Arcüregben polip (beszélgetős fórum)
Remélem, már gyógyult vagy, köhögésed is elmúlt.:))
Nekem végül nem került rá sor, más lehet az ok.
Férjem azt hámozta ki eddig a neten, hogy endoszkópos a műtét, de attól függ, milyen a polip.
Mert lehet, orrcsepp is elég.
De tükrözés kell, ez már egyértelmű.
Nekem annyit és úgy fáj a fejem, hogy szinte nem tudom már, milyen az, ha nem fáj. Hol jobban, hol kevésbé, de fáj.
Régen is többször fájt, de akkor még használt némelyik gyógyszer. 1 hónapja semmi..
S amit megfigyeltem: 2013 márciusában volt az a bolond idő, pár napig. Azóta erősebben, és pont ezért 2013 áprilisában kezdtem neurológushoz járni, de abbamaradt. Meguntam, hogy 2 hónapig 2 hetente mentem, közben vezettem a fejfájásnaplót, mert ezt kérte. És mikor a koponya CT negatív lett, azt mondta: próbálgassam a gyógyszereket.
A fül-orr-gégész doki csinálta volna a műtétet.
Ha ilyen komoly panaszod van, akkor muszáj tényleg a végére járni - állítólag nem olyan borzasztó ez a műtét, nekem azt mondta a doki, endoszkópos.
A tükrözés nem tudom mi - de nem hangzik túl jól, azért írtam, hogy a CT jobb, fájdalommentes és pontosan fel lehet vele térképezni az egész területet.
Ugyanis néha orvostól is függ, hogy egy beavatkozást hogyan csinálnak (vagy milyen vizsgálatra küld). Nekem pl. az epekövemet kellett kivenni, a sebész doki azt mondta, hogy vágni kell (jó nagy vágással járó műtét).
Elmentem egy másik sebészhez, az laporoszkópiával kivette (3 picike lyuk, 3 nap kórház, hamar gyógyult).
Kiderült, a másik sebész már öregebb volt és nem tanulta meg ezt a laporoszkópiás technikát - azért akart egy hatalmas vágással műteni, ami sokkal fájdalmasabb és nehezen is gyógyul.
Szóval csak azt akarom ebből kihozni, hogy érdemes utánajárni a lehetőségeknek, hátha vannak könnyebbek, jobbak.
Mindenképpen gyógyulást kívánok - a fejfájás szörnyű dolog és lehet, hogy tényleg a polip okozza.
Köszi az eddigieket.:)
Most az lesz, hogy 8 nap múlva megyek egy neurológushoz.
Oda enélkül is menni kell, mert neincs meg a fejfájáom oka, tehát ezt már leszerveztük.
Bözsi néni , nekd milyen orvos csinálta volna, amire nem mentél?
Nekem muszáj lesz, mert ez a fejfájás már tarthatatlan.
Nem tudok róla semmit, de mint sok egyéb más betegséggel kapcsolatban a tapasztalat, hogy nem szabad játszani vele. Nem is akarok ijesztgetni senkit, de akár rosszindulatúvá is fajulhat. Érdemes lenne több orvossal konzultálni, és ha ott is a műtét jön szóba, akkor bele kell vágni.
Jobbulást mindenkinek.
Én is kicsit olvasgattam,és sokan panaszkodnak,hogy iszonyatos fájdalmak vannak a műtét után.
Volt egy hölgy akinek már megvolt az időpont a műtétre,de megijedt és nem ment el,rá 2 hetére egy orrfújással kijött.
Szia!
Engem CT-re küldtek, az nem fájdalmas.
Azzal nézte meg a doki, azt mondta, ki kell szedni. Ez volt 5 éve, de én nem mentem, mert miden fórumon azt olvastam, hogy újra kinő.
Persze nekem nem fáj a fejem.
Ha a tükrözés fájdalmas v. kellemetlen beavatkozás, szerintem ne hagyd, a CT nagyon pontos képet ad róla, hogy hol van, mekkora, stb.
Ma voltam fül-orr-gégésznél, és a röntgen arcüreg polipot mutatott.És arcüreg tükrözés kell.
Hallott már valaki ilyet?
S azt mondta az orvos, hogy ez okzhatja a fejfájásomat. Megijedtem.
S ezt ki végzi el ? Ugyanis sietett a doki...:((
nem tudtam kikérdezni.