A mostani jogszabályok szerint mi szükséges egy vállalkozói kiváltásához és mennyibe kerül? (tudásbázis kérdés)
itt tudsz szakértőtől kérdezni:
Hát, sztem simán lehetett volna. Olvasd el a nav-os tájékoztatót, nincs benne ilyen kitétel, hogy e-kereskedelem nem lehetne katás.
Max alanyi adómentességet nem lehet választani a kereskedelemnél, de ezt nem tudom.
Koszi a bizalmat. :) Marmint a konyvelonk neveben. :)
Amugy nem lepjuk tul a 6 millat, a tevekenysegunk meg online kiskereskedelem. Hat, passz, hogy miert mondta. Meg fogom kerdezni mindenesetre
Az adóalanyiság kezdete és a bejelentés időpontja kezdő vállalkozások esetében
2013. január 1-jét követően a tevékenységét év közben kezdő vállalkozás
bejelentését az állami adóhatósághoz való bejelentkezéssel egyidejűleg teljesítheti.
Ebben az esetben az adóalanyiság a vállalkozás nyilvántartásba vételének napjával
jön létre.
A 2013. január 1-je előtt - decemberben - alakuló vállalkozás is választhatta a katát
a nyilvántartásba vételkor, az adóalanyisága azonban 2013. január 1-jén jött létre.
Igen, megvan...
Itt is ez a KATA van, akkor hogyhogy nem fizetsz semmit?
"A főállású kisadózók után havi 50 ezer forint, a nem főállásúak után 25 ezer forint adó fizetendő."
Na, asszem én is inkább alszok! Jó éjt!
helyileg kell megkérdezni!
Totál mást fog írni mindenki. Amúgy igen, előírhatja. külön bejárat, ami nincs összeköttetésben a lakás többi részével, meg ilyenek.
Köszi megnézem!
Aki még esetleg otthon csinál hasonló tevékenységet.
Az ÁNTSZ előírja tényleg a külön mosógépet, külön wc-t, fürdőt???
A számláim amiket kiállítok nem tartalmaz áfát.
Vagyis 0 % az áfám,ezt lehet kérni,éves forgalomhoz van kötve,amit ha átlépsz utána bekerülsz az ÁFA-körbe.Valahogy így van,lehet nem jól írom hivatalosan ,de nem vagyok könyvelő.
További ajánlott fórumok:
- Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása...SEGÍTSÉG!!! :)
- Egy kis segítséget szeretnék kérni, aki ért hozzá: vállalkozást szeretnék indítani, ehhez milyen végzettség szükséges?
- Segítséget kérek egyéni vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatban! Mennyibe kerül és mi kell a kiváltásához?
- Egyéni vállalkozás indítása, milyen papírok szükségesek?
- Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltásához milyen dokumentumok kellenek, és hol kell kérelmezni?
- Hogyan is fog történni az e-recept kiváltása? Milyen iratok szükségesek, kihez lehet fordulni bővebb tájékoztatásért?