Baba kakilás segítése (beszélgetés)
Azért nehezen hiszem, hogy egy bélátszúrás sírás nélkül járna, de nem tapasztaltam ilyesmit szerencsére és nem is szeretnék. Igen, az emésztett vér rosszabb, de mivel arról volt szó, hogy egyből utána kakilt, így azt akkor, kizárhatjuk, hogy volt.
Remélhetőleg azóta beszélt a dokival is az anyuka, az biztosabb, mint mi itt a hoxán.
Volt friss vér a székletében?
Nem kell ahhoz friss vérnek lenni. A fekete a rosszabb, de egy lehetséges bélátszúrásnál, a hasüregbe is folyhat, szivároghat a vér, szepszist okozhat.
Felsírt a baba? Volt friss vér a székletében? Azóta kakilt?
6,5 centi sok, nagyon pici is elég, hogy a reflexet beindítsa. Vegyetek egy szélcsövet, azt nem tudod túltolni, de alapból, ha nem nyűgös emiatt nem kell rásegíteni neki. :) Anyatejnél normális.
Amúgy én a védőnőnek vagy a gyerekorvosnak jelezném és megkérdezném, hogy mire kell figyelnem, ha esetleg sérült.
Egy pillanat is elég, hogy sérülést okozz, akár komolyat is, 6-5 cm mélység egy babának óriási.
Jobb félni, mint megijedni...
Autokorrekt bocsi.. az ott egy “de” lenne.
Azért próbálkozom mert a védőnő mondta hogy az ő korában (3 hó) anyatejes babáknál normális 7-10 napig ha nincs kaki, és jó a közérzete illetve pukizik is.
6,5 cm mélyen dugtad fel neki?
Az anyatejes babáknál előfordul, hogy teljesen hasznosítja a szervezete és, akár 2 hétig is nincs széklete.
A védőnő, vagy az orvos, többet is tus erről mondani, de a neten is biztos találsz erről cikkeket.
Vissza a lázmérőhöz, én aggódnék az 100%
Nem bántásból, de 1 hétig nem kakilt a babád és nem vitted orvoshoz? Inkább próbálkozol ilyenekkel?
Az utolsó mondatodat nem értem, bár biztos nem ismerem a mostani hőmérők nevét, Deák?
Tehát, 6,5 cm, az rengeteg egy pici babánál, akár mennyire is ruganyos...
Előre kérek mindenkit hogy ne bántsatok, eléggé beparáztam így is.
Szoval harmadik baba, ő az első aki 100% anyatejes, úgyhogy más és nincs tapasztalatom ebben.. nem kakilt múlthét szerda óta, most gondoltuk segítünk neki a lázmérővel.. sikerült is, de úgy érzem hogy egy kicsit túltoltam neki.. de igazából kaki jött ki neki, meg puli is, de most úgy félek és haragszom magamra.. úgy gondolom hogy nem fájt neki mert nem sírt, nyöszörgött. Ahogy végzett átpelenkáztam és gyakorlatilag pár perc ringatás után elaludt..
Mielőtt kérdeztek a legtöbb 6,5 centi volt Deák 1-2 masodpercig, ruganyos végű lázmérőt használtam..