Az alábbi nőgyógyászati probléma mit takarhat? (tudásbázis)
Lehet, hogy hülye kérdés lesz a mostani.
Szerintetek, ha kb. 1 év gátló után kimaradna 1-2 hét gyógyszer nélkül, teherbe eshetek?
Nekem egy olyan problémám van, hogy a legutóbbi menzeszem óta már másodszor jött meg a menzeszem. Az első, a rendes, 5 napos volt, a többi kettő ilyen 1-2 napig tartott, úgy, hogy közben szedem a gátlómat. Elképzelhető, hogy letapadt a menzeszkor a cucc valahova, és most az jön ki, vagy valami rendellenesség lehet?
Tud valaki valamit tanácsolni, hogy mi lehet ez?
még nem... amik eddig kellettek vizsgálatok, ő is meg tudta csinálni, és a meddőségiben is első körben ez lenne a gyógyszerezés.
addig ott sem nagyon tudnak semmit csinálni, amíg nincs meg a hormonális háttér... max tömni hormonokkal, de az meg nem a legjobb megoldás nekem.
ez nem vélemény kérdése...
itt a kérdés az, hogy tovább lépek-e meddőségi rendelésre, vagy maradok annál, akiben megbízok.
tehát nem lehet mellette menni, csak felfelé, ahonnan már nincs vissza. és mi van, ha olyan orvossal hoz össze a sors, akivel nem vagyok egy hullámhosszon?
ezért döntöttem úgy, hogy maradok, ameddig ő nem javasolja... mert esetleg már nem tud velem mit kezdeni.
II. típusú diabetesre való gyógyszerrel kezelik, bár nálam nem igazán jön be. most volt az 1. hónapom stimulálással, bár úgy tűnik, nem volt sikeres. de a dokim totál bizakodó :)
ez egyébként genetikus dolog (pont, mint a cukorbetegség), tehát amióta vagyok, ez van... pontosabban amióta menstruálok. csak az embert ugye tiniként nem nézegetik hüvelyi uh-val.
meg persze akkoriban még nem is tudták, hogy metforminnal jól kezelhető.
Kapsz gyógyszeres kezelést?
Mióta van ez a problémád és az orvosok mivel biztatnak?
Jó lenne ha a szavaidnak súlya lenne!
Örülnék neki ha a klimax gyötörne és nem más van a háttérben.
Te hány éves vagy? Neked nem volt még ilyen problémád?
oké... nem fogok az orvossal vitatkozni ;)
de hát ugye nem is ez az alapvető probléma, hanem az össze-vissza vérezgetés... ami meg vsz klimax :s
Szia youlcsi!
Már 3 nőgyógyász is azt javasolta,hogy maradjon a spirál.A változókor küszöbén nem lenne jó ha levennék.Csak elléggé zavar ez a bizonytalanság.
sztem egész biztos a klimax :s
a spirál miatt meg jó lenne orvoshoz menni, mert ha jól tudom, 5 évente cserélni illenék!!! ha a doki 1 éve azt ott rendben találta, sztem inkább menj máshoz!
Sziasztok!
47 éves vagyok,utóbbi időben vérzési problémáim vannak.Már volt az elmúlt évben kimaradásom,de gyógyszerrel meghozta az orvos.Nyáron is volt 1 hónapos kimaradás,de nem mentem orvoshoz,úgy voltam vele vagy megjön, vagy lehet örökre elmarad.Aztán újra jelentkezett,szinte rendszeresen a ciklusom 24 napos volt,de október 23.-óta valami nincs rendben.Ekkor megjött,és novemberben semmi.December 02.-án kezdtem maszatolni és 5 nap után megjött rendesen.A problémám az, hogy azóta is van egy kevés barnás pecsételésem.Volt mikor teljesen elmúlt, de 3 napja megint előjött.Már azt sem tudom mikor kell megjönnie ezek után.Lehet klimax kezdődik?A spirál 18 éve van fent,lehet megunta a banánt.A nőgyógyász 1 éve mindent rendben talált,nem javasolta a spirál levételt.Szerintetek mi van?
Szia lilopacus!
Szerintem felborúlt a hormonháztartásod.Az esemény utáni tabletta "nagyágyú".Nem lesz semmi baj!!
kellett volna egy ciklust még várnod, mielőtt elkezded szedni a fog.gátlót.
Ennyi hormon egyszerre eléggé leterhel.
További ajánlott fórumok:
- A tőzegáfonya kapszula nőgyógyászati problémákra is jó?
- Urológiailag, nőgyogyászatilag egészséges vagyok.Pszihés eredetű a problémám.Ami szégyenlem leírni,de az éjszakai bevizelés.Mit tegyek?
- Nyíregyházán van olyan nőgyógyász, aki az Rh-összeférhetetlenség miatti problémás terhességet nagyon jól tudja kezelni?
- Milyen házi módszerek vannak a nőgyógyászati problémákra?
- Természetgyógyászt keresek, aki segítene nőgyógyászati problémákban!
- Kiskunhalas és Szeged környékén ajánlanátok olyan nőgyógyászt, aki a változókori problémákkal is tud foglalkozni?