Az 5 hónapos babám ébren etethetetlen... (beszélgetés)
én a helyedben biztos nem táplálnék hozzá
szoptatnám csak, ahogy neki jólesik
a nyakával kapcsolatbamn viszont lehet, hogy érdemes lenne egy vizsgálat, mert ha ott kötött az izma, akár egyik oldal felé, akkor nagyon fájdalmas vagy kényelmetlen lehet neki ennie
Nekem a fiam játszotta azt amikor elkezdtük a hozzátáplálást inkább egész nap nem evett és éjszaka 5* 6* kelt tápszerért. Anyósom minél jobban kínálgatta (együtt lakunk)annál inkább nem evett Most 5 éves bár nem nagyétkű és elég finnyás de nem halt éhen Kb 1 éves volt mire hajlandó volt tápszeren kívül mást is enni.
Arra nem gondoltál jön a foga ha kanalat teszel a szájába megnyomod az ínyét és fáj neki ??
"egyre eberebben alszik"
az meg hogy lehet?
gyilkolni az evessel?
te szeretnel igy etkezni, ahogy vele csinalod?
gondold magad a helyebe!
o meg egy kicsi baba, osztonei vannak csupan;
probalj empatikusabb es tapintatosabb lenni
talán az erőszakosságod miatt lett ilyen
szegény gyerek.... tömöd, gyilkolod, erőszakolod... más szavakat se használsz
nyugodj meg, éhenhalni nem fog, ha van tejed és akarod is szoptatni
hagyd a saját tempójában, ne siettesd, ne akkor adj neki enni, amikor Te akarod etetni, hanem amikor vélhetőleg éhes.
Hadd nyugodjon meg, az evés legyen összebújós kényelmes kellemes tevékenység, ne tukmálós-tömős... nem is értelek... hogy bírod ezt megtenni egy kisbabával??
Várd meg, a míg éhes lesz,( na nem ordítósan éhes!) és szépe nyugodtan,. csendesen, finoman bújjatok össze.
8,5 kg az jó súly. Elvileg fél éves korára kell duplázni a súlyát.
Ne mérd folyamatosan!! Mi felnőttek sem eszünk egyformán, akkor tőle sem várhatod el. Ha 60, akkor annyi kellett.
Valahogyan fel kellene venned az ő ritmusát, megfelelő napirendet kialakítani, mert ez így káosz.
Az evést pedig felesleges ennyire erőltetni. Lehet, hogy pont az a baj, hogy ő ezt szokta meg, neki ez a normális, mert mindig így csináltad, hisz így legalább evett.
3 hónaposan még nem érett a hozzátáplálásra, ez 6 hónapos kor körül alakul ki. Kár erőltetni.
Keress meg egy szoptatási tanácsadót, ő hátha tud adni tippeket, vagy esetleg tudnátok személyesen is találkozni. Talán ez lenne a legjobb.
Kitartás!
Az en gyerekem ruhellte a tapszert, egy kisbaba normalis eledele az anyatej.
Azt nem ertem, miert irod, vagy hgy erted, hgy "alomba gyilkolom" Brutalisan hangzik...
Igazat adok, mert a kisgyereknek is fontos a napirend, hogy szokja már apró korában, mit, mikor kell csinálni.
Azért vannak ezek az ideges gyerekek, nem lehet lefektetni őket időben, mert apró korukban nem szoktak hozzá, mindennek meg van a maga ideje.:)
Lehet h erdemes lenne a gyerekorvoson kersztul elmenni szakrendelesre (endokrinologus stb), aki ilyen témakörben illetékes lehet, hátha valami olyan baja van ami éber allapotban zavarja, félalomban nem. Lehet hulyeseg, csak tippelek..
3 hos babanal a hozzataplalas eselytelen, fel se tudja dolgozni szegenynek az emesztorendszere. A tulzott eroltetes csak oda vezet hogy rossz elmeny miatt rossz evo lesz.
Amugy azt probaltad mar higy meddig birja ha nem alomban eteted?
8,5 kiloval jo sulyban van, nem hagyná magát valszeg ehen halni, en lehet kiprobalnam hogy hajlando e enni ebren is ha igazan ehes...ha 60at eszik akkor 60at, nem etetnem egy oraval kesobb, hanem probalnek kitartani a minimum 2-2,5 ora mellett, azatn kitolni 3ig.
Drasztikusan hangzik, de hatha ha kerul egy tenyleges rendszer a napjaba, kiszamithatobb lesz neki a vilag es konnyebben telnek a napok. Az eleje nehez, de ez ami most van, nem fenntarthato...
Gondoltál már arra, hogy egy-egy etetést kihagyj és csak később, amikor már láthatóan biztos, hogy enne, akkor adnál neki?
Ha éhesnek érzi magát, talán rájön, kérni kell, de nem óránként és két óránként.
Próbálj rendszerességet vinni az életébe.
Nem fog éhen halni, ahogy az orvos is mondta, mikor a fiam nem akart enni.
Rájöttem, annyi tejem és olyan erős is volt, hogy neki a fele mennyiség elég lett és hízott is szépen.
Etesd négy óránként, vagy később, de ne sokáig, ha nem eszik akkor, vedd el tőle és pihenj, hiszen a sok etetés megvisel téged is, nem csoda, hogy kevesebb a tejed.
ami példát írtam, ebben nincs tapasztalatom, csak az lll.hu-n olvastam erről
szoptatási tanácsadót nem hívsz fel, hátha tudnak segíteni, lll.hu-n vannak tanácsadók, ingyenesen segítenek, csak a hívás ára
További ajánlott fórumok:
- Éjszaka sokszor felsír a 4 hónapos babám. Mitől lehet ez?
- 11 hónapos babám miért ébred fel éjjelente 3-4-szer?
- 10 hónapos a babám és verekedős
- Hogyan tudnám este 10nél előbb elaltatni 5 hónapos babámat?
- 8 hónapos babám utálja a húst...
- Miért nem akar a 4 hónapos tápszeres babám ébren enni csak félálomban?