Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltásához milyen dokumentumok kellenek, és hol kell kérelmezni? (tudásbázis)
Ügyfélkaput KIZÁRÓLAG SZEMÉLYESEN lehet intézni az ország bármely Okmányirodájában.
Ideiglenesen lehet regisztrálni a www.magyarorszag.hu oldalon. 30 napig érvényes, de ügyintézni nem lehet vele. Be kell menni az Okmányirodába véglegesíteni - nem sok értelme van.
a 2.-es válasz tartalmazza amitén is akartam írni.
amúgy ha újra kezdeném nem lennék a mai világban egyéni v.
több a járulékos költség mint amennyit sokszor kitermelsz.
Igen. :)
Egyéni vállalkozás indítását lehet személyesen bármely okmányirodában kezdeményezni. Hatósági erkölcsi bizonyítványt már nem kell csatolnod. Az igazolvány már nem feltétele az egyéni vállalkozásnak - nem kérhetik tőled sehol. Így illetékmentes lesz. :)
Nagyon rendes vagy.
Szeretnék kérdezni én is: ha most szeretne valaki egyéni vállalkozó lenni, akkor (első alkalommal) a nyilvantarto.hu oldalról letöltött, és kitöltött, kinyomtatott lapot beviheti személyesen az okmányirodába? (tehát első alkalomról van szó).
Köszönöm, ha megírod.
Sziasztok!
Ha valakinek még aktuális a kérdése az okmányirodai ügyintézéssel kapcsolatban (ügyfélkapu, egyéni vállalkozás), akkor írjon, szívesen segítek.
Én csak annyit tudok mondani: NEM ÉRI MEG!!!
Párom a Groupamanánál kezdte, fizut nem kapott, a vállalkozóit kiváltotta.
Bevétele semmi nem lett belőle, de adózni kell akkor is, ha semmit sem csinál, csak kiváltotta a vállalkozóit. :S
Részleteket én nem nagyon tudok, mert akkor épp "mosolyszünet" volt köztünk.
A férjemnek vállalkozói igazolványt kellene intézni, hogy folytathasson egy tevékenységet (Generalinál lakás, élet-biztosítások, ill, magánnyugdíjpénztár). Mellette van főállása is. Az adózás is érdekelne, hogy is alakulna, és mik azok a költségek, amiket havi szinten a bevételből le lehetne írni.
Teljesen sötétek vagyunk ezzel kapcsolatban, és nem akarunk rossz döntést hozni. Egyáltalán megéri-e ez?!
További ajánlott fórumok:
- Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása...SEGÍTSÉG!!! :)
- A mostani jogszabályok szerint mi szükséges egy vállalkozói kiváltásához és mennyibe kerül?
- Segítséget kérek egyéni vállalkozói igazolvánnyal kapcsolatban! Mennyibe kerül és mi kell a kiváltásához?
- Megéri-e kiváltani a vállalkozói igazolványt?
- Ha valaki kiváltja vállalkozói igazolványt, milyen összegeket és mire kell kifizetni mindenképp (tb, egyebek)?
- Részmunkaidős (4 órás) állás mellett lehet kiváltani vállalkozói igazolványt? Vagyis ekkor kell járulékot fizetni?