Babát várok, de nem fejlődik, mit tegyek? (beszélgetés)
Nekem a második terhességem volt ilyen. Alapvetően nem az a gond, hogy fiatalabb a terhesség, mert ilyen néha megesik. Nem mindig papír forma szerint esnek teherbe emberek. Az viszont gond, ha hat hetesen nincs szívhang, és nincs fejlődés a két a uh között, vagy lapul a petezsák. A hétfői uhn minden kiderül. Minden esetre, ha nem élő terhesség, akkor jobb mihamarabb elintézni. Sajnos, ez elég gyakori probléma.
A következőnél biztosan minden rendben lesz.
Amikor én vártam az első gyermekemet több, mint 4 évtizede, még nem voltam az elején orvosnál sem, nem volt UH sem akkoriban. Aztán kb. 2 hónaposan elkezdtem vérezni, bementünk a kórházba, ott is tartottak. Két nap múlva jöttek az erős görcsök, erős vérzéssel. Megvizsgált a nőgyógyász, és mondta, hogy beindult a vetélés, be kell fejeznie. A kisműtőbe vittek, és ...
Nagyon kiborultam, sírtam, hogy történhet meg ez velem ? Azt mondták, sok nőnél előfordul, főleg az első terhességnél, de lehet, hogy olyan fejlődési rendellenesség volt a magzatnál, ami miatt jött a spontán vetélés. Nagyon nehéz volt lelkileg. Majdnem fél év múlva már megint reménykedhettem. Van két felnőtt egészséges gyermekem, és boldog nagyi vagyok ! :)
Most nagyon szenvedsz, de ha ezen a fájdalmas időszakon túl leszel, gondolj rám, és azokra, akik mint én, mindenáron anyák szerettek volna lenni, és nem adták fel ! A világon a legszebb hivatás az anyaság, senkivel nem cserélnék, akinek nincs gyereke !!! Ő nagyi sem lesz...
Arra gondolj, hogy mi a másik opció, azt monja, hogy el kéne vetetni, mert nem fejlődik, te meg megtartod? És utána 8 hónapig arra vársz, hogy vagy elmegy magától, vagy már nagyon meg kell szülnöd, vagy ne adj isten a legrosszabb opció, hogy valamilyen testi vagy szellemi hibával születik?
Hidd el, az orvos ok nélkül nem mondja hogy el kell vetetni, persze mindenki tévedhet, de én nem vállalnám a kockázatot.
Voltam ilyen helyzetben, tudom miről beszélek...
Sajnálom :(
Próbálj megnyugodni és erősnek lenni.
Szèp napot! Màjus 5.èn jött meg a menstruàciòm,a doktornő is mondta,hogy terhes vagyok..azt mondta,hogy valòszìnû elkell vetetni a babàt,mert nem fejlődik,ès nincs szìvdobogàs.
6.hetet mutatja az ultrahang.de azt mondta vàrjunk hètfőig.mit tennetek?nagyon kètsègbe vagyok esve,hogy màris elkell vetetni?! 😔
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnék, párom viszont terel, ha ezt felhozom, mit tegyek?
- Fel akarok mondani a munkahelyemen.Tanácsokat várok, mit tegyek?!
- Szőke vagyok, és nagyon, borzalmasan törik a hajam...mit tegyek? Van valami megoldás rá?Kérlek segítsetek, minden ötletet várok!
- Mit tegyek, hogy ne akarjam nagyon görcsösen a babát?
- Most megjött, vagy sem, mit tegyek ilyenkor, babát szeretnénk?
- Tippeket várok! 5 kilótól szabadulnék meg a lehető leghamarabb! Mit tegyek?