Baba vagy munkahelyváltás (beszélgetés)
Köszi szépen!
Én is mindkettő próbálása mellett vagyok, csak kicsit félek, hogy elmegyek az új helyre, valamiért nem jövök be nekik, próbaidő alatt kitesznek, én meg közben teherbe esem, na, akkor tényleg jó nagy bajban leszek...
Amúgy két-három évig biztos nem akarok várni, ha anyagilag megengedhetném, sem ülnék otthon sokáig olyan szívesen, pörgősebb típus vagyok annál.
Osztom azt a véleményt, hogy döntsd el, hogy melyik fontosabb, de vágj bele mindkettőbe, amennyiben tényleg szeretnél váltani!
Mindkető bizonytalan. Nem tudhatod, hogy mikor jönne össze a baba és azt sem tudhatod, hogy mikor kapnád meg az új állást.
Ha hamarabb jön össze a baba, akkor maradsz a fenekeden. Ha pedig az új állást kapod meg hamarabb, akkor megvárod a próbaidő végét bármi is történjék közben (gondolok itt egy pozitív tesztre). Egyszerűen csendben dolgozol, babó meg szépen növöget. Látszani úgysem látszik hónapokig semmi, hacsak nem vagy nagyon rosszul. De miért lennél? A nők több, mint felének nincs komoly "terhességi tünete", te is lehetsz egy a szerencsések közül:)))
Bízz magadban, sok szerencsét!
hm, azt hiszem én is ezt tenném
gondolom az új melót is előbb meg kell pályázni, nem is biztos, pl hogy a tied lenne, s igen, ki tudja mikor jön az a baby, azonnal, fél év?? és terhesen is dolgozol legalább fél évet...
Szóval én belevágnék a babaprojektbe, meg az interjúba és az élet hozni fogja!
Ehhez kell némi bátorság, de tényleg, ők is tudják kit vesznek fel, meg ők is leszarnak téged hidd el ha van valami, ezen ne agyalj, hogy "jajj, ott hagyod őket"... az időd meg ketyeg, és ha jól értem első baby lenne.
De! Ha tuti az új állás, és sőt, ismerős keze is van benne és nem idegenként, az más, ott nem csinálnám ezt, hisz az ismerős tartja érted a hátad.
Szerintem az alapján dönts ami most van. Vagyis ha most jobbnak tűnik az új hely, válts. Aztán még meglátod mikor jön a baba, lehet hogy nem is rögtön ahogy eltervezed. Másrészt meg szerintem nem kell a mai világban "szívbajosnak" lenni.
A munkáltató tiszában van vele, hogy egy 31 éves gyermektelen nőt vesz fel, akinél bármikor bármi előfordulhat... és fordított esetben a munkáltatók sem nagyon foglalkoznak az alkalmazottak érdekeivel.
Sziasztok!
Véleményekre vagyok kiváncsi.
Elég sz*r a munkahelyem, mind feladatok terén, mind fizetésben. Most lehet, lenne lehetőség váltani. Csakhogy a babatéma is nagyon aktuális már.
Ti mit gondoltok?
Egyrészt:
- ha most elmegyek valahova, ott "illik" legalább valameddig (meddig???) nem ugrálni, teljesíteni, és letenni valamit az asztalra, mielőtt rájukmosolygok és közlöm, hogy elmegyek szülni... Innen nyugodtan mehetek, úgysincs semmi értelmes előlépési lehetőség.
- másrészt... pénzben elég sokat számíthat az az egy évnyi különbség is, amíg nem jön a baba, és ugye a TGYÁS is fizetésfüggő....
Megtehetem, hogy megülök itt még arra az egy évre, és amikor közeledik a TGYÁS vége, akkor kezdek el jobb helyet nézegetni... De van esélyem babával a mai munkaerőpiacon?
Másrészt, ha most megyek, és nem jön be az új hely, vagy én nem jövök be, évekig csúszahat még a baba...
Nem tudom az adatlapomon mi van, 31 éves vagyok.
Munkahelyet eddig azért nem váltottam, mert nem volt jobb, ugrálni meg minek a ugyanolyanok között...
A baba anyagilag belefér így is, nem mondom, hogy minden vészhelyzetre fel vagyok készülve, de hát mindenre sosem leszek.
Vélemények?
Természetesen nem ez alapjn fogok dönteni, de már kezdek belejojózni az agyalásba...
További ajánlott fórumok:
- Baba vagy munkahely
- 10 hónapos babát érdemes-e már elvinni munkahelyi/vagy bármilyen/mikulás ünnepségre?
- Úgy néz ki megszűnik a munkahelyem, 5 hónapos a babám. Hogyan tovább? (gyed)
- Tudja valaki, hogy ha babát szeretnék és 1 éve nincs bejelentett munkahelyem, viszont már van közel 10 év munkaviszonyom, jár nekem GYED?
- Januárban lesz 1 éve, hogy jelenlegi munkahelyemen vagyok. Babát várok...
- Ha most elhagynám jelenlegi munkahelyem egy újért, és ősz körül babát vállalnánk, az előző vagy az új munkahely alapján járna a gyed?