Autóvezetés... segítség! Nem tudok kormányozni és pedálozni egyszerre, csak külön-külön mozognak a testrészeim... (tudásbázis)
Sziasztok!!
Látom ide senki nem irt :(!!
A vezetés nem igazán megy , föleg a kuplung csúsztatás (alig ér el a lábam ,és nagyon lassan nem tudok menni ).Normális esetbe megy ,meg a váltással sincs gondom .
Van valami tanácsotok???? :(
Sziasztok!
Péntek 13-án sikerült a kresz 1 hibám volt :D!
Tegnap mentem először vezetni 1 órát.A Honda amin tanulok nagyon jó csak nincs rajt ülésmagasító alig látok ki (152 cm vagyok),barátkoztam az autóval ,elindítani el tudom ,sebességbe be tudom rakni .Elindultunk .
A Csonakázó tónál körbe-körbe ,minden szép és jó ,csak a kormánnyal kell barátkoznom :D !Azt mondta sokat akarok mindig kormányozni a kanyarba ,és későn kormányoztam vissza ,na ezt gyakoroltuk annyi 8-ast kellett csinálnom hogy kész :) !
Pénteken megyek majd 2-re vezetni 4-ig . Basszus kiváncsi leszek,szerintem biztos kimegyünk a rutin pályára .
Ti tudtátok elsőre használni szépen a kormyányt ???
Fórumcímhez:
Én a problémát a végtagok koordinációja körül úgy oldottam meg,hogy rengeteget gyakoroltam 20km/h sebesség mellett.Ugyanis képesek vagyunk betanítani a tagjainkat,még az ujjainkat is(gépírás) implicit memória alapján.És amikor csak akarunk valamit(vezetés közben),már meg is csinálja.Tehát nem kell az agynak már koordinálni,csak kiadni a parancsot.És akkor már lehet arra figyelni,ami állandó kihívás: merre akarom a kormányt épp fordítani.Ez mindig változik,a pedálok helyzete,funkciója nem.:)
Én meg megnézném, hogy milyen amikor fatraktor minden testrésze külön mozog!
:-D
Ez nem igaz. A dobosok, hogy tanulnak dobolni szerinted?
Mindent meg lehet tanulni, csak gyakorolni kell.
Ha nem megy így, akkor úgy! Mindegy csak gyakorolni és türelem kéne az oktató részéről is!
Sokszor pont ennek a hiánya a legnagyobb baj!
Én azt javasolnám fatraktornak, hogy semmiképp ne adja fel. a tanfolyamon kívül próbálj meg valahol gyakorolni, valaki mással, aki elég türelmes!!!
16 óra nagyon kevés. 100 körül majd elkezd múlni ez az őrület. ugyanez a problémám volt az elején, de ez nem mozgásszervi probléma, hanem hogy nem tudsz (illetve az agyad) egyszerre figyelni a különböző tevékenységekre. ez teljesen normális. gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
ha le is teszed a vizsgát, fél évig ne menj egyedül sehova, viszont indulj el rendszeresen valakivel öncélúan gyakorolni valami elhagyatott parkolóba. mi régen a dózsa györgy út előtti placcra jártunk, bár akkor még sokkal kevesebb autó volt. elég valami teljesen üres hely is, csak az autót szokni meg a mozdulatok sokféleségét kell gyakorolni. utána jöhet a tükörfigyelés, táblafigyeléses gyakorlat menet közben, de szintén társaságban.
el fog jönni a pont, hogy alig várod, hogy egyedül mehess, mert már élvezed az egészet!
Nekem is nagyon nehéz volt összehengolnom a kezem a lábam és a fejem.Ha jobbra néztem arra is kormányoztam,ha váltottam a váltót néztem stb.
Rutinből 10óra volt a kötelező nekem még kellett vennem 8-at.Féltem mi lesz majd a forgalomban de az sokkal jobb volt,igaz abból is kellett+6órát.Azt mondta az oktatóm nagyon kevés nőt oktatott akiknek simán ment.
Próbálm itthon tulni a mi autónkon de csak rosszabb volt.(benzinesen tanultam itthoni dizel)
Az még nem sok, ne add fel! Rá fogsz érezni.
Ez olyan mint amikor a kisgyerek elkezd járni. Van aki 10 hónaposan, van aki 15 hónaposan, de ha egyszer elindul, két hét múlva már szalad.
16 órát... ha jól számolom.
De még nem voltam tanpályán, csak mellette (körbe-körbe).
Februárban kezdtem az elméletet. Márciusban vizsgáztam. Elsőre sikerült.
Aztán májusban kezdtem vezetni, hogy majd nyáron milyen jó lesz...
Kb. május volt, amikor abbahagytam... hasonló meggondolásból: "hátha nem megy ez nekem", "lehet, hogy pihentetni kellene a témát"...
Aztán tegnap újra elkezdtem... Szóval volt 3-4 hónap szünetem.
Olvastam a hozzászólásokat és jót mosolyogtam rajta:-)
Szerintem ami nem megy ne erőltesd. Úgy gondolom, hogy már görcsösen figyeled a mozdulataidat és azt nézed, hogy hol rontasz, mikor koordinálatlan a mozgásod:-) Kicsit hagyd abba, felejtsd el és majd pár év múlva megint neki futsz.
Ha akkor sem megy, akkor érdemes elgondolkodni, hogy kell- e neked jogsi egyáltalán és valóban alkalmas vagy-e feladatra. Nem vagyunk egyformák. Én pl nagyon jól vezetek, de nem tudok úszni csak ha leér a lábam. Ha észre veszem, hogy elfogyott a lábam alól a talaj, akkor menekülök a vízből és sprintelek ki a partra mint akit picsán rúgtak:-)
Ehhez nem értek, csak azért írtam a gyakorlást, mert az oktató is azt javasolta.
Viszont még mindig olcsóbb egy rokonnal, baráttal gyakorolni, mint az oktatótól órát venni.
(vagy lehet, hogy pont ezért javasolta a gyakorlást??)
További ajánlott fórumok:
- Állati testrészek
- Magassarkú és az autóvezetés
- Néhány autóvezető miért szereti teljes hangerőn hallgatni a zenét?
- Te elnevezted a párod intim testrészét?
- Van olyan, aki rendszeresen használt-használ taposógépet? Ki mennyit fogyott tőle és mely testrészekre hat inkább?
- Pszichológiai vizsgálat sikertelen autóvezetői vizsga után