Árpás pogácsa recept
15 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Árpás pogácsa hozzávalói:
2 csésze árpaliszt
1 ek. sütőpor
1 tk. só
2 ek olaj /hidegen sajtolt/
1 csésze viz
2 db tojás
Az Árpás pogácsa elkészítési módja:
Keverjük össze a lisztet a sütőport, és a sót. Egy másik tálba a vizet, az olajat, és a tojást. Keverjük a két tál tartalmát egybe. Enyhén vajazott, vagy zsirozott tepsibe kanállal halmocskákat tegyünk, és előmelegitett sütőbe 15-20 percig süssük. Nem erős hőfokon. 4,5
Tehetünk ebbe a masszába magvakat.
A viz helyett, vagy azt megosztva, kefirt. Ki, hogy szereti jobban.
A süti nagyon finom, reszelt sajttal is!
Én köles, lenmag, napraforgó, és szezámmaggal szoktam megbolondítani.
De, ha édesen szeretnénk elkésziteni, kevesebb sóval, akár étcsoki darabkákat a masszába szórva, mazsolával, elérhetjük ezt is.
Mennyeien finom, aki szereti az "egészséges"
süteményeket.
A lehetőségek, és variációk tárháza.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: beatrix57, 2010. aug. 29. 18:01
Az Árpás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.