Ápoló szeretnék lenni, mi szükséges hozzá? (tudásbázis)
Fogtechnikusnak tanultam dolgoztam benne 3 évig de úgy hozta a sors hogy 15 éve nem ebben dolgozom most minőségügyben aszzisztensként dolgozom multinál.
Persze idejében kell gondolkodnom mi lesz velem ha elköltözik innen a cég , még tudjak váltani ha kell tanulok hozzá.
Szájsebész melett lennék asszisztens (úgy tudom nem keresenk valami fényesen, de) külföldön el tudnék helyezkedni vele azt remélem .
Van valakinek információja afelől valóban lehet szájsebész mellett elhelyezkedni?
Ill. hogyan tudnám kitanulni áhított szakmát munka mellett!!!?
43 éves vagyok.
nagyon köszönöm a segítséget előre is.
Én diplomás szülésznőnek tanulok! Valaki írta, hogy több fizu, több lehetőség...
Több fizu nincs, mert okj-s is ugyanúgy elvégzi a munkát, mint a diplomás, végül is mindkettőnek kell a sz.art takarítania...
Talán valamivel tényleg több lehetőség van, de nem sokkal...
Azért írtam ezt, le mert ápoló, szülésznő közt "annyi" a különbség, hogy szülésznő lehet szülőszobán is, lényegében nem sok különbség van.
Bármennyire érdekel a szakma jól gondold át, mert nem olyan könnyű munkát szerezni már, mint régen.
Köszönöm agyors válaszokat aranyosak vagytok nagyon!
Az a baj h én kereskedelmi középsuliban végeztem szóval semmi e.ü. alapom sincs.
OKJ Ápoló képzést végezd el !!!
én is az vagyok !
Ha van érettségid, akkor a legegyszerűbb megoldás az eü. főiskola, diplomás ápolói szakra jelentkezni, azt végezheted levelezőn is.
Van lehetőség tanfolyamra is, de azzal maximum segédápoló lehetsz.
Sziasztok,
régebb óta érdekel az ápolói szakma,de valahogy az élet még sem úgy hozta hogy pályaválasztásomkor ehhez kapcsolodó iskolát válasszak,viszont most egyre inkább szeretném elsajátítani ezt a szakamkört.
A nagy álom hogy gyermekeke mellett "ápolhassak" mivel van két pici gyermekem és folyamatosan gyermekek közelében voltam,a családomat tekintve is,ezáltal nagyon elkezdett foglalkoztatni a téma.
Most arra szeretném kérni a hozzáértőket hogy segítsenek nekem abban,hogy hol kezdjem el ezt az egészet!
Nézelődtem már sokat az inteneten de igazából az én vonzáskörzetemben nem nagyon indul kimondotton ezzel kapcsolatos de még csak ehhez hasonló tanfolyam is.Pedig most a gyerkőcök mellett egy esti/levelezős képzést úgy érzem betudnék vállalni.
Aki tud kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Császármetszésnél szükséges-e fogadni szülésznőt? Miben tud a segítségemre lenni?
- Egy kis segítséget szeretnék kérni, aki ért hozzá: vállalkozást szeretnék indítani, ehhez milyen végzettség szükséges?
- Ha én vagyok a gyermekem gyámja, szükséges a volt férjem hozzájárulása, hogy végleg külföldre költözhessünk?
- Ausztriában kb. mennyit fizetnek egy takarítónőnek? Milyen szintű német nyelvtudás szükséges hozzá?
- Itthon szeretnék használt ruhát árulni, milyen engedély szükséges hozzá?
- Ustream.tv oldalról hogy lehet felvételt rögzíteni? Milyen program szükséges hozzá?