Az indokolatlanul lassan közlekedőket ugyan úgy büntetném.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Jobb egy lassabban menő bizonytalan vagy kezdő, mint ha kapkod, rohan és bevállal olyat, amire (még) nem képes!
De tényleg van egy sebesség ami azért veszélyes, mert az ember elalszik tőle és nem figyel megfelelően!
De ez nem a kezdőkre vonatkozik!!!!!!!!!
Kb 15 éve a feleségemnek egy elég komoly veseműtétje volt. Amikor vittem haza minden egyes döccenőnél majd szét szakadt a sebe. Pesten az Üllői úton a mentős lelkesen rá feküdt a dudára , hogy takarodjak ki a külső sávba vagy ahova akarok " a mentő nem használta a megkülönböztető jelzéseit" .
Azóta nem szoktam megszólni az előttem totyorgókat, hisz nem tudom az okát, hogy miért megy lassan.
Az a baj az utakon szöszmörgőkkel, hogy feltartanak mindenkit. Az utak carok, közlekedésre alkalmatlanok, nem hogy kerülgetésre. Aztán megy a "vonatozás" 90-es táblánál mondjuk 60-nal és a sorban törvényszerűen valakinek el fog durranni az agya és h.lyeséget csinál, pl belekezd egy bizonytalan végkimenetelű előzésbe.
Lehet mondani hova ez a rohanás, de 1-2 barom miatt ne kelljen már elkésni. Igen lehet időben indulni, de mennyivel? Mondjuk 250 km-re hány barom miatti tötyörgést kell rászámolni a menetidőre?
Ez való igaz.
De aki bizonytalan, az hol szerezzen biztonságot adó rutint, ha nem a közúton? Félreeső helyeken nem fog tudni olyan rutint szerezni, ami forgalmasabb utakon is önbizalmat ad neki. Akkor meg már jobb az óvatosság, mint a rutin nélkül hajtás.
Sztem ő az indokolatlanul lassú közlekedesre gondolt ,nem minden szitiáció a türelmetlenségre vall.
Kérem értse meg ezt aki azt hiszi h türelmetlenség miatt írta.
Kedves fórumnyitó!
Az autóban ülve el tudod dönteni, hogy az előtted autózó miért megy lassan?
Szerintem baromi veszélyes, felduzzasztja a forgalmat, egy csomó ideges ember lesz mögötte, és bár onnantól ők a vétkesek, de egy ponton túl csak gyorshajtással lehet megoldani a helyzetet. Hogy fog reagálni, mikor 90-nél 70-nel megy, és mintha kapaszkodna a felezővonalban… rendesen látszik, hogy bizonytalan. Milyen relációideje lehet? Milyen döntést fog hozni, ha valami váratlan jön?
Rájuk gondoltam… nem a 89-cel közlekedőkre.
Soha nem vagánykodtam, nem vagyok az utak császára, gyerekeim voltak, mikor jogsim lett, így extrán érzem a felelősséget. De abban az is benne van, hogy nem akadályozok mást, mert fosok a saját autómban.
Vezetés közben senki ne gyönyörködjön a tájban, az menjen gyalog, tömegközlekedjen, üljön az anyósülésre, bármi, de ne veszélyeztessen másokat.
Tájban gyönyörködni 50-nél is ön- és közvezélyes.
Annyira rohadások Mo-on az utak, hogy az is művészet hogy valaki a saját sávjában ne zúzza le magát, nemhogy tájban gyönyörködő barmokat előzgessen.
És a többiről már ne is beszéljünk! 🙂 A körforgalom előtt időnap előtt fékező….megvárja amíg jön valami! És természetesen jön! 😅 Aztán komótosan elindul…
…nő volt, de van férfiakban is ilyen hamvába hótt!
Bizonytalan, fél, a reakcióideje túl lassú.
Mindig azon gondolkozom, hogy mi lehet velük? …Félig még alszanak vezetés közben?
Igazad van! Viszont miért menne le az útról a sárba és ha nem tudja meghagyni az előirt 3m-es sávot akkor te ott nem hagyhatod el
Persze ő a kresz vétkes de ha rendőr nincs a köphzelben akkor csak káromkodhatsz rá
Gyönyörködjön,de akkor ne a felezőhöz húzódjon,vagy jelezze,hogy szabad az út.
Nem 89-ről van szó,hanem jóval kevesebbről haladós szakaszon...
Miért ne gyönyörködhetne a tájban, + úvja az autóját
Mi van ha 89-cel meg és nem tudod megelőzni? Rossza a kormányod?
Tudom. Egy ilyen ökör rengeteget be tud szoptatni.
81-es úton rendszeresen kifogunk egy ilyet.
Szerintem itt nem a rohanás a lènyeg. 90-es táblánál 60-al tötymörögni egy olyan úton ahol előzni sem lehet mert kanyargós -dombos az nettó szívatás!
Az ilyet büntetni kellene!