Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Az ecet lúgosít vagy savasít? fórum

Az ecet lúgosít vagy savasít? (tudásbázis)


1 2 3 4
111. 2ab16d5612 (válaszként erre: 110. - Globus)
2016. jan. 31. 16:38
változó, nagyban függ attól hogy mit eszel. az ammónia oldata lúgos, ha magasabb az ammóniakiválasztás akkor lúgos lesz. ha sok savas dolgot vagy húst akkor savas. de 4-8 közt van a pH-ja a pisikének. :D
110. globus (válaszként erre: 100. - 2ab16d5612)
2016. jan. 31. 16:12
Inkább az is savi, nem? Emlékeim szerint a normál vizelet savi vegyhatású, és ez így van rendjén, mert ilyen közegben tudunk megbirkózni a hétköznapi kórokozókkal. Bőrnek is természetes savköpenye van, melyet óvnunk kellene a túlságosan lúgos kozmetikumoktól.
2016. jan. 31. 15:58
Azt kell mondja, hogy mindez édeskevés. Ami kell az a CSODA.
108. 2ab16d5612 (válaszként erre: 107. - Dócy)
2016. jan. 31. 15:26
A rák egy olyan betegség ami szemberöhögi ezeket... De igen. Ezek kapaszkodók.. Az igaz.
107. Dócy (válaszként erre: 106. - 2ab16d5612)
2016. jan. 31. 15:01
A hit a szeretet, a hozzáállás , a táplálkozás,sok friss levegő, mozgás,hirtelen ezek jutnak eszembe.
106. 2ab16d5612 (válaszként erre: 101. - Dócy)
2016. jan. 31. 14:38

Ühüm... A kisgyerekeknek akkor nem kéne meghalnia nemde? Ez egy hülye elv. Plusz a placebo csak 50%-ban működik. És ez arra is igaz hogyha gyógyszert szedsz.


A szervezet csodákra képes időnként. Egy bizonyos határig.

105. marlenka70 (válaszként erre: 101. - Dócy)
2016. jan. 31. 14:12
Ez már persze más téma, de a mai tudomány még alig tud megkűzdeni ezzel a problémával.
104. 2ab16d5612 (válaszként erre: 103. - Dócy)
2016. jan. 31. 10:50
Na akkor jó. Hidd el a szervezeted tudja a dolgát. :)
103. Dócy (válaszként erre: 100. - 2ab16d5612)
2016. jan. 31. 09:12
csak naponta egyszer iszom egy zöldséglét, meg próbálok inni elég folyadékot, ami cukormentes tea, vagy víz...ennyi az egész nem kell megijedni, tudomásul vettem az írottakat, köszönöm a hozzászólásokat
102. Dócy (válaszként erre: 98. - Kisj)
2016. jan. 31. 09:09
és aki protonpumpagátlót szed, az hogy emészt?vagy savlekötőt?
101. Dócy (válaszként erre: 97. - Marlenka70)
2016. jan. 31. 09:08
Sajnálom..nagyon elszomorító amit írsz...valami hiba csúszhatott a gépezetbe...lehett nem hitt a gyógyulásba, vagy nem tudom , nem elég a táplálkozás megváltoztatása kell még sokminden más is a rák elpusztításához...
100. 2ab16d5612 (válaszként erre: 98. - Kisj)
2016. jan. 30. 18:31
a 89-es hsz pont ezt fejti ki.. DE falra hányt borsó.. nem lát nem hall meg mást.. de lúgosítson csak, vagyis max a pipikéjét fogja, ami most is eleve az.. :D
99. Panna.33 (válaszként erre: 98. - Kisj)
2016. jan. 30. 18:30
Szerintem a pisit akarják. Mondjuk nem értem miért.
98. kisj
2016. jan. 30. 17:34

Nincs olyan,hogy lúgosítás.

Mégis mit lúgosítasz?

A gyomorsavadat?

De akkor hogy fogsz emészteni?

97. marlenka70 (válaszként erre: 96. - Dócy)
2016. jan. 30. 11:49
A férjem daganatos beteg volt és amit csak lehetett mindent megpróbáltunk, így a lugosítást is. Támogattam benne így én is e szerint étkeztem. Kaptunk egy listát a lugos kémhatású zöldségekről és gyümölcsökről azokból kellett fogyasztani. És semmi hús csak vega kaják, zöldség pástétomok szerepeltek az étlapon. E mellett reggelire Aktív árpát készítettem gyümölccsel (szederrel,eperrel,ribizlivel) és lugos vizet kellett inni. Azon túl,hogy nagyon puffasztott a sokféle növényi táplálék én a közel egy év alatt semmi mást nem tapasztaltam.
96. Dócy (válaszként erre: 94. - Marlenka70)
2016. jan. 29. 23:38
kíváncsi lennék, hogy hogyan csináltátok, és mennyi ideig
95. 2ab16d5612 (válaszként erre: 91. - Icuska538)
2016. jan. 29. 19:16

[link]


tessék, hátha egít

2016. jan. 29. 19:15
Jó ideig próbálkoztunk a lugosítással (is) én semmilyen pozitív hatását nem éreztem.
93. 2ab16d5612 (válaszként erre: 91. - Icuska538)
2016. jan. 29. 19:14

a normál érték 5-7 közötti... nem egy szám.. hanem tartomány...


ha esetes uborkát eszel alacsonyabb lesz.. ha zőccséget akkor magasabb..

92. Panna.33 (válaszként erre: 90. - Icuska538)
2016. jan. 29. 19:10

Én nem vagyok orvos. Bizonyára önmagában ez az eltérés nem jelent túl rosszat, de ilyenkor általában egy teljes vérképet is néznek, onnan már több minden kiderülne.

Ha csak ennyi, nincs semmi más eltérés és az orvos nem mondott semmit akkor feleslegesen aggodalmaskodsz.

Simán ehettél olyant,ami miatt ekkora lett a pisi pH-ja és semmi teendőd nincs.

91. Icuska538 (válaszként erre: 70. - 2ab16d5612)
2016. jan. 29. 19:05
vizelet vizsg eredménye mellete az , hogy a jó tartomány 5.5nél kezdődik, tudom nem vészes csak nem tudom a jelentőségét .....és nekem megjegyezték, hogy az érték kevés ezért érdekelne ...
90. Icuska538 (válaszként erre: 69. - Panna.33)
2016. jan. 29. 19:02
Vizelet vizsgálat eredménye lett , tudod mit foglalkoznak ők kicsi eltéréssel,? tudom ez nem nagy baj csak szerettem volna tudni mi is a jelentősége?
89. 2ab16d5612 (válaszként erre: 85. - Dócy)
2016. jan. 29. 18:45

na olvass te is akkor egy kicsit egy másik irányból.


"1. „A szervezet túlsavasodásának okai gyakran a mindennapi életben keresendők; napjaink átlagemberének életformája óhatatlanul az egészséges lúgos kémhatástól, a savas irányba tolja a szervezetet, elsősőrban az egészségtelen táplálkozásnak, az élvezeti cikkek fogyasztásának, a mozgásszegény életmódnak és a kevés friss levegőnek köszönhetően. A szervezet lugosítása a mindennapi életünk alapja kellene, hogy legyen, ugyanis táplálkozásunk során általában kevés figyelmet fordítunk az olyan bázikus hatású táplálékokra, mint a zöldségek.”


2. „Sokszor érzed magad kedvetlennek, fáradtnak? Sok stressz ér?… Valószínűsíthető, hogy szervezeted túlsavasodott. A természetes sav-bázis egyensúly megbomlott és szervezetünk tiltakozik, a káros savak pedig letargikussá tesznek minket.”


3. „LÚGOSÍTÁS APRÓ LÉPÉSEKBEN LEHET A HOSSZÚ ÉLET TITKA. …A legjobb védekezés, ha teste elsavasodott (reflux tünet), esetleg már betegségek is kialakultak, lúgosító étrendre, teázásra a helyes táplálkozás megválasztására áttérni.”


4. „Az elsavasodást közvetlenül nem lehet betegségnek nevezni. De nagyon sok betegség okozója. Ha komoly egészségi probléma merül fel, kérjük meg házi orvosunkat, hogy vizsgáltassa meg a vérünk pH értékét. Ez a legbiztosabb vizsgálati módszer. A tökéletes pH érték 7.365 a vérben.”


5. „Az egészség teljes helyreállítása a képen látható Dr. X.Y táplálkozástudós, mikrobiológus 15 éves kuatómunkával kifejlesztett forradalmian új módszerével, a pH Csodával… X. Y. kisérletei során bebizonyította, hogy a lúgosan tartott szervezet egészséges. Minél jobban elsavasodott valakinek a szervezete, annál több betegség támadja meg.”


Ezen, tájékoztatónak álcázott, szemérmetlen reklámszövegek elképesztő helyesírási hibáit megtartottam, és amennyire lehetett, fogalmazásuk sajátos báját is igyekeztem megőrizni. Úgyhogy tekintsük át ezt az egész szószt még egyszer, és mondjuk kórusban:


MAR-HA-SÁG!!!


Kezdjük a dolgot onnan, hogy „a szervezetnek” nincs pH-ja. A gyomorsav például nagyon savanyú; ha nem lenne az, nem tudnánk megemészteni a táplálékot (mármint azt a részét, aminek lebontásához savas közeg kell — a vékonybélben enyhén lúgos a pH, mégis emésztünk). A különféle sejtfolyadékok pH-ja 6,9–7,4 közötti.


Bár ez az idézetek rövidsége miatt nem látható, az öt tájékoztatóból csak három (némi jóindulattal négy) tisztázza, hogy valójában nem is a „szervezet”, hanem a vér pH-járól beszél. A ködösítés szükségessége nyilvánvalóvá válik abban a pillanatban, amikor tisztázzuk, hogy a vér pH-ja csak igen szűk tartományban (7,33–7, 43) változhat. A vér elsavasodása valóban nem jó: 7,35 alatt már panaszokkal jár; 7,2 alatt súlyos, akár halált is eredményezhető keringési és tudatzavar alakul(hat) ki.


Táplálkozással, az étrend megválasztásával azonban a vér pH-ja nem befolyásolható: egész egyszerűen nem. Egyáltalán nem, és ezt viszonylag könnyen beláthatjuk. Mi történik ugyanis azzal az étellel, amit megeszünk-megiszunk, hová is kerül az? Hát a gyomorba, és ott találkozik azzal a bizonyos gyomorsavval, aminek a pH-ja 2 körül van — különben nem tudnánk emészteni (lásd fent). Az étel és a sav keveredése persze csak ritkán optimális, elvégre a gyomor nem „tudja”, mit és mennyit fogunk enni — amikor belépek a vendéglőbe, még én se tudom, hogy mit rendelek tíz perc múlva. Ezért aztán előfordul (és most durván leegyszerűsítem a folyamatot), hogy több az emésztendő étel, mint a lebontásához kellő sav: ezek azok az úgynevezett „nehéz ebédek”, amik „megterhelik a gyomrot” (ahelyett, hogy lúgosítanának, a fene essen beléjük…). Ezeket bizony sokáig lögybölgetjük odabent, amíg csak elég savat nem tudunk termelni a lebontásukhoz. Megesik fordítva is, hogy rendszeresen több odabent a sav, mint amennyi kéne, de ilyenkor sem a vér savanyodik el: ez az a bizonyos gyomorsavtúltengés, ami ellen a „hivatalos” orvostudomány már hosszú évtizedekkel ezelőtt kidolgozta a maga kis savlekötő szereit — mint ahogy a csaknem épp oly gyakori savhiány ellen is.


Hogy mik az emésztés termékei: mi az, ami a belekből felszívódik, az persze függ attól, hogy mit ettünk-ittunk-emésztettünk. De ha ez ténylegesen befolyásolhatná a vér pH-ját, akkor az naponta, sőt, napszakonként ugrálna össze-vissza, attól függően, hogy most éppen a kakaót reggeliztük-e kaláccsal vagy a tükörtojást sonkával, uborkával. De nem: a vér pH-ja stabil — olyannyira stabil, hogy a vegetáriánus indiai szekták tagjaié nem különbözik a halász-vadász népekétől, például a jégmező mellett élő eszkimókétól. Tehát mi az, aminek a pH-ja a tápláléktól függően változik? Hát a vizeleté: ahhoz, hogy a vér pH-ja ebben a nagyon szűk tartományban maradhasson, ki kell üríteni a fölösleget, akár sav az, akár lúg. Meg is tesszük: a savanyító szénsavat (H2CO3) vízre és széndioxidra bontjuk, majd utóbbit kilélegezzük, a lúgosító ammóniát (NH3) pedig a vese választja ki. Tehát ha sok nyers zöldséget eszünk, nem a vérünk lesz lúgosabb, hanem a pisink — mint ahogy az ecetes uborkától is az lesz savanyúbb. Ha az ételek savanyítása egészségtelen lenne, azt egyrészt ösztönösen kellemetlennek találnánk, másrészt az ilyesmivel próbálkozó kultúrák versenyhátrányba kerülve már régen kipusztultak volna. A helyzet ennek ez ellenkezője: a tartósító eljárások — így a savanyítás is — javítják a versenyképességet.


A lökésszerű, erőteljes hatásokat a szervezet különböző pufferek bonyolult rendszerével tompítja — különben akár bele is halhatnánk, ha a hőségben betonozva éhomra meginnánk két liter limonádét.


A „lúgosítás” — amint ez látnivaló, egyszerű belátással is tökéletesen hülye — „elméletét” alighanem egy bizonyos Edgar Cayce (1877–1945) fogalmazta meg az önmagáról elnevezett Cayce-diéta lényegeként (az elsőség itt vitatott, mert Cayce több kortársa is próbálkozott hasonló eszmékkel és megélhetéssel). Hírnevét a XX. század végétől napjainkig aktív Robert O. Young (1952–) természetgyógyász: A pH csoda című könyvsorozatának köszönheti.


Youngnak nincs orvos végzettsége, és egyetlen tudományos publikációja sincs. A könyveit végigszenvedő szakemberek sorozatban állapították meg, hogy egészen alapvető kémiai és élettani ismereteknek is híján van; mikrobiológiai ismeretei a XIX. század szintjén rekedtek meg. Young és követői „mikroszkópos vérvizsgálat” alapján adnak tanácsokat az elsavasodástól rettegőknek — ezt a módszert sehol sem ismerik el megalapozott diagnosztikai módszernek; legálisan nem is használható. A fentiek okán Young ellen több eljárást is indítottak kuruzslás miatt. Nem tudok róla, hogy bármelyik is eljutott volna a jogerős ítéletig, mindenesetre ez a tény paradox módon csak használ a meg nem értett zseni pózában tetszelgő áltudósnak.


Végezetül szögezzük le, hogy a lúgosítás nem amerikai találmány, csak az „elmélete” az. A gyakorlatban az elméleti sallangoktól éppen hogy megtisztított eljárást nálunk, Magyarországon próbálták ki, irodalmi élményeim szerint jellemzően az elszeretett, majd cserbenhagyott cselédlányok, akik ezután nátronlúgot ittak. Bele is haltak rendszeresen: ne kövessük példájukat!"


Egy cikk, de érdemes.

88. Panna.33 (válaszként erre: 87. - Marlenka70)
2016. jan. 29. 18:35
Azt hiszem, akkor ezt megbeszéltük.
2016. jan. 29. 18:30
Alternatív gyógymódok zömét van aki elfogadja és van aki vitatja. A természetgyógyászok zöme javasolja a lúgosítást akár daganatos betegség esetén is.
86. Panna.33 (válaszként erre: 85. - Dócy)
2016. jan. 29. 18:24
Bakker az UFO-król és a tündérekről is annak könyvek.
85. Dócy (válaszként erre: 84. - Panna.33)
2016. jan. 29. 18:19
Olvass utána, és akkor rájössz...vannak erről könyvek is...
2016. jan. 29. 18:10

No, én vitatom ezt a lúgosítás fontosságát.

Nem azt mondom, hogy nem kell egészségesen étkezni. Sok zöldséget, gyümölcsöt kell enni, mert egészséges. De nem a lúgosítás miatt.

Mondja már el valaki, aki szerint lúgosítani kell, hogy mi savas, amit lúgosítani kellene?

2016. jan. 29. 18:06
Kedves Dócy! Nyilván nem komolyan gondoltam, ezért kár privit írkálni. Nem is vitatom a lúgosítás fontosságát, de inkább bizonyos zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával törekednék mindezt elérni nem szódabikarbónával. Sok minden erősen lúgos hatású anyag van mégsem fogyasztjuk a test lúgositásának érdekében.
82. marlenka70 (válaszként erre: 76. - Dócy)
2016. jan. 29. 14:44
Persze a mosóporok is erősen lugosak akkor az is jó a test lugosítására :-)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook