Az irodalom határterülete - Rómeó és Júlia, mit takarhat egy ilyen tétel? (beszélgetés)
köszi ez világos
azzal van a baj, hogy mit ért határterület alatt, mit akar erről hallani, a rómeó világos, hogy mi, milyen
Nem vagyok professzor, de főleg középiskolai tananyag, mit takarhat talán ez a tétel, főleg az életükről szól a két ellenséges családról, akiknek köszönhetően meghiusult a fiatalok boldogsága.
Elnézést előre is én igy értelmezem. Üdv.Ágnes
Juj, apudat nem tudod megkérdezni?
Köszi, ilyen ötletek jöttek, meg az a furi,hogy ez így jó nagy téma és nekünk 10 percet kellett beszélni, abba meg nem férbele
Apa nemrég hozott haza érettségi dolgozatokat, tételeket (elnök). Nekik is van olyan , hogy irodalom határterület. Valami olyasmit takar, hogy irodalom is- meg nem is. Szerintem. :D Ja, de látom,már többen leírtak ötleteket.
De. Szerintem ide tartozhat a zene, színdarab, film, stb.. is , nem? (nem értek hozzá, nekünk nem volt ilyen tételünk, csak van egy barátnőm , aki oda volt R&J-ért, azért gondolom:D)
mi a különbség egy életű egy portré ésegy látásmód-tétel között?
nekünk annó nem bonyolították így túl.
Én sem értem
eléggé le---ja a dolgokat a tanár, szerintem köze nincs a magyarhoz...
Már írtam privit!
Hát nem tudja mmár kérdezni, mert holnap már szóbeli.
Igen, szerintem is későn kezd hozzá...:) De nem az anyja vagyok, hogy kioktassam :)inkább segítek
Az, hogy a Rómeó és Júliát megfilmesítették, nem jelenti, hogy a Rómeó és Júlia című mű az irodalom és a filmművészet határterülete.
Vagy nem erre gondoltál?
nem éri el a tanárt, én is mondtam neki, rám számít, mert nagyon jó voltam ezekből
és nem tudom
Ha határterületről beszélünk, meg szoktuk adni, hogy miknek a hatáterülete.
(Pl. a fizika és a kémia határterülete.)
Több dolog is elképzelhető, pl. a szociológia és az irodalom, vagy az antropológia és az irodalom határterülete. De ezek nem hinném, hogy középiskolai szintű kérdések.
Szerintem is kérdezzétek a tanártól, mégis mire gondolt.
nem én tanárom, de szerintem is nagy hülyeség ez...
unokahúgom kérte, segítsek
meg ilyenek, hogy portré-tétel, életmű-tétel, budapesti kávéházak tétel... fogalmam sincs, mit kér a portré és mit a másik fajta tétel...meg látásmód-tétel
igen, sőt találtam hozzá anyagot is.
hová tudom küldeni?
Nekem is benne volt a szóbelimbe, szerintem elemezni kell a történetet és a szereplők jelleme nagyon lényeges. Ki kivel van, ki ellenzi, ki pártolja a kapcsolatot, ez rémlik.
Persze előtte a szerzőről se árt pár dolgot tudni...
Ha még eszembe jut valami, írok...
További ajánlott fórumok:
- Az alábbi nőgyógyászati probléma mit takarhat?
- Nincs tartozás, mégis lelassították a netemet, valami ASZF-re hivatkoznak és egyéb adatforgalomra. Ez mit takarhat?
- Ha egy meghívón az áll, hogy "Megjelenés: sötét ruha", ez mit takarhat?
- KI tudja a +36 21 kezdetű hívószám mit takarhat?
- Ti hogy tanuljátok/tanultátok az irodalom tételeket?
- +9999 hívószám mit takarhat?