2 éves kislányomat napok óta nehezen tudom elaltatni, állandóan csak játszana. Ti, hogy csináljátok? (tudásbázis)
Én abban bízom, hogy ez változni fog. Mert ugye napról napra változnak a gyerekek.
Pl. Vagy fél éve volt... Anna szépen elaludt egyedül esténként, úgy jó 3 hónapig, aztán egyik napról a másikra nem akart, hisztizett, és onnantól velem alszik el. Volt egy időszak, hogy a mi ágyunkon altattam, volt, hogy a tévé előtt az ölemben, volt, hogy a saját ágyában, csak mellette kellett, hogy legyek. Szóval mi is próbáltunk egy-két módszert.
Hiába szólok rá, hogy aludni kéne, egyik fülén be, a másikon ki. Nem is tudom mi lenne, ha pl. már bölcsis lenne, kínlódnának vele a gondozó nénik. Bár az is lehet, hogy látva a többi gyereket, ő is lefeküdne. Azon mondjuk csodálkoznék, mert nem képes sokáig egy helyben megmaradni (kivéve, ha alszik). :)
Én is próbálok következetes lenni, de nem mindig megy. Egy időben olyan szépen elaludt egyedül, most meg ha nem vagyok mellette, megy a cirkusz.
Aztán 2 percig az ágyában fekszik, majd 2 percig az ölemben, majd a mi ágyunkon, és kezdődik előről. Amikor elfárad a nagy mászkálásban, akkor elalszik 1 perc alatt.
A délutáni alvásnál pedig mindig van, amit kitalál, hogy miért ne aludjon (pl. a sólámpát kapcsoljam le/fel, a mesét kapcsoljam be, kell neki a baba, vagy mégsem...). Én kb. 10-szer el tudnék aludni, mire álomba szenderül.
Nyugi, ezzel sem vagy egyedül.:-)
Estére teljesen kikészít minket is.Ilyenkor hamarabb lefektetjük este, és csak reménykedünk, hogy másnap majd alszik...
Kitartás!!!
...szerintem erőszakkal ezt nem lehet megoldani.
Én is hagyom a szobájában több mint egy órát kínlódni, de ha már nem bírom hallgatni, hogy "anya, jöjjön, betakarjon, stb.), akkor megkegyelmezek.
Mellettem is itt ül most a 2 éves fiam, nem hajlandó aludni, pedig délelőtt hatalamasat sétáltunk.Hiába minden szigor, ha nem akar , nem alszik.Majd alszik másnap.
Egyre kevésbé igényli a délutáni alvást.
Ez engem is érdekelne, mert az én kislányom se nagyon akar aludni, mindig cirkuszol, ha szeretném elaltatni, mindent kitalál, csak aludni ne kelljen, pedig tuti fáradt.
Én is várom a tippeket:)
További ajánlott fórumok:
- 2, 5 éves kislányom válogatós és székreedése van állandóan segítsetek
- Miért sápadt állandoan a kislányom?
- Kislányom szája állandóan kicserepesedik, mit ajánlotok neki?
- 2, 5 hónapos kislányomnak nagyon sokszor folyik a nyála, állandóan a szájában a kis ökle,mitől lehet?
- Egyéves kislányom állandóan bólogat. Miért csinálhatja?
- 8hós kislányom állandóan a füléhez kapkod..