Ártalmas a mobiltelefon antenna? (tudásbázis)
Nem is a mobiltelefon antennájáról van szó, hanem a házak, magasabb épületek tetejére szerelt nagy teljesítményű antennákról.
Hát igen, Westel 450. Azok voltak a szép idők:-)
Igen, itt az intenzitás az, ami a döntőnek tűnik. A kémiai hatás gyakorlatilag kizárt ilyen nagy hullámhosszon, de még egy rotációs gerjesztésre is alig "fussa" belőle. A hőhatás dominál, ott meg leginkább az intenzitás számít (na persze a hullámhossz és az anyagi minőség is befolyásolhatja az "elnyelődés" arányát).
Az. Kukoricát lehet vele pattogtatni:
[link]
Nem is láttam már mióta antennás telefont. Mármint amelyiknek nem beépített antennája van.
Igazad van, kissé elmaradtam, én még 850 MHz-nél tartok. :)
Ezek szerint mégis mikrohullám, ráadásul nem is áll túl távol a mikrohullámú sütő 2,5 GHz-étől. Viszont itt egy 1-2 W teljesítményről van szó, ott meg több száz wattról.
Á, szia, IGSz!:-)
Nem igazán értem ezt. A mobiltelefonok 1,8 GHz-e benne van a táblázat szerinti mikrohullám-tartományban.
A nagyenergiájú mikrohullám sem valamiféle rejtélyes erő miatt ártalmas, hanem mert felmelegíti a testet és így a szövetek roncsolódnak. A hőtől nem mástól.
Tehát ha valaki a wifi közelébe megy, akkor kezdjen el félni ha kezd melegedni a teste.
Jelenleg a melóhelyem tetején vannak ezek az antennák, megkérdezem holnap a gazdaságis mindenest, hogy hányóra...
Lesem. Bár fogalmam sincs, hogy mikrohullámú vagy sem...
Nálunk is a pénz dominál, most már azt is mondták, hogy egyben kifizetnének 3 évet, ami jól is jönne, mert az előző házmester jól lenyúlta a házat. Nagyon akarják a házunkat :D
Íme az elektromágneses spektrum:
[link]
Ezek közül csak a látható fénynél rövidebb hullámhosszú tartomány: az UV, a röntgen, és a gamma sugárzás ártalmas.
Speciális eset a mikrohullám, ami nagy energiával sugározva szintén káros lehet.
A rádiójel kétirányú. Nem csak az átjátszó sugároz hanem a telefon is. A zsebben hordott telefonról nagyságrenddel erősebb jel éri a testet, a közelsége miatt. De az sem káros. A megaherzes frekvenciák ártalmatlanok.
Parázs vita kerekedik :) Gyűjtöm az infókat :)
Nálunk (3 emeletes társasház) is van a tetőn. Nekünk is azt mondták, hogy nem káros, de én nem hiszem el. Mi szerencsére a földszinten lakunk, ha ez számít egyáltalán valamit.
Először a mi házunkban lévők sem egyeztek bele, hogy legyen, de a szolgáltató azt mondta, hogy akkor a szomszéd házra rakják fel, de akkor elesik a mi házunk az évi pénzösszegről, amit ezért fizetnek... Így beleegyeztünk.
Az átjátszónak az élő sejtekre nincs kimutathatóan káros hatása. Úgy tűnik hosszú távon sem (már van pár évtizedes tapasztalat róla).
ki így látja, ki úgy...én nem engedném, ha fizetnének érte, akkor sem. ezek mikro- és egyéb hullámokkal működő antennák, jelerősítők, nem hagynám, mégha a tetőt leszigetelnék felém ilyen típusú sugárzás ellen, akkor sem.
Talán egy egész megyeszékhely lakosságának részére....
Köszi, megteszem. Az egészség a legfontosabb.
Más szolgáltatónak a szervízeseit kérdezd meg...talán azok megmondják az igazat.
Bizonyos káros kisugárzása biztos van, ha jól értem ez egy nagy vételerősítő antenna, több személy részére.
Akkor ne álljunk neki a kocsimnak :D
Ha belegondolunk manapság már a mobiloknak nincs is antennájuk.:D
Amúgy szerintem nem ártalmasabb mint akármi más.
Szerintem,de amúgy annyira értek a témához mint az autószereléshez.:)) Szóval inkább csendbe maradok.
Nagy teljesítményű antennáról van szó, nem szó szerint a mobiltelefon antennájáról :) Úgynevezett átjátszó antennáról beszélek.
Tudom, hogy elsőre nem érthető a kérdés, de nem akartam túlbonyolítani sem :)
Nem tudom, de éjjelre mindig kikapcsolom.
6 emeletes tömbház, 6. emeletén lakunk. Most terveznek mobiltelefon antennát felszerelni a lift fölé a tetőre. Győzködnek, hogy nem ártalmas, semmi bajunk nem lesz tőle...Márciusra várjuk kisbabánkat és nem vagyok benne teljesen biztos, hogy kész vitamin szelet lenne egy ilyen antenna. Vélemény?
További ajánlott fórumok: