Abortusz esetén érdemes-e magánorvost fogadni? Ha igen tudnátok-e jó orvost ajánlani? (beszélgetés)
Sziasztok!
Aki magánorvost fogadott mennyit kért, illetve mennyit adott az orvosnak?
Ne a statisztikára meg a negatív tapasztalatokra figyelj!!
Minden rendben lesz!
Itt röviden és értelmesen foglalja össze egy orvos.
Nekem meg ezt mondtak kapasbol, ez volt a protokol, es igy is tortent. Es nem szultem elotte. Hidd el, igaz!
Persze az is igaz, hogy tavozasnal alairtam, sajat felelossegre tavozok, de szerintem kenyelmesebb otthon tolteni az ejszakat.
A párod "meddő", most mégis terhes lettél, - van ilyen - és ha már a sors így akarta, hogy mégis apa lehet nem kellene megtartani, ő mit szól hozzá ?
Jól meggondoltátok ?
Lehet, hogy soha többet nem lehet gyereke és most elszalasszátok az alkalmat.
Vidéki nagyváros nőgyógyászati osztályán ez az eljárás:
-ha valaki már szült hüvelyi úton, akkor korán reggel megy, felveszik az osztályra, amikor sorra kerül megtörténik a beavatkozás, az altatástól számított 6 óra múlva engedik haza
-ha nem szült még, vagy nem hüvelyi úton (császármetszés), akkor egyik nap délben veszik fel az osztályra, este felteszik a lamináriát (tágító), és másnap délelőtt történik a beavatkozás-szintén az altatástól számított 6 óra múlva mehet haza.
De mindezek előtt azzal a lelettel, amivel megállapították a terhességet, el kell menni a területileg illetékes Családvédelmi Szolgálathoz, ahol kiállítanak egy jegyzőkönyvet, és adnak csekket arról az összegről amit fizetni kell-kedvezményesen 11 ezer Ft. kb, a teljes összeg 37 ezer párszáz Ft. A CsVsz után lehet kérni időpontot a nőgyógyászaton, ahol szeretnéd megcsináltatni a beavatkozást. Ott megmondják melyik nap hány órára kell menni, mit kell vinni, kb. mi fog történni. Befizetett csekkel, jegyzőkönyvvel, leletekkel megjelensz amikor kell, és a többit lásd fenn :). Ja, ami fontos még: vércsoportodról kell valahonnan szerezned igazolást, rajta lehet korábbi zárójelentésen, de a körzeti orvos, vagy területileg illetékes védőnő is adhat.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem nem érdemes orvost fogadni, tényleg annyira rutin beavatkozás, hogy egy rezidens is "csukott szemmel" megcsinálja :).
Az abortusz futószalagon megy ..reggel bemennek és du.vagy este mehetnek haza.
Ahol én feküdtem terhesen,ott 6 ágyas szobák voltak és hétfőtől péntekig tele volt az abortusz részleg.
A kerdesre a valaszom:
Én nemfogadnek magan dokit emaitt.
Ez egy apro beavatkozas.
Érdekes nekem 5éve volt es úgy volt ahogy írták reggel bementem delutan jöttem..oks tagitó nem kellet mert mar szültem előtte..
A kerdezőnèl nemtudom van e mar gyerek
Csak komplikaio eseten kell a ket (vagy tobb) nap korhaz. Reggel felteszik a laminariat, es a paciens delutan mehet a mutobe.
Nem tudom, neked miert kellett egy napig vergodni vele, de nem ez az altalanos eljaras.
Ne foglalkozz semmivel. Elég a teher, ami rajtad van.
Orvost meg tényleg nem érdemes választani meg fizetni.
Reggel bemész, este jöhetsz. Ennyi.
További ajánlott fórumok:
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Új gázszolgáltatóval kapcsolatos tapasztalatokat kérnék! Érdemes-e átlépni?
- 10 hónapos babát érdemes-e már elvinni munkahelyi/vagy bármilyen/mikulás ünnepségre?
- Ha nincs TB ellátásom attól még magánorvoshoz mehetek?
- A gyerekek 2 napja köhögnek, érdemes-e adni nekik rinathiolt vagy robitussint?használt-e vkinek?ha nem akkor mit adjak?
- Munkahely váltás.Szerintetek érdemes-e kockáztatnom?