Hogyan tudnám este 10nél előbb elaltatni 5 hónapos babámat? (tudásbázis)
:)
Vagy csak a front tette meg a hatását... Kisebbikem is sokkal többet aludt a napokban.
De neked legyen igazad! ;)
Bááár, én nem szeretem a Johnsont.
mellszívót mondjuk én vettem, és nem is jött rosszul,mert babunak szájpenésze volt és a mellemre is ráment.. így addig mellszívóval fejtem a tejet,és azt adtam neki.. de sajna akkor csappant meg a tejem,mert azzal kevesebbet tudtam leszívni,így kevesebb is termelődött...majd elapadt:( mérleget meg úgy béreltem,1300Ft/hó :D 2-3 hónapig volt meg.. az azért jó volt..:)
de pl szoptatós párna,szoptatós szék,ringatós ágy minek? nem erre van az anya?:D
Nem túl egészséges a gerincének, azt mondják, mert ugye abban az előredőlős pózban is görnyed...
bár, egy másik nézet szerint meg az anyaméhben is összegömbölyödve vannak...
Tudja fene. :S
a félülő pózt a védőnő javasolta,azt mondta 45° az nem árt neki.... amúgy az ültetés általában úgy zajlik ahogy írtad, nekem dől,és nézegetünk,gyerekverset "tanulunk"(én mondom,ő hallgatja,és vagy érdekli vagy nem:D)
meg van olyan,hogy párom ül az ágyon,hátra dől,picurit meg maga felé fordítja és a combjának támasztja... ilyenkor van hogy leányzó fogja magát, és megpróbál előre dőlni(nem véletlenül dől előre,mert nem húzza előre semmi, ő maga megfogja a rugija szárát,és előre húzza magát:D) na ilyenkor akkor mi van?? :) ezt akkorhagyhatom? vagy akkor ezt is felejtsük el egyelőre??
Ne ültesd!!! Nem szabad.
Kitámogatni, megtámasztani, és úgy ültetni meg aztán főleg nem. Talán még az az egy póz elmegy, ha az öledben ül, neked háttal, és nekeddől. De akkor is érezned kell, hogy egyenes-e a gerince? Ha púpos, akkor nem jó, úgy nem szabad hagyni.
A félülő pózzal meg az a baja, hogy azt semmi nem indokolja... Merthogy ha feküdni kell, az okés. Ő ülni is szeretne ugye. Na de félülve??? Pff...
Dorina is próbál felülni a félülésből, de hát az a csúúúnya öv mindig megfogja. :D
Nem kell parázni szerintem. Kiara sem fordult még át akkor, aztán 13 hónaposan meg elindult. Jó, tudom, van gyerek, aki 9 hónaposan megy, de még a 13 sem késő...
Ezektől a KELLektől meg ki tudnék futni a világból... :)
Pár percig elvan, de aztán nálunk is jön a sírás...
Jó fej volt múltkor a doktornő, mert elkezdte mesélni (persze németül, anyós meg alig fordított valamit), hogy amikor ébren van, legyen sokat hason, mert úgy alakul ki az a gerincív, ami az üléshez kelleni fog - köszi, ezt én is tudom, de nem fogom hagyni a gyereket ordítani! De ezt nem mondtam neki... :)
háhááááááá:D Flórám is utál hasalni... ezért egy darabig nem is tartotta a buksiját... most már tartja,de 5 percnél tovább nem szeret hasalni...utána jön a sírás... :S
jajj,akkor ti még jobban az elején vagytok,mint mi:)
Vasárnap lesz 4 hónapos. :)
Azzal "szenvedünk", hogy végre legyen el hason is. De hát nem akar.
miért amúgy mennyi idős???:)
nem tudom...én lányom mostanában nagyon álomszuszi:D hát,apja lánya e téren:D tegnap ő séta alatt sem aludt,pedig a friss levegő elnyomja általában.. akkor úgy voltam,de jó..ébren marad kajcsiig... a fenét.... hazajöttünk,picit még elvolt,és annyira álmos volt,hogy ki is dőlt:)
Hehe, akkor az én kisebbikem már 7-8 hónapos. :DDD
Este 9kor elalvás cicin, általában 10-fél 11kor teszem az ágyába (előbb is próbálom, de gyakran felébred, és kezdjük előlről), reggel 7ig nyomja, közben hajnalban 1 gyors szopi.
Napközben csak szopikor szunyókál el, de sosem alszik, csak max. fél órát, vagy annyit sem, ha gyorsan lerakom a karomból.
Délután 4 és 6 között alszik, mikor Kiarával sétálni/vásárolni megyünk.
Ez tutira nem több 13-14 óránál, sokszor még kevesebb is.
Lógjon csak a gyerek az anyján!!!
Kiarám még másfél évesen is olyan szinten ragaszkodott hozzám, hogy ha az apja ott volt, de hosszabb időre eltűntem, éktelen ordításba kezdett!
Még nem volt 3 éves, mikor megszültem Dorinát. Lazán vette, hogy csütörtökön bementem szülni, és csak vasárnap mentem haza! Sőőőt, hétfőn anyós elvitte Zegre 1 hétre! És egyszer sem sírt, hogy nem vagyok ott, bár igaz, hogy naponta 2-3szor beszéltünk.
Sógornőm kislánya meg már félévesen bébiszitterre volt bízva, mert sajna dolgoznia kellett. 1évesen magánbülcsibe került, 3évesen óvodába. DE!!! A mai napig (5 éves), ha anyósnál kell aludnia, este sírás van, hogy nincs ott az anyukája...
Mindkettőnknél adott élethelyzet miatt alakult így, de ha lehetne választani, vajjon melyik a jobb???
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről?
- Hogyan tudnám kiszoktatni 5 hetes babámat a pólyából?
- 2 éves kislányomat napok óta nehezen tudom elaltatni, állandóan csak játszana. Ti, hogy csináljátok?
- 7 hós fiamat nagyon nehezen tudom elaltatni.....
- Mikor tudtátok egy szobában elaltatni a gyerekeket? 2, 5 év lesz a korkülönbség
- Hogy tudnám 14 hónapos kislányomat cici nélkül elaltatni?