Babajelek - Érdemes-e elkezdeni? Hátráltatja-e a beszédfejlődést? (tudásbázis)
Haha érdekes, nekem is a Vejedre ütök jut eszembe a kézjelekröl :)) jopofa film.
Amugy nekem ha gyerekem lessz, szeretném ha tanulna ilyen kézjeleket. :))
sziasztok,
szeretnék a kislányommal jelelni, és szerintem jó lenne, ha tudnánk találkozni jelelő babákkal. van olyan veterán köztetek, akivel megismerkedhetnénk?
Kedves petrike!
Egy kis gyűjtemény, itt a portálon is olvasható 2007-09-05-óta, "A beszéd előtti nyelv" címen (Totyogok, Tanulás), Neked is ajánlom szíves figyelmedbe.
Kedves M_Marcsa!
Egy kis gyűjtemény, itt a portálon is olvasható 2007-09-05-óta, "A beszéd előtti nyelv" címen (Totyogok, Tanulás), ajánlom szíves figyelmedbe.
Kedves m_marcsa!
Itt a Hoxan is van egy cikk "Beszéd előtti nyelv", ajánlom szíves figyelmedbe.
Például ha a kisfiam szomjas, akkor a mutatóujját bedugja a szájába és felemeli a fejét.
Ez abból alakult, hogy az eredeti jel a hüvejkujj szájhoz emelése volt és a fej megdöntése, mintha az ujjunkból jönne az innivaló. :DD Ezt mutogattuk neki, amikor kérdezgettük, hogy inni kér-e, illetve amikor inni kapott, akkor is. Kilogikázta, hogy ez ezt jelenti és alkalmazza, amikor kell a sajátjává formált jelet.
Én erről nem is hallottam...
Ötletesnek és viccesnek is tűnik.
Milyenek a babajelek???
Írja már le valaki.
Mi használjuk a babajeleket és tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, akinél gondot okoz kezdetben a gyermek önkifejezése. Ha nem is olvassa el előre az ember a könyvet, és nem is készül a babajelekre, észreveszi azt a pontot, amikor a gyermeket fusztrálja, hogy akar valamit, de nem tudja magát kifejezni. Mi ezen a ponton nyúltunk a babajelekhez és mondhatom, hogy nagyon sok hisztitől megkíméltük vele magunkat.
Ha például egy 1 éves kisgyerek szomjas, és nem tudja hogyan az anyukája tudtára hozni, akkor csak sír és egyre jobban sír, hiszen valami nem jó. De ha van egy jel a szomjúságra, máris mutatja, hogy mi a baj. :)
Az egyik ismerősöm Norvégiába él a családjával: ő magyarul beszél a kislányával a férje hollandul (mert hogy ő holland), és babajeleket is használnak. A kislány most egy éves, és semmi, de semmi gondja nincs mikor mit használ. Szavakat mondogat, és babajeleket is használ.
Ők is olvasták a könyvet, se saját jeleket is kitaláltak.
Szerintem jó dolog!
Én is ismerem a könyvet.El is ilvastam, de nem értek egyet vele.Szerintem hátráltatja a beszéd megtanulását.Nem rossz dolog,de ha már ezzel "vesződsz",hogy jeleket tanitasz neki,nem lenne egyszerűbb megtanitani néhány mondókára,ami könnyű?vagy csak néhány szóra ami könnyű?
Én 6 hónapos kora óta hordom a gyerekeimet mondókás klubba.A nagylányom másfél évesen szép mondatokban beszélt.A kisebbik lányom 20 hónapos,már tő mondatokban beszél.
Gondold át.:)
További ajánlott fórumok:
- "Kétnyelvű" gyerekek beszédfejlődése
- Hogyan lehet a babák beszédfejlődését segíteni?
- Segítsetek!Hogyan tudnám a fiam beszédfejlődését segiteni?
- 2, 5 éves fiam beszédfejlődése nehézkes
- Abortusz esetén érdemes-e magánorvost fogadni? Ha igen tudnátok-e jó orvost ajánlani?
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?