Babamasszázshoz milyen olajat használtok? Hol szerzitek be? (tudásbázis)
na, én meg a Linola-fett nek néztem utánna alaposabban, hát az is paraffin olajos, azaz ásványi olajos :( meg van mellette valami szappanszerű, kicsit habzó anyag, bát ezt eddig is tudtam. Nem is fogok többet venni. De anno azt javasolta a doki a kiütéseire. Mostmár úgy fogom fürdetni, hogy bekenem a sima babaolajunkkal és utánna fürcsi, úgyis csak fürdetőkrémet használunk.
Igen, a Libero is jó olaj, csak növényi, csak kicsit drágább, mint pl a sima dm-es, én ezért veszem azt :)
Azt az olajat ki sem váltottam a második gyereknél. Egyből atópiás bőrre való fürdetőt vettem, amiben benne van az olaj is.
Most megnéztem a cimkéket, beneveztem egy Libero-s olajra, elvileg mindenkárosmentes és repceolaj alapú. Hát kíváncsi leszek. Sajnos a BABÉ-nak nincs olaja :( A testápolója, samponja, fürdetője viszont annyira bevált, hogy akármennyibe is kerüljön, már nem vennék másik márkát.
Olívából sztem extre szűz a legjobb, enni is- kenni is :) A kedvezőbb zsírsavtartalom a bőrnek is jót tesz.
A doki által felírt olajat nem a fürdővízbe szokták beleönteni, mint a fürdőolajakat. úgy kell használni, hogy a száraz bőrfelöletet, vagy a kipirosodott hajlatokat az olajos vattával át kell törölni és utánna úgy fürdetni. Így védi az olaj a bőrfelületet a víztől. Ez a gyógyszertári olaj is sima napraforgó ám.
De nálunk pl. nem is ír a doki, ezt csak anyutól ismerem, ő védőnő :) Amúgy mi is fürdetőolajat használunk, Linola-fett et, de ezt nem szabad babamszzázsra.
Amúgy a babé-s termékek nagyon jók, csak iszonyat drágák!
...nem emlékszem már! De az is lehet, h én nem spóroltam eléggé.
Szerintem 1 próbát megér. Túlbuzgó kismamaként még gátat maszírozni vettem, aztán nem használtam.
Megérkezett a fiam, őt kenegettem vele. 4 olajat használtunk el 3 hónapos koráig.
Aztán le lettünk tiltva a bőre miatt.
Mi használtuk masszázsra azt a levendulás olajat, amiről írsz. Jó volt, illata is finom...viszont gyorsan fogy! Több pumpálás kellett egy alkalommal.
Később gyógyszertári olajat használtunk. Megfelelt a célnak és sokkal olcsóbb. Igaz a ded nem volt már "levenduli" illatú... :)
Most BABÉ-s testápolónk van, kimondottan érzékeny bőrre való. Masszázshoz olyat néztem, ami gát és babamasszázshoz ajánlott, Brendonban lehet kapni Motherlove a márkája.
Amit az orvos írt ki olaj, azt nem is használtuk egyáltalán, egyből atópiás bőrre való fürdetővel kezdtünk, és az is bevált.
Olivaolajból extra szüzet érdemes venni?
Szerintem se testápolót használj, főleg ne a boltban kaphatókat.
Tényleg bármilyen növéyni olaj jó, amit be tudsz szerezni. Napraforgó, olíva a legegyszerűbb és legolcsóbb (én pl. minden nap olívát masszírozok a kezembe, jobb mint a kézkrémek, utánna papírtörlővel felitatom és kész, mégcsak zsíros érzet sem marad utánna).
de pl. a dm-es babaolajok is tisztán növényiek, csak többféle van összekeverve.
A ásványi olaj alapú babaolajok nem jók, idővel szárítanak (J&J pl.- nem is értem miért gyártják még..)
Vagy ha testápolóhoz ragaszkodsz, a dokid esetleg tud felírni, mi kaptunk klassz babatestápolót amit gyógyszertárban kevertek ki, mindössze 3 összetevője van.
sima babaolajat senki sem írta... az nem jó??
(persze nem a J&J márka, az köztudottan szárít :S)
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?
- Milyen fajta étolajat használtok?