Arancini (olasz rizsgolyó) recept


2 pohár főtt rizs
10 dkg szósos darálthús (milánói v. spagetti)
1-2 tojás
10 dkg reszelt sajt
pici só
bors
olasz fűszerkeverék
panírhoz: liszt, tojás, morzsa
Az Arancini (olasz rizsgolyó) elkészítési módja:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, mintha rendes fasírtot csinálnánk. Kicsi golyókat formázunk, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.
Tapasztalatom szerint nincs szükség 2 pohár főtt rizsre csak 1-re. De ezt készítés közben el lehet dönteni. Ha nincs előre bekevert olasz fűszerkeverék készíthetünk házilag is.
összetevők: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoranna, zsálya, borsfű, rozmaring
A szószos darálthús ha nem maradék akkor készíthetünk külön csak erre a célra egy kis adagot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandra, 2012. jan. 2. 18:32
Az arancini (olasz rizsgolyó) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.