Egy kis segítséget szeretnék kérni, aki ért hozzá: vállalkozást szeretnék indítani, ehhez milyen végzettség szükséges? (tudásbázis)
Annyi baromságot lehet itt olvasni.
A vállalkozói engedély kiváltásához nem kell szakirányú végzettség.
A tevékenység végzéséhez azonban igen.
Pl.: büfé-vendéglátó eladó v szakács
Ruhás bolt-ruházati eladó,boltvezető
Stb
captiva!
Azt gondolom,még nem igazán tájékozódtál vállalkozás
ügyben.
Nem árt, ha eszedbe vésed tavasz007 hozzászólását a 6. hsz-ben!
Van itt is több topik, amit érdemes megnézni.
Pl. ez:
Nem csak a végzettség a fontos, hanem az is, hogy van-e kereslet a vállalkozásodra. Megéri-e?
Ha belevágsz, sok szerencsét kívánok!
Nem, nincs általános feltétel.
A vállalkozás típusától függ a követelmény.
de szerintem hagyd, nem hiszem, hogy neked való.
Ha a hoxánál jobb helyet nem tudsz információszerzésre konkrét témában akkor jobb, ha alkalmazott maradsz.
Írtak példákat.
De én vállalom, hülye vagyok, de hogy akarrsz vállalkozni, ha nem tudod, mit? Mindegy, csak vállalkozás legyen?
Első körben gondold át, mihez értesz, erre kinek van szüksége, akik meg is tudják fizetni.
A mérlegképes könyvelőivel egyetértek, az hasznos lehet.
De vállalkozás indítása előtt nem árt pontosan tisztázni, mit és hogyan szeretne, esetleg egy üzleti tervet készíteni, felmérni az igényeket. Ez nekem így nagyon a levegőben lóg.
2. captiva 2015-03-17 09:51
Jelenleg pénzügy területén dolgozom, de csak érettségim van. Pénzügyi téren milyen szakmát érdemes esetleg elvégezni?
Minden vállalkozáshoz más végzettség kell, nem mindegy, hogy műkörmös leszel, kőműves, vagy kocsmát nyitsz.
Ha megmondod, mit szeretnél csinálni talán tudunk segíteni.
Én adtam Neked tippet.
Nem minden vállalkozáshoz kell végzettség. Elég, ha biztosítod a tőkét és elvégezteted mással a munkát.
Már írtam lentebb, hogyha pü. vonalon szeretnél vállalkozást, és önállóan szeretnél dolgozni, ahhoz nem árt a mérlegképes könyvelő, ami nem egy könnyű iskola.
DE indíthatsz pü.-i vállalkozást így is, csak akkor szakírányú végzettségű alkalmazottakat kell, hogy alkalmazz.
További ajánlott fórumok:
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- A mostani jogszabályok szerint mi szükséges egy vállalkozói kiváltásához és mennyibe kerül?
- Egyéni vállalkozás indítása, milyen papírok szükségesek?
- Ha házi sütiket szeretnék otthon gyártani vállalkozásként, ahhoz kell cukrász végzettség?
- Bölcsődei dajkának és bölcsődei gondozónak 2019-től valóban szükséges felsőfokú végzettség? Ki mit tud erről?
- Ha valaki egyéni vállalkozóként szolgáltatással akar foglalkozni, kötelező neki rendelkezni a szolgáltatáshoz szükséges végzettséggel?