Átlagosan mekkora (súly, hossz) egy 4 éves fiú gyermek? (tudásbázis)
Jó kérdés, most majd írják rá sorban a választ azok az anyukák, akiknek nagy, az átlagosnál jóval nagyobb a gyereke, és egyre bizonytalanabb leszel:)
A kisfiam eü-i kiskönyvében ez van: 4 éves kisfiú átlagos magassága 103 cm (elfogadható 95-111,5 cm), átlagos súlya 16,5 kg (elfogadható 13,25-21,5 kg). Ilyen a ti kiskönyvetekben is biztosan van.
7 évesen már nem maradhatott volna oviban...
Továbbra is megvan ez az irányvonal, legalábbis nálunk igen...
ne aggódj :-)
Nekem 4,5 évesen 100cm és 14kg :-)
Ilyen már nincs :)
Az én lányom 7 évesen 17,5 kilóval ment iskolába. Megjegyzem annak idején én is.
Még sosem voltam 50 kiló csak terhesen. Szerintem nem a súly vagy a magasság a lényeg. A 9 éves lányom 20 kiló és 129 cm. Már 3x kivizsgálták miért. Persze semmi baja, csak ezt örökölte tőlem.
Szerintem ha fejlődik folymatosan nem kell aggódni érte.
Az én kisfiam 2 éves, 92cm, 18,5kg.
Most kezdjük a bölcsit és a többiekhez mérve is teljesen átlagosnak mondható.
Az iskolaérettség egyik feltétele, hogy a lurkó legyen min. 18 kg, ugyebár 6 évesen!
Érdekes kérdés az "átlag", mert az én 3.5 fél éves fiam 19 kg és 114 cm. A családban ez átlagos, mások meg ki vannak bukva, hogy "mekkora"...:)))
én 175cm és 59 kg vagyok, a férjem pedig 180cm és 70 kg.
Sokat számít,h. mit örököl a gyerek.
Az én fiam 6 évesen volt 18 kg és a magassága is pici volt nem emlékszem pontosan, a kis könyvét nincs kedven keresni most.
Testvérem szintén ilyen pici volt, majd 16 éves korában kezdett hirtelen nőni, a tornasor végéről majdnem az elejére. A lényeg, hogy egészséges legyen.
Egyébként csont rtg. alapján megtudják állapítani egy gyerekről, hogy maga a növekedés van elmaradva, vagy kóros háttér van mögötte.
Az én 3 éves lányom 102 cm és 13 kg és vékonynak számít, szinte az összes kortársa nehezebb nála vagy 2 kg-mal.
A fiam 5 és fél éves 114 cm és 18 kg és ő is vékonynak számít a kortársai között, akik mind 20 kg fölött vannak, átlagban 22-25 kg közöttiek.
További ajánlott fórumok:
- Egy 35 éves jó megjelenésű, elvált, 2 gyermekes férfinak mekkora esélye van a 20 év körüli nőknél?
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Milyen idős a gyermeked és mekkora cipőt hord? (5 éves korig)
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezménynél mekkora lehet az egyfőre jutó jövedelem, aminél megítélik a segélyt?
- Mekkora "felhajtást" csinálsz a Gyermeked szülinapja körül?
- Mekkora az előírt tanterem nagysága egy gyermekre a szabályzat szerint?