Az én tapasztalatom au-pairként (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az én tapasztalatom au-pairként
Magyaroknál voltam 2003ig
HAVI 250 e.ért
3 emelet
2 gyerek
1 iroda
ha szoltam kevés a pénz VÁLASZ ERRE -------- csak tudnád milyen sok pénz ez otthon
miközben ezt mind meg sporolhatod hisz nincs rezsid!!!!!
A.P.
Na latod.
En a helyedben megprobalnam meg egyszer, svajci csaladnal. Mindenkit ernek attrocitasok, a rossz dolgok azert tortennek, hogy tanuljunk beloluk, nem azert, hogy visszarettentsenek.
Ugyhogy szerintem tedd felre a serelmeidet, mert a sebnyalogatas meg senkit nem vitt elore, es kalandra fel!
Sok sikert!
Itt alapvetően úgy vettem észre, szívesen alkalmaznak magyarokat, mert szó nélkül túlóráznak, terhelhetők, és nem mernek nyafogni sem túlóra pénzért.
Amúgy igazatok van, nem kellene általánosítanom nekem sem, és nyilván én is magyar vagyok, tehát ezzel magamat is minősítem, és akkor inkább úgy fogalmazok, hogy egy olyan rétegből van itt sok ember (általánosítás nélkül, tehát nem mind, hanem sok), akik buták, és mellette tele vannak önbizalommal.
ez A miért nem
hagytad ott azonnal.....
Figyelj saját börömröl beszélek..
Elöször is baromira örültem hogy elfogadnak nyelvtudás nélkül
Meg akartam"szolgálni"a bizalmukat dolgoztam mit öt öszvér
ha valami nem Volt jo magamban kerestem a hibát
egészen addig amig a fönökasszonyom SZOLGALELKÜNEK nevezet társaságban.
na nállam ott szakadt el a hur
anyád P..... szolgalelkü.
Azért olvastam már egy-két történetet arról, hogy a németek, olaszok meg egyéb pedáns meg igazságszerető nép fia hogy használta ki pofátlanul a keletebbről, pl. Magyarországról jött embert... És nem megint Magyarországot kell szidni, mert nem az országgal van baj, hanem AZOKKAL a magyarokkal, akik nem átallnak így viselkedni.
A lengyel takarítónőhöz: a lengyeleket általában nagyon utálják nyugatabbra, mert sokan vannak és nagyon nagyképűek tudnak lenni, akár a többi bevándorlóval szemben is. Sok olyanról olvastam-hallottam, akik pont úgy viselkedtek, ami megfelel a sokak által "magyar mentalitásnak" becézett dolognak. Szóval ha egy külföldre szakadt hazánkfia bunkó módra viselkedik, nem magyarországot és általában a magyar mentalitást kellene szidni, hanem konkrétan őket.
No, utananeztem. Valoban nem feltetel a folyekony nyelvtudas, csak elony. De a kommunikaciohoz szukseges alapokat tudni kell (pl. irj magadrol levelet a csaladnak). A "megtanulja a nyelvet" valoszinuleg arra vonatkozik, hogy ne csak nyogdecseljen hunglisul, hanem folyekonyan beszelgessen, barkivel, barmirol :)
En is voltam kint Walesben nyelvet tanulni, de nem nulla nyelvtudassal mentem ki :)
Hogy a francba tudja a férj kitölteni a tesztet??? Nálunk egy teremben zajlott. Meg ezt nem értem amúgy sem, mikor nálunk -ugye én is itt kint tanulom a nyelvet- puskázik tesztnél a felnőtt ember. Hát, nem azért fizetjük be a pénzt, hogy megtanuljunk németül? Nem ez a cél? A teszt nem a tanárnak van, hanem magamnak, hogy tudjam, mennyire sikerült felkészülnöm. Nem az általános iskolában vagyunk..
Mondjuk ez az okos nem magyar, hanem egy örmény pasi, de szégyen, amit felnőtt férfiként művel.
az hogy megbolondulnak a nem kifelyezés !!!!!!
De némelyik meg Sem szolal magyarul miközben tudod hogy HAZÁDFIA
mindha agymosáson menne át némelyik...
Példa
kiscsaj itt német.o-ban hozzámey egy idösebb pacákhoz ....Ez nem is gond
gyereke szül neki ez Sem gond ...
otthonrol eljön 32 évesen nem vicc 8 osztályal-cipögyári melosként
na most figyelj
itt elezd suliba járni ....Mindjárt a halado németre/ férje töltötte ki a tesztet/
mert hogy fog tudni segíteni a fiának ha iskolába kell mennie?
AZT nem tudja még magyarul Sem alany állímány birtokos eset
De itt kariert akar befutni mindjárt haladon.
na persze hogy repült a sulibol ...
DE önbizalom az van
MEG A nagyképüség mikor a lengyel takarítonöjét
csicskáztatja
Igen... sajnos ez a helyzet. A magyarok valamiért itt kint megbolondulnak.
Egy sztorit hallottam, egy magyar takarítónő adott fel hirdetést itt Németországban 8 eurot kért óránként. Ez itt egy alacsony bér, pláne egy magán takarítónőnél. 10-12 eurot is simán elkérnek. Egy asszony felhívta, vagy írt neki, már nem emlékszem, de lealkudta 6 eurora (úgy, hogy a kutyák a lakásban voltak, szóval nem egy lightos portörlésről beszélünk)... A lány belement, bár nem örült neki, de kellett neki a pénz, ilyenkor az ember nem válogat. Aztán a nő tovább akart alkudozni, hogy akkor az első alkalommal csak 4 eurot ad. :D
A takarító azt mondta, hogy azért mindennek van egy határa, és így inkább nem vállalja.
Érre a nő meg megjegyezte, hogy magyar a férje, és tudja, mennyi az órabér Magyarországon, szóval ha nem tetszik neki itt a 4 euro, menjen haza 500 forintért takarítani.
Ezt valaki posztolta egy németországi csoportban. Nagyon szemetek tudnak lenni, és nem a német a szemét, hanem a magyar. Remélem, hogy idővel változik majd a mentalitás, mert így az életben nem mászik ki az ország a gödörből.
nagyon hasonlot éltám át én is 2001-2003 ig brandenburgban-német o.
söt én voltam annyira naiv hogy 4 honapi fizetésemet még a mai napig is várom.... ahogy te irod takarítás...csak nállunk karácsony elötti nagytakarítás ! 1 nap alatt 3 emelet FESTÖ UTÁN -köszönöm szépen +1 stolle 99 Cent-ért nem Volt 1 euro ráadásul utálom ezt a száraz "gyümölcskenyeret"Tudák is..
egy tanulság SOHA többé magyarokhoz
Idegeneknél soha semi baj nem Volt- Magyaroknál KÜLFÖLDÖN rosszabb nincs !!!!!!!!!!!!
Ez ugy igaz ujjonan szerzett BARÁTOKRA mint MUNKA ADOKRA
Ugrás a teljes írásra: Az én tapasztalatom au-pairként
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?