Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Árpás pogácsa recept

Árpás pogácsa recept

Elkészítési idő 15 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Árpás pogácsa hozzávalói:
2 csésze árpaliszt
1 ek. sütőpor
1 tk. só
2 ek olaj /hidegen sajtolt/
1 csésze viz
2 db tojás


Az Árpás pogácsa elkészítési módja:
Keverjük össze a lisztet a sütőport, és a sót. Egy másik tálba a vizet, az olajat, és a tojást. Keverjük a két tál tartalmát egybe. Enyhén vajazott, vagy zsirozott tepsibe kanállal halmocskákat tegyünk, és előmelegitett sütőbe 15-20 percig süssük. Nem erős hőfokon. 4,5

Tehetünk ebbe a masszába magvakat.
A viz helyett, vagy azt megosztva, kefirt. Ki, hogy szereti jobban.
A süti nagyon finom, reszelt sajttal is!
Én köles, lenmag, napraforgó, és szezámmaggal szoktam megbolondítani.
De, ha édesen szeretnénk elkésziteni, kevesebb sóval, akár étcsoki darabkákat a masszába szórva, mazsolával, elérhetjük ezt is.

Mennyeien finom, aki szereti az "egészséges"
süteményeket.

A lehetőségek, és variációk tárháza.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Árpás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook