Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Az abonett kenyér jó ha diétázom? fórum

Az abonett kenyér jó ha diétázom? (tudásbázis)


1 2 3 4 5 6 7
183. Évikee00 (válaszként erre: 1. - Niki1621)
2010. okt. 6. 15:40

Úgy gondolom, jó az abonett kenyér, ha diétázol és ahogy a későbbi hozzászólásaidban is írtad, neked is bejött. A kukoricás és a pizzás nagyon finom, azokat szeretem a legjobban, de szerintem a többi ízesítés is jó.

És minden Abonett kenyér teljes kiőrlésű és teljesen természetes alapanyagokból készül.

182. a9986bef96 (válaszként erre: 180. - Fe9e12ede0)
2010. júl. 23. 22:35

Ez semmiképpen sem lehet kötekedés.;)Hiszen rólad van szó.

Hát...ez szép!Ez tiszta sor akkor,igen.(Ez nagyon ismerős nekem is...:DDD Hál'Isten már csak dereng.)

181. fe9e12ede0 (válaszként erre: 161. - A9986bef96)
2010. júl. 23. 04:20

Ez igaz. De annak az "energiának" teljesen más az összetétele.....

Pár napja találtam itt egy beszélgetést:

[link]

Az 56. perben van szó arról a jelenségről, amit említettem pár hozzászólással korábban.

180. fe9e12ede0 (válaszként erre: 169. - A9986bef96)
2010. júl. 23. 04:16
Nem kötekedés képpen, de napi többszöri édességzabáló roham rendszeresen megvolt. Esetenként fél üveg mogyorókrém ebéd után.
179. a9986bef96 (válaszként erre: 177. - A9986bef96)
2010. júl. 1. 23:17
Ja igen,ezt a cikket nem linkelem be,nem akarom reklámozni,de a téma ugyanaz: marhahús és inzulinterhelés.
2010. júl. 1. 22:57

Na,nézd mit hoztam neked:

[link]

Igazából az amylinra kerestem rá,mert ezt kaptam linknek:

[link]

Csak egyszerűen a neve itt nem mondott semmit (IAPP rövidítése),teljesen általános szavak és amikor keresgéltem,akkor találtam ezt a cikket ott fent.Nagyon állat,hogy milyen gonosz dolog ez az elhízás.Ez az amylin is a béta sejtekben termelődik az inzulinnal együtt,ha jól vettem ki ezt a meredekséget,ugyanakkor,ha megugrik a szintje,akkor a bétasejteket pusztítja és helyükre meg az alfasejtek szaporodnak meg...Nagyon brutális.

2010. júl. 1. 20:38

Na,ezt egy ismerősöm reagálta a témával kapcsolatban/ami nekem most egy igazi kis gyorssegély:)/:

"Elolvastam az idézett cikket, nem akkora ennek a jelentősége hogy laikusoknak gondolatokat ébresszünk, és az arányok vizsgálata is mutatja, nem jelentős az egész, pl a burgonya 121 indexű, a marhahús 51, a babok jóval 100 felettiek, a cikk hivatkozik is arra, nagyjábol a GI érték arányos az inzulin indexel, az a kevés eltérés nem jelentős, a cikk végén arra is hivatkozik, továbbra is nyugodtan tarthatjuk magunkat a GI figyeléséhez, ez a dolgok egyenlőre csak kutatók szemében érdekesek, mert nincs nagy jelentősége szerintem.A gyengén megemelkedett inzulin szint, csak leviszi ha magas a vércukor szint, tehát hasznos is lehet,ha betartjuk a megfelelő étkezési normákat, ezek a tények nem tudják szignifikásan befolyásolni anyagcserénket.

Egyszerűen megfogalmazva ezt, hogy mások is átlássák, talán ez segíthet:

Az inzulin hormon legfontosabb hatásai:

Glikogénfelépítés fokozása (a glikogén a glukóz raktározódási formája→májban és izomszövetben)

Glikogénlebontás gátlása (főképpen a májban)

Trigliceridek mozgósításának gátlása (a zsírszövetben)

Sejtek glukózfelvételének és égetésének stimulálása (főleg az izom és zsírszövetben)

Aminosavfelvétel és beépítés fokozása (pl. izomszövetben)

Sejtek kálium felvételének fokozása (izomszövetben, zsírszövetben, májban)


Fehérjedús, de szénhidrátban szegény táplálék elfogyasztása olyan hormonális helyzetet eredményez, ami a fehérjeszintézisnek kedvez. A felszívódó aminosavak egyidejüleg fokozzák az inzulin, glukagon és a növekedési hormon kiválasztódást (a hasnyálmirigyben termelődő szomatosztatin hatására), szekrécióját. Az inzulin és a növekedési hormon fokozzák az aminosavak fehérjékbe való beépülését. A glukagon pedig segíti a glukóz felszabadulását a májból, mely aztán belépve az izomsejtekbe biztosítja a plusz energiát az izmok fehérje beépítéséhez.

Vegyes táplálkozás felvételét követően (glukóz és aminosavak, zsírok egyidejű felszívódása esetén), az inzulin és glukagon termelődése is fokozódik, az inzulin túlsúly biztosítja a zsír raktározását a zsírsejtekben.

A hasnyálmirigy által termelt hormonok, az emésztőnedv-termelés szabályozásában részt vevő gyomor-bél eredetű hormonok és a mellékvesék által termelt hormonok (pl. adrenalin, kortizol) egymásra hatása kölcsönös, kiegészítik egymást és a központi idegrendszer szabályozásával együtt, biztosítják az anyagcsere folyamatok összehangolt működését." :DDD

2010. júl. 1. 14:41

Viszont nem hagyott nyugodni a kérdés és ezt találtam:

"A tápcsatornában felszívódott egyes aminosavak,emberben:arginin,lizin és leucin közvetlenül fokozzák a bétasejtek inzulinszekrécióját."

Orvosi élettan:301.old.

:D

Ööö...az is igaz,hogy ez az egyetlen kurta mondat van beiktatva a témáról...:(((

Úgyhogy ha többet szeretnék tudni,nem lesz túl egyszerű meló...:(((

175. a9986bef96 (válaszként erre: 173. - Fe9e12ede0)
2010. jún. 29. 19:46

Az én válaszomon nem változtat.

A finomított cuccokért nem kell annyira visszamenni az időben egyébként.

Az tény,hogy a finomított cuccok felelősek az elhízásért és a civilizációs megbetegedésekért.

De olyan,hogy "rövidzárlat": az már maga a cukorbetegség.

174. Pirosalma (válaszként erre: 173. - Fe9e12ede0)
2010. jún. 29. 19:34
Ja, értem már, félreértettem a normálist.
173. fe9e12ede0 (válaszként erre: 149. - Pirosalma)
2010. jún. 29. 19:31

Nos akkor pontosítok. Minden ilyen jellegű mérés olyan étkezést feltételez, amiben az ember kalóriáinak nagyja részét krumpli, gabona (rizs) formájában viszi be. Olyan népek napi vércukor alakulásáról érdekelne tanulmány, akik nem mezőgazdasági termékeken élnek. (vadászás gyűjtögetés). Tudom, meredeknek tűnhet ez a megközelítés, de nem volt ez mindig így.

[link]

Finomított CH egyáltalán nem szerepelt a táplálékban. Hús, olajos magvak, rostos szénhidrátok kicsit más makronutriens összetevők nem biztos hogy ugyanekkora kilengést okoznának.

Erre alapozva mertem feltételezni, hogy "nem".

2010. jún. 28. 12:50

Nagggyon jó,naggggyon jó,naggggyon jó,hogy ilyenis van!


[link]


Sok sikert nekik! :D

171. a9986bef96 (válaszként erre: 168. - Pirosalma)
2010. jún. 28. 10:10

Úgy is mondhatnám,hogy csak egy betűt tévedtem...Na-Ca...:DDD

De mondjuk azt nagyon...:SSS

De ahhoz képest,hogy akkor olvastam,amikor még egy büdös szót sem értettem belőle...:)))))))

Ja,emlékszem,aznap nagyon kutakodtam,nyakig benne...(vagy épp könyékig?-hogy mondják ezt...:DDD)

170. a9986bef96 (válaszként erre: 168. - Pirosalma)
2010. jún. 27. 23:22
Igen!!!:DDD
169. a9986bef96 (válaszként erre: 164. - Pirosalma)
2010. jún. 27. 23:22

Egyébként igen,fontos lenne az alapozás,ezt már pezzegettem én is.



"édességgel jól csillapítható reakciók, ugye ez az inzulin rezisztencia egyik jele"

Való igaz,hogy ez csak önmagában nem elégséges.Ennek rendszeresnek és azon belül is gyakorinak,é: napi többszörinek kell lennie ahhoz,hogy egy már nem pontosan,de még egészségesnek mondható vc-mozgásról beszéljünk.Az esti falásrohamok nem azonos ezzel,sőt: az esti falásrohamok 99%-ban a nap folyamán elégtelen energia-bevitelről tanúskodnak.;)

Akár cukorbeteg az ember,akár egészséges.

168. Pirosalma (válaszként erre: 166. - A9986bef96)
2010. jún. 27. 23:20
A feszültségfüggő stimmelt, csak nem nátrium-, hanem kalciumcsatorna.
167. a9986bef96 (válaszként erre: 165. - Pirosalma)
2010. jún. 27. 23:16

Ok! :D


Átnéztem az anyagot,de sajnos ez is csak érinti a témát,éppenséggel annál a résznél,hogy hogyan is segítenek a sulfanylureák az IR-eseket.:(

De egész jó...

"A sulfanylureák anyagcsere-hatásában lényeges tényező, hogy zárják a ß-sejtek plasmamembranjában elhelyezkedő ATP-érzékeny káliumcsatornákat. Következésképpen a plasmamembran depolarisalódik, amely a calcium-beáramláshoz vezet a sejtekbe. A calcium-beáramlás pedig a granulumokban tárolt insulin kiürülését, azaz az insulinsecretio első szakaszát fokozza, tehát a hasnyálmirigy insulinsecretiójának növekedését idézi elő. A sulfanylureák nem fokozzák az insulin újratermelődését."Gondolom,hogy egészséges emberben is ez zajlik,segítség nélkül.Nem? :O


Bocs a bakiért.Ez a sok tudomány...:DDDDDD

166. a9986bef96 (válaszként erre: 159. - Pirosalma)
2010. jún. 27. 23:09

Ööö...még sem.Vagyis lehet,nem emlékszem.Régen olvastam még a suli előtt és akkor még nem mondott semmit sem...Szóval nem bizti,hogy ez,hanem a párja...:DDD

:P

Most olvasgatom az anyagot,keresem,hogy mit is olvastam róla akkor,amikor még az égadta világon semmit nem mondott! :DDD

165. Pirosalma (válaszként erre: 162. - A9986bef96)
2010. jún. 27. 23:01
Én nem olvastam feszültségfüggő Na-csatornáról a hasnyálmirigynél.
164. Pirosalma (válaszként erre: 160. - Fe9e12ede0)
2010. jún. 27. 23:01

"ami alapján azért labor nélkül is eldöntheted, milyen fenotípushoz sorolhatod magad."


Más helyzet, ha hosszabb távon adott táplálékot eszel, adott a mozgás is, és követed a fogyás ütemét. Az éhség meg tipikusan más helyzet. Itt a fő hiba.


Egyébént, ha engem kérdezel, szerintem többre jutnál, ha előbb az alapokkal foglalkoznál (biokémia, élettan).

163. a9986bef96 (válaszként erre: 157. - Fe9e12ede0)
2010. jún. 27. 22:51

Szakkönyveket bújjál!!!Szakanyagot!!!Az a biztos!:D

;)

162. a9986bef96 (válaszként erre: 159. - Pirosalma)
2010. jún. 27. 22:49
Igen!:D Az is! :D
161. a9986bef96 (válaszként erre: 151. - Fe9e12ede0)
2010. jún. 27. 22:48
Szerintem energetikailag nézve:keveset fogyaszthatsz.Ennyi.
160. fe9e12ede0 (válaszként erre: 156. - Pirosalma)
2010. jún. 27. 22:46

Vita1 linkelte be pár napja: [link]

"Lehet tünete az inzulinrezisztenciának?" részben említi.


Nem kövekeztetést vonok le, csak rakogatom össze a képet, ami vagy összeáll, vagy nem. Mondjuk hangosan gondolkodom, aztán a véleményetek alapján vagy beleillik, vagy nem. De mint ebben a cikkben:

[link]

is le vagyon írva, labor kellene hozzá, hogy meghatározd milyen inzulin jellemzőid vannak, és bizony leír pár megfigyelhető megtapasztalható dolgot, ami alapján azért labor nélkül is eldöntheted, milyen fenotípushoz sorolhatod magad.

159. Pirosalma (válaszként erre: 158. - A9986bef96)
2010. jún. 27. 22:38
Feszültségfüggő Na-csatornák???
158. a9986bef96 (válaszként erre: 152. - Pirosalma)
2010. jún. 27. 22:31

"Késik a prandiális szekréció korai fázisa"-így hívják.Amiből ezt a terminológiát idéztem az az Eü.min.DM-kórisme,szakmai társaság anyaga.Ha kéred,átküldöm neked a teljes anyagot.

Bár ez a része elenyésző,van egy másik,egy jobb anyagom,ahol a feszültségfüggő Na+csatornáktól a ligand kötődésig leír mindent.

Hogy miért esik ki?Hát ez már kórélettani rész,a patomechanizmust ismered,hogyan jut el idáig az ember.

Továbbá a tk-m írja,hogy mit jelent,meg hát a másik,a jobb anyag.

157. fe9e12ede0 (válaszként erre: 155. - A9986bef96)
2010. jún. 27. 22:30
Bocsi, rosszul fogalmaztam.... Szájon át bejutva, keresztül megy a gyomor "mosógépen", sósavval érintkezve, aminosavakra szétbontják az enzimek, felszívódik a vékonybélben.... Ez lehet minden, csak működő IGF nem. Ezért szeretnék utánaolvasni abban a bizonyos könyvben, egyszer lehet hogy ráakadok.....
156. Pirosalma (válaszként erre: 151. - Fe9e12ede0)
2010. jún. 27. 22:21

"édességgel jól csillapítható reakciók, ugye ez az inzulin rezisztencia egyik jele"


Ezt honnan veszed?


Az a baj veled, hogy olyan dolgokból vonsz le következtetéseket, amikből nem lenne szabad. Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz az "így gondolom", "így érzem", "így tapasztalom" dolgoknak. Tudós ember sokkal óvatosabb!


"Ezért mertem feltételezni, hogy minden olyan étkezés hozzájárul az i.r. kialakulásához, mikor a hasnyálmirigy nem bírja utolérni az inzulin igényt"


A magas szénhidrátbevitelnek lehet szerepe az IR létrejöttében. Nem csak annak köszönhető, de lehet szerepe.

155. a9986bef96 (válaszként erre: 148. - Fe9e12ede0)
2010. jún. 27. 22:17

Hű,sajnálom,hogy így vagy a tejes dolgokkal,nem lehet túl rózsás...

Hát...a kisboci emésztéséhez nem értek,a mienkét meg csak ugatom,de...

Figyelj.A gyomorból nincs felszívódás,leszámítva az alkoholt és némi hason gyógyszert...Alapvetően a tárolás és keverés(mint a mosógép!!!:D) a dolga.

Ezek az IGF-ek...Ezek peptidek,s mint ilyenek azt vélem feltételezni,hogy a vékonybélben aminosavakra bomlik és úgy talál felszívódni.Elvándorol a májba és az azt tesz vele,amit jónak lát,a felszívódott aminosavak sorsa igen színes vagyon...Ami biztos,hogy egészséges emberben az aminosavak felvétele és szintézise egyensúlyban van a felhasználásukkal és lebontásukkal és szerintem ez a lényeg.

Hogy akárki honnan veszi azt,hogy a gyomorból aminosav,peptid vagy fehérje,vagy akármi felszívódik,azt nem tudom...:S

Egyébként én sem vagyok egy nagy tejivó.Mindenféle tudományos érv nélkül,egyszerűen csak nem hiányzik.De ha rámjön a kakaózhatnék,nem mondok nemet!:D Amúgy minden más tejterméket nagyon szeretek.Pl. az egyik kedvencem: pirítós kenyér,rá pici fokhagyma-dörzsi és szép réteg tejföl!Arra pici só(jajj,ezért megköveznének...:D) és csípős őrölt pirospaprika!Nyami!:DDD

154. Pirosalma (válaszként erre: 153. - Fe9e12ede0)
2010. jún. 27. 22:16

Egy kérdés, hogy bírja-e inzulinnal, másik, hogy milyen gyors az inzulin fölszabadulása.

Az pedig természetes, hogy nem tud egyből fölszabadulni az inzulin, van egy tehetetlensége a folyamatnak.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook