Egérke (Kata-féle) recept
Az Egérke (Kata-féle) hozzávalói:20 dkg liszt
3 db tojás
csipet só
tej
fél csomag sütőpor
Az Egérke (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet, sót, sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejet, hogy a palacsinta tésztánál sűrűbb, de a nokedli tésztánál kicsit hígabb tésztát kapjunk. Tetszés szerint lehet ízesíteni édesre, vagy sósra. Édes tésztához: kis cukrot keverünk bele, és sütés után, olvasztott mézbe forgatjuk az egérkéket. (lehet a mézbe szezámmagot is szórni). Sóshoz pedig: rakhatunk bele sonkát, apróra vágott hagymát, kukoricát, összevágott petrezselymet, (sütés után reszelt sajttal megszórhatjuk). Teáskanállal, forró olajba szaggatva, arany sárgára sütjük, és melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. aug. 26. 21:15
Az egérke (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.