Babád mennyi idős korában mutatta meg a testrészeit kérésedre? (fej, szem, száj, orr, pocak, stb) Mikortól "elvárható"? (tudásbázis)
Mi olyan egy évesek voltunk kb mikor mutatta a szemet, szájat, orrot, fület, fejet, puput.
Olyan 14 hós korára már mutogatta ha kérdeztük anyáé hol van, apáé, babáé stb.
Rengeteget játszunk, van kb 3 testrészes mondóka amit elmondunk naponta többször is.
Nekem ez a 6 hónapos fura :)
9 hósan nem vagytok lemaradva:DDD
Kisfiam 10 hósan kezdte a pocakkal. 12 hósan kb szem, fül, fej. Itt tartunk.
A fiam 10 hós korában meg tudta mutatni:
így, ezekbe az összetételekben :-):
okos feje,
gyönyörű szeme,
dolgos keze,
pocak,
erős lába
kuki
A hároméves státuszon meg már minden testrészét mutogatta (térd, könyök, talp, sarok is ment neki). Úg 2,5 éves korára már mindennel tisztában volt, hogy hol mi van.
Ne izgulj, majd megtanulja.
Minden gyerek más és más. Az én fiam imád autózni, a keresztfiamat meg abszolút nem érdekli, már az összes kisautójuk nálunk van.
Az uncsitesóm fia 2 évesen gyönyörűen beszélt, az enyém lassan 2,5 és még csak szavakat mond (bár egyre többet) a keresztfiam meg 3 éves koráig szinte nem is beszélt.
A fiam imádja ha mondókázunk, uncsim fiát nem érdekli.
Szóval én ezt a ki mit mikort teljesen feleslegesnek tartom. Jó persze vannak kirívó esetek ha mondjuk 1,5 évesen nem megy, vagy 3 éves kora után se mond még egy szót se de ettől ti messze vagytok.
Találd meg hogy őt mi érdekli igazán és azt nyomjátok úgy bővítsetek és szépen mindent fog majd tudni.
A mi kiskönyvünkben nincs ilyen... asszem. Megnéztem, nincs.
Úgy gondolom eleget foglalkozom a fiammal, de halvány reményét se látom, hogy aktitvitást mutatna a testrészeire.
Én 10 hónapos kora körül vettem észre.Bevallom,sosem kérdezgettem tőle,nem igazán követem ezeket a mit-mikor dolgokat.
Annyit mondtam,hogy még fel kell előbb húznunk a lábadra a zoknit,elment a zokniért és mutatta a lábát.Ezen felbátorodva kérdeztem a fejét,haját,pociját,fogát,szemét,fülét,meg ugyan nem testrész,de a pelusát is.Szépen végigmutogatta.
Azóta nem tudom mik az újdonságok,kellene egy kikérdezőshowt tartani megint így 1 évesen :)
De ha nem tud újakat az sem baj,még van ideje ezekre :)
Sok baba meg nem is hagyja "produkcióztatni" magát,egyszerűen nem mutatja és kész,akár fejenállva is kérheti anya :)
A fiam is ilyen,hiába próbáltam rávenni,a nagyszülők előtt nem csinálta,csak nekem meg az apjának :)
lányom 10 hónaposan kezdte magabiztosan mutogatni, fiam meg még 1 évesen is tojt rá magasról :-DDDD
ilyenekre meg ne figyelj, hogy "tied még neeeem? az enyém már..."
Lányom 10 hónapos és a fejét, pocakját, kezeit mutatja. A mai naptól teszi a telefont a füléhez, 1 hete mondja, hogy kuku(cs) :)
Szerintem nem vagy elkésve vele, ha a babád még nem tudja.
Az max. véletlen lehetett. :D
Ez a mondatod viszont: "Kisfiam 9 hónapos, még sz*rik bármit is megmutatni.:) " nagyon betalált, haláli, jót nevettem. :D
Köszi, én is így gonolom. Kisfiam 9 hónapos, még sz*rik bármit is megmutatni.:)
Sógornőm ma azzal dicsekedett, hogy a kislánya féléves korától mutatja a testrészeit. Nem mondom, vannak kivételek, de én nem gondolnám, hogy 6 hónaposan meg tudja egy csecsemő mutatni.
További ajánlott fórumok:
- Állati testrészek
- Autóvezetés... segítség! Nem tudok kormányozni és pedálozni egyszerre, csak külön-külön mozognak a testrészeim...
- Te elnevezted a párod intim testrészét?
- Manapság elvárható, hogy egy nő műkörmöshöz járjon?
- Van olyan, aki rendszeresen használt-használ taposógépet? Ki mennyit fogyott tőle és mely testrészekre hat inkább?
- Mi minősül és melyik testrészen seprűérnek?