Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-balzsamecetes praliné recept

Epres-balzsamecetes praliné recept

Az Epres-balzsamecetes praliné hozzávalói:
» 15 dkg tejcsokoládé
» 10 dkg eperpüré
» 3 dkg glükózszirup
» 2 cl balzsamecet
» 30 étcsokoládé bonbonhüvely
» 5 szem aszalt eper
» 15 dkg temperált étcsokoládé bevonó
» adagolóflakon
» pergamenpapír habzsák
» mártóvilla
» pergamenpapír


Az Epres-balzsamecetes praliné elkészítési módja:
Az eperpürét a glükózsziruppal egy lábasban felforraljuk. Ha forrni kezd, levesszük a tűzről és az aprított csokoládéval összekeverjük egy tálban. Addig keverjük, amíg a csokoládé csomómentesre olvad. Belekeverjük a balzsamecetet és 20 percig hűlni hagyjuk. Ezután a tölteléket az adagolóflakonba töltjük, majd a segítségével megtöltjük a bonbonhüvelyeket. Miután a töltelék 30 perc alatt megszilárdult a temperált bevonóval lezárjuk a golyókat. A mártóvillát használva belemártjuk a golyókat a bevonóba és a sütőpapíros tepsibe helyezzük őket. A végén apróra vágott aszalt eperrel lehet díszíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-balzsamecetes praliné elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook