagyon szerettem az ujjatlan rugikat. Bodyt úgyis adsz rá, sokkal kényelmesebb a babának szerintem, mint a hosszú ujjúak. A harisnya is jó, a gyerekek szeretik lepiszkálni a zoknit magukról.
Nagyon sok 56-os babaruha simán belefér a 62-be is, érdemes leméregetni őket. Egy újszülöttet is vinni kell orvoshoz, arra is kell ruhát adni, szóval legalább 4-5 db body és rugdalózó kell szerintem, de így sokat kell mosnod.
Az aukciós oldalakon nagyon olcsón tudsz hozzájutni ezekhez a méretekhez, hamar kinövik a babák, nem kopik el! ;)
hát, nálunk a pelus sose ázott át, így azzal nem volt gond. a büfivel sem szerencsére. Ritkán jött vissza valami, így volt olyan nap, hogy csak 1 body-rugi fogyott. persze volt olyan is, hogy 3 (Apa etetett:) ).
De ez inkább már csak akkor volt, amikor vigyorgott kaja közben, tehát inkább a 62es méretnél. Azt viszont, mi gyorsan átugrottuk. Sokáig hordtunk 68-ast és még tovább 74est.
Ja, és 50essel kezdtünk (korababa lévén).
Szia!
Már két gyerkőcöm van igaz nyári mind a kettő. Szerintem szerezz be maximum 3 50-es body-t is, mert lehet hogy még az 56-os nagy lesz neki. De tényleg nem kell sok, mert nagyon gyorsan nőnek. 56-osból is szerintem egy 5 darab elég. Nem koszolódnak a babák max lebukják magukat, de azt meg ki tudod védeni pelenkával vagy partedlivel. Mivel téli baba én ajánlanám, hogy vegyél vékony és vastag pulcsit is, hogy minél rétegesebben fel tudd öltöztetni (max 2-3 db). Rugdalózó nagyon jó szolgálatot tesz, de 56-osból elég 4-5 db. 62-68-as ruhából nyugodtan vehetsz többet, mert azt elég sokáig fogja hordani,10 db vagy akár több is (rugi elég kb 6-8 db). A harisnyát is nagyon szerettem otthonra, mert az védi a kis lábfejét is meg a derekát és arra könnyebben adsz nadrágot, mint a rugira.
Szerintem kezdetnek azt vedd amiket fent írtam és amikor megszületik már látod, hogy mekkora :)
Sokat vásároltam aukciós oldalakról, ami ruhacsomag (10-15 db egyszerre). Olcsón hozzá tudsz jutni és ki tudod válogatni ami most jó rá. Használt, de egy két ruhadarabot leszámítva nekem nem volt bajom a termékekkel, hiszen nincs idejük ilyen pici korban elhasználni. És zokni,
Bocsi kicsit hosszúra sikeredtem :(