Ha most elhagynám jelenlegi munkahelyem egy újért, és ősz körül babát vállalnánk, az előző vagy az új munkahely alapján járna a gyed? (tudásbázis kérdés)
10. 1d97508455
2011. jún. 7. 11:24
sziasztok! Én is ebben a cipőben vagyok... A lényeg, hogy a szülést megelőző 2 naptári évben legen meg az egy év biztosított munkaviszony! nem baj, ha van kimaradás, a lényeg, hogy meglegyen!!! Én úgy voltam, hogy májustól decemberig nem dolgoztam, de együtt megvan a 12 hónap, így jár!!!
Szép napot!
9. jozsef.csoke (válaszként erre: 2. - Dizzz)
2008. okt. 21. 12:10
Nem írok pluszt,csak megerősitem,hogy nem a munkahelyen töltött idő,hanem a munkaviszony,pontosabban a megelőző 12 hó dönti el a gyed,meg esetetlegesen a terhességi gyermekágyi segélyt.
Javaslom nézd meg az 1995.évi LXXXIII. Tv.t
Mint munkajogi szakjogász írom ezeket. Ha valami nem világos a privin bátran kérdezz,de pontos választ csak hétfőn tudok adni,a szabim miatt. Bár átfogó választ bármikor
8. 1eb84e4bad
2008. máj. 23. 19:02
a naptári év számít, nem a megelőző 12 hónap.
7. Serry
2008. máj. 22. 13:20
Sziasztok! Érdemes a MÁK honlapján megnézni, de ha én jól tudom akkir nem a naptrái év hanem a szülést megelőző 12hónap átlagkeresetének (brutto) 70%-a aminek van egy max összege ami idén 90 ezer Ft. De a fenti honlap a tuti.
6. 79d1943975
2008. máj. 17. 20:30
sziia! igen, a lényeg hogy a szülést megelőző naptárii évben legyen folyamatos munkaviszonyod, vagyis válts, de nem legyen közte szünet. csak nehoigy próbaidő alatt legyen baba, akkor még nem vagy védett.
5. Dizzz
2008. ápr. 8. 15:08
Köszönöm szépen!
4. momof3
2008. ápr. 8. 14:48
Én így tudom: a thgy és gyed kiszámításánál a gyerek születése előtti naptári évben - tehát ha jövőre születik, akkor 2008-ban - kapott nettó jövedelmed egy napra eső részének a bizonyos %-a (talán 70). Tehát nem az számít, hogy hány munkahelyen dolgoztál, hanem a szülést megelőző évben mennyit kerestél. De a Szociális és Családügyi Minisztérium honlapján biztos lehet kérdést feltenni, és válaszolni fognak rá. Egy 3gyerekes :))
3. Dizzz
2008. ápr. 8. 14:43
?
2. Dizzz
2008. ápr. 8. 14:37
Várom a lehetőségeket.....
1. Dizzz
2008. ápr. 8. 14:36
Ha most elhagynám jelenlegi munkahelyem egy újért, és ősz körül babát vállalnánk, az előző vagy az új munkahely alapján járna a gyed?
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Mióta dolgozol a jelenlegi munkahelyeden?
- Ismerősöm szeretne felmondani jelenlegi munkahelyén, de fenyegetik, hogy akkor annak jogi következményei lesznek
- Januárban lesz 1 éve, hogy jelenlegi munkahelyemen vagyok. Babát várok...
- Tudnátok segiteni abban, hogy milyen pargrafusra hivatkozva tudnék azonnali hatállyal felmondani a jelenlegi munkahelyemen?
- Dolgozhatok-e 4 órában egy másik munkahelyen bejelentve, ha a jelenlegi helyen 8 órás vagyok, szintén bejelentve?