A mandarin lúgosító, vagy savasító hatású déligyümölcs? (tudásbázis)
a könyvben elvileg mérték is van a savasságot ill lúgosságot illetően, ott lehet látni, hogy mi mennyire lúgos v savasító hatású.
a grapefruit -1,7 míg a mandarin -8,5. szóval a grapefruit sokkal "jobb" mint a mandarin. (persze gondolom ott is attól függ mennyire édes az adott gyümölcs, szóval egy kevésbé édes fehér grapefruit jobb mint egy édesebb pink grapefuit.)
megnéztem ezt a táblázatot, ebben a grapefruit is lúgosítónak szerepel, de a ph csoda könyben ez is enyhén savasító hatásúnak van feltüntetve.
citrom, lime OK, azok lúgosítóak.
savas, mint majdnem mindegyik gyümölcs.
(a ph csoda könyvben a gyümölcsök táblázatában csak a friss kókuszdiót, a meggyet és az éretlen banánt írja viszonylagosan lúgosítónak)
http:// www.ph-zoldital.hu/index.php/tables
Itt egy táblázat!
További ajánlott fórumok:
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Ismeritek a lúgósító (pH csoda) folyadékot?
- Joshi-féle lúgosító tea - próbálta már valaki?
- Szerintetek mi a legjobb lúgosító sok sav esetén? Green mix?
- Epekövesség, és rosszindulatú hasnyálmirígy esetén milyen élelmiszerek, gyümölcsök, alapanyagok ehetők, ill. milyen élelmiszerek lúgosítók?
- Mit lehet kezdeni két kiló savanyú mandarinnal?