Ekler fánk eperrel recept
Az Ekler fánk eperrel hozzávalói:10 dkg margarin
10 dkg liszt
0,10 l víz
1 csipet só
3 egész tojás
Vaníliakrémes töltelék
0,5 l tej
1 csomag vaníliás pudingpor
8 dkg kristálycukor
Eperkrémes töltelék
0,5 l tejszín
10 dkg porcukor
5 dkg eperlekvár
A díszítéshez
10 dkg eper
10 dkg étcsokoládé
Az Ekler fánk eperrel elkészítési módja:
A tészta elkészítéséhez a vizet és a margarint feltesszük a tűzhelyre, amikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Pár percig keverjük közepes lángon, ezután elvesszük a tűzhelyről, és a masszához egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az egész anyagot simára keverjük. Nyomózsákkal hosszúkás fánkocskákat nyomunk a kizsírozott vagy kisütőmargarinozott tepsire, majd 200 Celsius-fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a tészta már feljött, (megvastagodott), - öt-hat perc után -, a sütőt 160 Celsius-fokra állítjuk körülbelül 20 percig azért, hogy a tészta száraz legyen. Ez alatt az idő alatt a tejből, a cukorból és a pudingporból elkészítjük a vaníliakrémet. Az eperkrémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot és az eperlekvárt. Miután a fánkok kihűltek, hosszában félbevágjuk. Az alsó felébe betöltjük a vaníliapudingot, erre pedig az eperkrémet. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, a fánk felső részének felét belemártjuk, ha a csokoládé megkötött, a tetőt az eperkrémre helyezzük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. aug. 28. 18:02
Az ekler fánk eperrel elkészítési módja és hozzávalói.