A mogyoró savasít, vagy lúgosít? Daganatos betegeknek szabad enni? (tudásbázis kérdés)
Több helyen a jótékony hatásáról olvastam. Pl. itt is.
Lehet egy szóközt tesz bele a program, keresd meg és vedd ki, és eltudod olvasni.
Gyógyulást kívánok a betegnek!
Elvileg a savas kategóriába sorolandó, de mértékkel fogyasztva, egészséges embernek kifejezetten hasznos, főleg ha nincs agyon sózva. Szerintebb több az építő, mint a romboló hatása. Számos rossz pletyka kering róla, de szerintem nagyon sokat segíthet. A keringést, idegrendszert mindenképpen támogatja, erősíti, az emésztésben is fontos szerepe van, az immunrendszert is erősíti. A rák egy kóros immungyengeség, ami főként a stressz és a negativitás következménye. Érdemes lenne stresszt oldani (bárhogy) és a pozitívabb dolgokra hangolni magunkat (van ilyen is), ugyanakkor egy daganatos betegnek szépen át "kellene" szoktatnia magát a vega vagy vegán (nyers) étrendre, sokat inni, levegőn tartózkodni. A vizet és az oxigént nagyon utálják a rákos sejtek. Mogyorótól nem hinném hogy lesz allergiája, mert az allergia az immunrendszer túlpörgése. Én odafigyelve, mértékkel, lehetőleg sótlanul javasolnám a mogyorót. Emellett a magas fehérje, cukor, liszt, tojás-tej tartalmú ételek kiiktatása, visszaszorítása. Ez ugyanaz mintha vega lenne. Persze bűnözni mindig lehet... :)
Ui: Mielőtt para lenne, vannak növényi eredetű fehérjék a hüvelyesekben, tehát ha valaki izgul a hús elhagyása miatt. Megsúgom, az állati fehérjék rothadnak, sokszort csak a bajt fokozzák. Emellett a magas húgysavtermelés (SAV), hadd ne soroljam...
További ajánlott fórumok:
- Rákos betegeknek mikor kezd el hullani a haja?
- Megadózisú C-vitamin terápia daganatos betegeknél. /Legújabb eredményeink./
- Milyen zöldségeket, és gyümölcsöket lehet enni daganatos betegeknek?
- A daganatos betegeknél léteznek hagyományos gyógyszerek is. Mi történhet, ha ezeket nem úgy szedik, ahogy elő van írva?
- Miért nem szabad daganatos betegeknek vasat fehérjével, és pékárukat enni?
- Segítség vastagbél-daganatos betegeknek