Az 5. lombik után (beszélgetés)
Szia Bcicus! Nálad mit találtak? És te hová jársz?
Nekem az a tapasztalatom, hogy a nőket csak hajtják a lombik felé, és ki sem vizsgálják őket rendesen.
Voltam már méh tükrözésen, csináltak nálam terhességi immunvizsgálatokat, de szinte mindent az endometriózisra fognak (ami 3 éve nem mutatható ki nálam). Na meg azért nagyon sok ismerősöm van aki endometriózis mellett természetes úton is teherbe esett, nemhogy lombikkal.
Vigyorex, igen, szedem a d-vitamint is, és már régóta szemezek a krémmel is. Az a helyzet, hogy én akármilyen alternatív módot kipróbáltam, ami másnak bejött, az nekem nem. Csak összezavarta a ciklusomat. Mondjuk a gyógyteák. Emiatt tartok kicsit tőle. De tény, hogy nagyon lassan javulok, azt mondták a MM-ben, hogy baromi erős lehet a hajlamom és talán ezért.
Valca, én a BMC-ben voltam.
Van egy ismerősöm. Szintén az MM-be járt. Nem Pcos-es, csak Ir-es.
A hármas kezelése ellenére is keveset változtak csak az értékei. Aztán elkezdett D vitamint szedni, progi krémet kenni, decemberben volt egy laparos endo műtéte és petevezeték átfúvása. Márciusban terhes lett, spontán. Ha jól emlékszem a 4. próbálkozós évben.
Lényegében a D vitamin és a progeszteronkrém használatától rohamosan javultak az értékei, amik előtte szinte egy helyben állta, néha romlottak.
Belgyógyász, nőgyógyász, vagy endokrinológus is adhat beutalót.
3 pontosat kérj (cukor ill. inzulinértékekkel).
De ha minden kötél szakad, akkor menj el egy laborba és fizesd ki. Én anno úgy 5-6 ezer Ft-ért csináltattam.
Aztán a kiértékelésében egy jó endokrinológus tanácsát kérd.
Basszus. Mi ez a hozzáállás a doki részéről, hogy nem érdemes vizsgálni?
Siralmas.
A rendszeres ciklus nem kizárója sem az inzulinreziszteciának, sem a Pcos-nek.
Egyesek úgy vélik, hogy az endonak az alacsony progeszteronszinthez van köze. Jellemzően a simán "csak Ir-eseknek vagy Pcos-es betegeknek alacsony a progi szintjük.
Amennyiben fenn áll akár magában az Ir, akkor gátolja a beágyazódást. Ameddig ez nincs tisztázva, és közben mégis létező dolog, akkor hiába a lombik.
Szia!Sajnálom...
Miért ilyenek a dokik?Meddig tartana elküldeni arra a vv-re???
És mi az,h ne vizsgálgassuk?Ha terhes leszel,kötelező lesz terhelésre menni,nem gondolja,h ennek oka van?Az eszem megáll.Én 3 inszemen voltam túl,amikor kértem és kiderült,h igen,IRem van.Nem is lenne szabad elvégezni semmilyen beültit ezek nélkül...:-(
Szerintem keress fel egy endokrinológust (akár magánban,így nem kell beutaló) és mondd el neki,h nem sikerül a baba.
Merre laksz?Pest körül?Mert akkor a Mensmetisbe kellene menned,ha Debrecen közelében,akkor Valicskó Viktóriát ajánlom!
De az is megoldás,ha elmész egy magánlaborba és kérsz 0,60 és 120 perces glükóz és inzulin vizsgálatot.
Köszi Lányok a hozzászólásokat!!! Endometriózisom "van, volt", ami 2009 óta nem kimutatható. A lombikok ezután voltak. Az embriók mindig rendben vannak, de valamiért nem akarnak beágyazódni.
Az Ir az inzulin rezisztencia? (mert erre azt mondta a doki, hogy ezt nem érdemes vizsgálgatni) A ciklusom rendszeres, így a PCO kizárva, nem?
Szia,
mi elengedtük lélekben a "saját" gyermek gondolatát és az örökbefogadást választottuk. Nem bántuk egy percig sem!! A legjobb dolog történt velünk ami csak történhetett. Lassan 5 éves a kislányunk :)
Én 5 sikertelen lombik után spontán teherbe estem 40 évesen:)
Milyen lehetőségek vannak? Örökbefogadás?
Sziasztok!
Szeretném, ha itt megosztanák tapasztalataikat, tanácsaikat azok a nők, akik túl vannak 5 sikertelen lombikon. Ki mit próbált ezután? Milyen egyéb lehetőségek vannak? stb
További ajánlott fórumok:
- Akikkel már megtörtént a csoda... Élet a sikeres lombik után
- A negyedik sikertelen lombik kezelés után
- 3 császár és elkötés után egy 4. baba lombik programmal?
- Lombik után, spontán babásan!!
- Lombik után- amikor elfogytak a lehetőségek, az idő, a pénz, és az "elengedés" jön, hogyan tovább...
- 3.sikertelen lombik utan I R es immunulogiai vizsgalat